Everthing Steam (Warning Large Pics)

And a view from the cab at 60 mph...

sppacificnewsmoke2wz6.jpg

Cheers,
Fred

up-afternoon-goods-01.jpg

K103 sits at the head of the afternoon down goods service at Sometown station.

up-afternoon-goods-02.jpg

Viewed from the cab, the train is about to leave Someforrest, and cross somecreek...

up-afternoon-goods-03.jpg

Further along, the the has entered one of the many cuttings along the line.

up-afternoon-goods-04.jpg

Crossing Some River...

up-afternoon-goods-05.jpg

After crossing Some River, I got this pic back along the train.

up-afternoon-goods-06.jpg

Further down the line, we see the driveway for one of the many farms along the line...

Zec

.... Parowozy typu "Śląsk" będą dostępne na SLW jak tylko zostaną ukończone wszystkie wersje oraz kabiny. Na razie zaprezentowałem trzy wersje polskie (fabryczną, eksploatowaną z płaskimi drzwiami dymnicy i przepracowaną czarną). W tej chwili robiona jest wersja niemiecka "Oberschlesien" oraz wersja muzealna znajdująca się we Francji. Na końcu będzie jeszcze wersja chińska (eksportowa). Wszystkie maszyny będą dostępne prawdopodobnie już w niedzielę.
W parowozach tych zastosowałem ciekawą animację dymu oraz wylotu pary z odchylacza. Dym jest uzależniony od siły podawanej na cylindry pary a nie jak dotychczas od prędkości. Oczywiście parowozy posiadają pełną animację wszystkich ruchomych elementów mechanizmu napędu, rozrządu pary, smarotłoczni i sprężarki. Otwierane okna i drzwi w widoku wewnętrznym ;) Ot taka ciekawostka.

.... Parowozy typu "Śląsk" będą dostępne na SLW jak tylko zostaną ukończone wszystkie wersje oraz kabiny. Na razie zaprezentowałem trzy wersje polskie (fabryczną, eksploatowaną z płaskimi drzwiami dymnicy i przepracowaną czarną). W tej chwili robiona jest wersja niemiecka "Oberschlesien" oraz wersja muzealna znajdująca się we Francji. Na końcu będzie jeszcze wersja chińska (eksportowa). Wszystkie maszyny będą dostępne prawdopodobnie już w niedzielę.
W parowozach tych zastosowałem ciekawą animację dymu oraz wylotu pary z odchylacza. Dym jest uzależniony od siły podawanej na cylindry pary a nie jak dotychczas od prędkości. Oczywiście parowozy posiadają pełną animację wszystkich ruchomych elementów mechanizmu napędu, rozrządu pary, smarotłoczni i sprężarki. Otwierane okna i drzwi w widoku wewnętrznym ;) Ot taka ciekawostka.

:eek: ... Translation?:o

Oryginal German "Oberschlesien"

Oryginal version german industry steam locomotive class "Oberschlesien". The loco make by "Oberschlesische Lokomotivwerke A.G. Krenau O/S" in 1942 year. The locomotives works on industry railway in Germany and Poland.

Screen_1b.jpg

Screen_2b.jpg

Screen_3b.jpg

Screen_4b.jpg

Screen_5b.jpg

Screen_6b.jpg

Best Regards, Martin

http://steamlocomotiveworks.com

Last edited:
Back