.
Results 1 to 7 of 7

Thread: how do I stop a train from moving its wheels?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    United Kingdom, Wiltshire, in GWR Territory.
    Posts
    552
    Blog Entries
    3
     

    Unhappy how do I stop a train from moving its wheels?

    This has happened with the SP 0-6-0 Switcher #1283,<kuid2:135744:1283:1> and others
    The problem is that the wheels are moving automatically.. I find this unrealistic. How do I stop this from happening and where do I find the asset that is causing this?

    oh btw, I got the PEV tool kit
    Last edited by Steamdemon; February 23rd, 2011 at 09:55 AM.
    Always respect the rules of the rails. Failure to do so will end very badly.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Australia, Geelong
    Posts
    1,870
     

    Post

    Hi Steamdemon,

    Open for edit the driver bogey and see if the tags animation-loop-speed is in the mesh table, I have found that tag in older content and when it's imported to TRS2006+ the wheels still turn while it's standing, if there is that tag delete it and commit, it'll fix that problem

    -Aaron

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    United Kingdom, Wiltshire, in GWR Territory.
    Posts
    552
    Blog Entries
    3
     

    Default

    It didn't. oh btw, as soon as I discovered the bogies, engines and horn sounds, I had fun cloning my favourite engines and messing around with them. but what I don't get is why the class 08 cab backwards? It looks so weird in cab mode... I mean, Diesel never drove backwards...
    Always respect the rules of the rails. Failure to do so will end very badly.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,116
     

    Default

    Quote Originally Posted by Steamdemon View Post
    It didn't. oh btw, as soon as I discovered the bogies, engines and horn sounds, I had fun cloning my favourite engines and messing around with them. but what I don't get is why the class 08 cab backwards? It looks so weird in cab mode... I mean, Diesel never drove backwards...
    That depends on what you mean by 'backwards'. The classes 08 and 20 both had the No.1 end officially as the non-cab end, and were originally intended to be driven nose-first. Of course, crews soon learnt that the visibility was better driving 'backwards' with the cab end first. And 20s were rarely seen nose-first after the 1950s.

    However, 08s and 09s by nature of the jobs they had to do often ended up driving nose-first if that was how they ended up.

    E.g this shot from Healey Mills in 1983
    http://www.railphotoarchive.org/rpc_...=0477020378000
    Nikki

  5. #5
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    United Kingdom, Wiltshire, in GWR Territory.
    Posts
    552
    Blog Entries
    3
     

    Default

    I found the 2010 version of the culprit bogey and I fitted it. should now work.

    However, I need someone to get new bogeys for trains like the American Freedom GS-4 because getting rid of the animation loop doesn't work.

    Been trying to fix the BR 84 missing rear bogey problem...

    EDIT: ok, no it hasnt. bloody thing.
    Last edited by Steamdemon; February 23rd, 2011 at 03:02 PM.
    Always respect the rules of the rails. Failure to do so will end very badly.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    2,709
     

    Default

    There should be no mention at all of animations in the mesh table of bogies.

    The mesh table should look like:
    Code:
    mesh-table {
      default {
            mesh           "mesh-name.im"
            autocreate     1
          }
    }
    The bogey animation must be called "anim.kin". It's this name that automatically activates the bogey animation in the game, allowing it to change speed with the speed of movement of the loco or wagon.
    Last edited by PEV; February 23rd, 2011 at 05:16 PM.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    United States of America
    Posts
    22
     

    Default Moving wheels

    I don't know if you ever read your old posts, but thanks. I did a search and found this thread and it soved my problem. I bought TS 2010 at the beginning of the year and the forum has been a lifesaver as far as solving all these problems.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •