Trainz CE Edition

Alco_P-A

Member
Installed T:ANE CE and when I hit the run trainz box a blank window comes on the screen but no Trainz CE starting or running. Any idea's on why CE won't run? Thanks.
Alco_P-A
 
Are we sure that the download time as stated by Auran (30min) is correct? My computer initially tells me that it will take 4hrs 30min if you add in a database repair as well, that will bring it up another hour. There just is not enough time in the day.
 
Are we sure that the download time as stated by Auran (30min) is correct? My computer initially tells me that it will take 4hrs 30min if you add in a database repair as well, that will bring it up another hour. There just is not enough time in the day.

Your computer is about right. N3V are being, let's say, optimistic.

Dave
 
If you do not have a fast cable modem connection, it will take some time to download. Took me 18 minutes at 62 MBps speed. Longer to install it. Just making sure you are aware.
 
Followed my e-mail instructions and game is installed. When I click the start Trainz box a white blank window comes up. Upper left hand corner of box says Trainz a new era but nothing else. Nothing shows on the screen telling me if anything is happening,just a white blank box. Any suggestions?
Alco_P-A
 
Last edited:
Hi everyone,
anyone who's downloading (Removed file) file, a lot of us are having problems downloading it, if you are being cut off during downloading process, it will reset to the start and some of us can not resume the file from where it left off please investigate it, as we can not reconnect to it to resume please look into this asap

thanks Matthew

I like to say thanks to ryanstrains for editing and removing the link :)
 
Last edited:
Matthew - you need to edit your post ASAP. The link you are posting is only supposed to be available to those who are eligible for it (pledgers and pre-orders).

Shane
 
Followed my e-mail instructions and game is installed. When I click the start Trainz box a white blank window comes up. Upper left hand corner of box says Trainz a new era but nothing else. Nothing shows on the screen telling me if anything is happening,just a white blank box. Any suggestions?
Alco_P-A

T:ANE has a little pause before it loads. Just go and have a little snack for 10 minutes or so and when you come back all will be well. (Read the e-mail again and it will reassure you that this is normal.)

Dave
 
OK now has anyone had any loading issues, it stated in my email that they are still fixing bugs and I repeat that TANE : CE is a beta and not stable yet and they are still going through the final bug-fix and polish phase of development, before the 27th of Feb release.

I also notice that is not a full screen and having a loading issue with drive session or create a route.
 
oh you might get freezing from time to time forgotten to add, this is not a normal thing I do when I check it out, they almost there, they got it nearly to point wear it is stable :). sometimes some users will get a run time error or black screen with sound and no control ability.

I like to say if any users are having similar problems with TANE : CE as it is a beginning for us and testing it if it works on are PC before retail release.



yours

Matthew
 
OK now has anyone had any loading issues, it stated in my email that they are still fixing bugs and I repeat that TANE : CE is a beta and not stable yet and they are still going through the final bug-fix and polish phase of development, before the 27th of Feb release.

I also notice that is not a full screen and having a loading issue with drive session or create a route.

You've hit the nail on the head! It's definitely still beta and I think of this now as a public beta so we can all report what's going on only to make the program better. :)

Regarding the display. Check the full screen button and choose your display settings. This will allow you to set your screen resolution to what you want. If you want to run windowed, which I do, uncheck the box.

John
 
Initial start went like this;

"Renderer initialization has failed, view logs for details"

Log displays this;
? Renderer initialization has failed.
- Details follow:
- Type: Failure initializing Graphics API.
- Summary: Failed to create DirectX device and swap chain.
- Details: DXGI_ERROR_UNSUPPORTED"The specified device interface or feature level is not supported on this system".
Windows version info 6.1.7600 ()
- File: ..\..\engine\RenderDirectX11\RenderServerManagerDirectX11.cpp:203
- Type: Unspecific generic initialization failure.
- Summary: Failed to initialize the global device.
- Details: (null)
- File: ..\..\engine\RenderServer\RenderServerManager.cpp:287
- Type: Unspecific generic initialization failure.
- Summary: Failed to initialize the renderer.
- Details: (null)
- File: ..\..\engine\RenderServer\RenderServerManager.cpp:1344

Any ideas?
Geoff
 
After 1 hour and still nothing shows up on my blank white box for ce. Have uninstalled/reinstalled and still game won't show up or even run. Now what?
 
After 1 hour and still nothing shows up on my blank white box for ce. Have uninstalled/reinstalled and still game won't show up or even run. Now what?

This probably means your video drivers are hanging. Please make sure that you're using up-to-date video drivers, and consider swapping DirectX<->OpenGL (you'll need to restart the exe after changing this setting.)

chris
 
Running AMD Radeon 7450,direct x or open GL setting makes no difference. No game showing up.

According to this page, you might be looking at a pretty low-end experience there, however I can't see any obvious reason why it wouldn't work. At the current time it sounds like you might be having driver issues.

What OS are you running?

If you open the T:ANE profiler (Developer > Show Profiler) before you try to start the game proper, what does it show after it gets stuck? (You'll need to be running in windowed mode for this to be visible.)

kind regards,

chris
 
Back
Top