.
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68

Thread: Mojave Sub - Mojave to Bakersfield Session

  1. #16
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    This script error matters because whenever I start the session, it will show that the train that I'm supposed to drive is just a consist, has no driver, and instead of taking me straight to the train I supposed to drive, it'll take me to an AI controlled train.
    Trainz - Easy as Pi

  2. #17
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Monte Nido, CA
    Posts
    2,172
     

    Default

    Well, add the quickdrive rule to the session, and then when you start the session just assign your train a driver.

  3. #18
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Sorry to bump this thread again, but I think I found how the script is affecting the route: it has to do with the ARN, which assigns road numbers to the locomotives and cars in the consist. If equipped with ARN, the road numbers will not appear. However, this script error effects the Norfolk Southern Heritage units and the Baldwin S12 switcher. There's a wrinkle to this problem: it does not effect ALL objects equipped with ARN. How do I solve it?
    Trainz - Easy as Pi

  4. #19
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    United States of America, California, Hanford
    Posts
    240
    Blog Entries
    6
     

    Default

    As for the errors? I had to reinstall the first couple of times but try.

    Start > Content Manger > File > Extended data base repair...... It will take a few hours depending on how many assets are installed! As far as speed on the grade, I add an engine at the back in edit

    session mode to keep the speed up.

    Laton, CA to Hanford, CA 90% Hanford to Corcoran 75%. Endless session.....Priceless!

  5. #20
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    After some searching the Content Manager, I found that the problem actually comes from 'Multi-number library for rolling stock, v2.02', <kuid2:104722:2501038:4> made by wulf_9. However, I think that I can backdate to three versions of 'Multi-number library for rolling stock, v2.01' made by wulf_9, <kuid2:104722:2501038:3>, <kuid2:104722:2501038:2>, and <kuid2:104722:2501038:1>. Would backdating to the previous versions of this asset solve the problem?
    Trainz - Easy as Pi

  6. #21
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Well, I noticed something unusual about my problem today. First, I always shut down my computer before I go to bed. However, the Santa Fe SD45, Southern Pacific SD45 and SD40T-2, and the ATSF and SP cabooses all had that red bug. However, the red bug does NOT appear on the Santa Fe SD45 and Southern Pacific SD40T-2 and SD45. However, the accompanying cabooses still have the red bug. It seems that somehow the shutting down and restarting it this morning seemed to have solve the problem. I must also note that when I started Trainz 12, it did NOT do a database repair. How the problem was solved for the three locomotives, I don't know. UPDATE: I exited out of Trainz a little while ago, and when I started Trainz back up, the SD45's and SD40T-2's once again make that red bug appear. I must note that I had installed tried to install the Fleet of Modernism Add-on, and it did a Database Repair when I started Trainz up again. Afterwards, that's when the red bug appear. Well, back to square 1.
    Last edited by jordon412; October 22nd, 2013 at 09:41 PM.
    Trainz - Easy as Pi

  7. #22
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sweetwater, TN, USA
    Posts
    5,428
    Blog Entries
    2
     

    Default

    changing ARN will not help you. that should be left at the built-in version.

    it sounds like the script cache is just becoming out of date.

    http://forums.auran.com/trainz/showt...11#post1195311

  8. #23
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Well, last night I started an EDR to see what will happen. It's finished, but I'm holding off until tomorrow to check and see if that solved the problem. I've got to work tomorrow, so I'll wait until after work to see if it's taken care of.
    Trainz - Easy as Pi

  9. #24
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    UPDATE: Well, it wasn't worth doing an EDR, 'cause it didn't help at all. I do not know where to go from here.
    Trainz - Easy as Pi

  10. #25
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United States of America
    Posts
    2,711
     

    Default

    Hmm... You might have to go into specifics. Seek out the parts causing the problem with the session, right click and hit "View Errors and Warnings". Post you're results here please. I'll see if I can help out depending out what the problem is.

  11. #26
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Australia, Geelong
    Posts
    1,870
     

    Default

    Some of the Grades on that route go up to 1in37, I tend to stall allot of trains when I use load schedule for 1in45 'description says 2.2% = 1in45' then here comes a short 1in37 and stall.

    So when making a session best to set a schedule load for 1in40 type grades as that is still the loads for 1in37.

    Cheers.

  12. #27
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Here we go:

    Error:
    SlaveTF : Thread Exception: ER_NullReference, line 54, file slavetf.gs (2)
    Stack dump:
    <kuid2:76656:500012:5> "ATLS Slave(TF)"
    function $Vehicle@Slave TF::ReturnController(), line -1
    function $void@Slave.TF::LifeHandler(int), line 77

    Error:
    Balance : Thread Exception: ER_NullReference, line 182, file balance.gse (1)
    Stack Dump:
    function $void@Balance::ExecuteBalance(), line -1

    Error:
    FCA52Gondola : Thread Exception: ER_NullReference, line 287, file fca52gondola.gs (2)
    Stack Dump:
    <kuid2:124017:5013:3> 'Mill Gondola, 52', Railgon"
    function $void@FCA52Gondola::locoCheck(), line -1
    function $void@FCA52Gondola::UpdateGear(), line 320

    Error:
    Hopper : Thread Exception: ER_NullReference, line 361, file hopper.gs (59)
    Stack Dump:
    <kuid2:124017:5014:1> "100-ton 4-bay Hopper, WL&G"
    function $void@Hopper::locoCheck(), line -1
    function $void@Hopper::UpdateGear(), line 394

    Error:
    Train : ThreadException: ER_NullReference, line 1464, file train.gs (14)
    Stack dump:
    function $Permit[]TakePermitOnTrack(bool), line -1
    function $void@Train::Init(), line 1536

    Any help?
    Trainz - Easy as Pi

  13. #28
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Hello? Anyone? Little bit of help here.
    Trainz - Easy as Pi

  14. #29
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,113
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Two questions:
    If I install the SP1 updates, will it fix the problem?
    And
    CAN I PLEASE HAVE SOME HELP?
    Trainz - Easy as Pi

  15. #30
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United States of America
    Posts
    2,711
     

    Default

    Sorry, I had a reply typed up, it appears that I never posted it. Scripts aren't my cup of tea, so obviously I have no idea how to fix the problems. You can try installing SP1, but I doubt it'll help much, I'd go ahead and start backing up content, it's sounding more and more like you need a clean install.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •