.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35

Thread: Trainz Plus and TRS19 Beta 113642 now available

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,645
     

    Default Trainz Plus and TRS19 Beta 113642 now available

    Beta build 113547 to Beta build 113642 is available on your Beta patch stream

    Changelist:

    • Loaded trains now stop on hills in DCC mode
    • Interior Animation no longer plays in a loop
    • Headlight no longer shining in cab
    • "opacity" tag fix (makes Interior windows on certain locos see through again)
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Victoria, Craigieburn
    Posts
    1,375
     

    Default

    Confirming the headlight and opacity issues have been corrected. Thanks.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    3,367
     

    Default

    Thanks for that. Near instantaneous download (21Mb) and patching process - only took a few seconds.
    Ran Trainzutil.exe 'prebuild' command (4 minutes).
    No new 'faulties', Open for Edit items, etc.
    Slow build of initial splash screen, but after that, running sessions smoothly and without delay.
    Looks like a 'keeper'.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,984
     

    Default

    Tony, I'm not being offered the update. I'm Trainz Gold/Plus (start panel has "+"), current built 113547, with update stream set to "Trainz Plus Beta". I've never had problems with any update in the past. I've rebooted PC, restarted 113547 several times, still no update offered. A click on "Check for Trainz updates" says "No update available at this time."

    Solved: Ran the Manual Updater and patch installed fine.
    Last edited by 1611mac; July 27th, 2021 at 09:31 AM.
    TRS19: Std SP3, Plus SP2, SP3, Beta 114400; Tane SP4

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    2,446
     

    Default

    Quote Originally Posted by 1611mac View Post
    I'm not being offered the update. I'm Trainz Plus (start panel has "+"), current built 113547, with update stream set to "Trainz Plus Beta".
    I am TRS19+ Build 113547 too and I had to set the stream to "TRS19 Beta" for the patch to be offered.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,984
     

    Default

    Quote Originally Posted by HPL View Post
    I am TRS19+ Build 113547 too and I had to set the stream to "TRS19 Beta" for the patch to be offered.
    Solved: Ran the Manual Updater and patch ran fine.
    Last edited by 1611mac; July 27th, 2021 at 09:30 AM.
    TRS19: Std SP3, Plus SP2, SP3, Beta 114400; Tane SP4

  7. #7
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Russian Federation
    Posts
    20
     

    Default

    Hello, everyone.

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    • Headlight no longer shining in cab
    Well, it seems like this fix created a new issue. Now internal signal lights in locos would not work. I suspect they became transparent in cab, just like headlight. Submitted a bug report with screenshots and a test route (with loco DLS kuids) on this.

    BUILD 111191 - https://img1.jpegbay.com/gallery/008316817/2_f.jpg

    BUILD 113642 - https://img1.jpegbay.com/gallery/008316817/1_f.jpg

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,015
     

    Default

    Alias asset issue again.

    <kuid2:70791:35601:1> Female 01 sitting
    <kuid2:70791:35501:1> Female 01 standing
    <kuid2:70791:35602:1> Female 02 sitting
    <kuid2:70791:35502:1> Female 02 standing

    and 200-plus more of them.

    People are aliased from <kuid:-3:10060> to <kuid:-25:1354>.

    If you need the complete list of people, I can supply them in a bug report, but they are available on the DLS and are error free in 111951 and in the previous beat build.

    Update: This issue has also occurred in 111951 after checking for faulty assets. Something has changed to cause this. The People mesh library, -25:1354 shows an install date of 16-April, so this issue was underlying and waiting to appear after a DBR.
    Last edited by JCitron; July 29th, 2021 at 10:43 AM.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  9. #9

    Default

    A new install updated to 113642 downloads all those people with no errors.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,015
     

    Default

    Quote Originally Posted by stagecoach View Post
    A new install updated to 113642 downloads all those people with no errors.
    Yes, but what about those that update previous installs? That's going to be a problem.

    See my post above. Something changed that wasn't caught until a DBR was run.
    Last edited by JCitron; July 29th, 2021 at 10:43 AM.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,015
     

    Default

    Dig-hole doodads show up in driver.

    Attached Images Attached Images
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,015
     

    Default

    Carz go up hill like they're on escalators a la TRS2004 and before. I saw this in the previous beta and thought it had to do with the particular vehicles used in the region, but I have since changed regions and even the regular built-in bog-standard carz do the same thing.

    It took a little bit to catch some carz in the act. They never cooperate when you want them!

    Attached Images Attached Images
    Last edited by JCitron; July 28th, 2021 at 11:11 PM.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Somewhere you don't know
    Posts
    1,372
     

    Default

    When I try to update, I get to the login screen, enter my username and password, but when I click Next, it says there are no patchable products associated with the account...
    0njugh09gy76tr6v65c5cr5dxc68rx7s5x4sop9jbnh89u7gvg 67f

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,645
     

    Default

    Quote Originally Posted by springtransit View Post
    When I try to update, I get to the login screen, enter my username and password, but when I click Next, it says there are no patchable products associated with the account...
    Server was down briefly - please retry.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Somewhere you don't know
    Posts
    1,372
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Server was down briefly - please retry.
    Okay works now, thanks.
    0njugh09gy76tr6v65c5cr5dxc68rx7s5x4sop9jbnh89u7gvg 67f

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •