.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Serious TS12 problems! Please help!

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lost
    Posts
    1,677
    Blog Entries
    4
     

    Exclamation Serious TS12 problems! Please help!

    a lot of times when im using CM, i get an error that says "TADDaemon.exe has stopped working" followed by "TrainzUtil.exe has stopped working." after that im forced to wait for it to update the database next time i start Trainz or run CM. When i finally get going in TS12, I try to save the route im building and it will say "session was saved but not committed" or some mumbo-jumbo like that. Is this fixable without a re-install??
    Intel Core i7-7700K 4.20 GHz
    PNY GTX 1070 8GB Overclocked GPU
    16 GB DDR4 RAM
    275 GB SSD + 1 TB HDD + 500 GB HDD

  2. #2

    Default

    If you chose to reinstall the game, it will save all of your content but if you have an add-on route say the marias pass route x, you would have to reinstall the add on.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lost
    Posts
    1,677
    Blog Entries
    4
     

    Default

    Ok, but I don't want to reinstall the game. and i do have marias pass x...
    Intel Core i7-7700K 4.20 GHz
    PNY GTX 1070 8GB Overclocked GPU
    16 GB DDR4 RAM
    275 GB SSD + 1 TB HDD + 500 GB HDD

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    14,909
     

    Default

    Would help if you posted what OS you are using.
    So taking a guess.
    If using Win7 you need to run as Administrator using the method detailed here http://trainz.shaneturner.co.uk/tuto...-administrator. Doesn't matter if you are using an Admin account or not as Admin functions are crippled in Win7 so you have to specifically tell Trainz to run as Administrator otherwise it may not save all the settings properly.

    If you are constantly getting database updates on launching then you may be shutting the PC down before TadDaemon has closed and finished it's background work. Go to Launcher > Options > Developer > Display Database process windows. Do not shut down the PC until the TadDaemon Window has closed or gone from the Task bar.

    Not committed means it will be in the open for edit tab in Content Manager, you can try committing it there.
    Malc


  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lost
    Posts
    1,677
    Blog Entries
    4
     

    Default

    Im using Windows 8 release preview. I've been thinking about going back to Win7. I have Trainz and CM running as admin. I never really shut down the PC. and this is a "... has stopped working" error that usually pops up when using CM. I have TS12 installed on an external hard drive because of a small hard drive on my PC. Im thinking it might have a loose connection and it has gone corrupted once, forcing me to lose an install of TS10 which i never registered because i was too lazy to. Back on topic now, this error im experiencing makes TS12 want to do a database repair upon launch.

    and i just finished using CM to download some stuff with no problems...
    Last edited by epa; September 1st, 2012 at 11:14 AM.
    Intel Core i7-7700K 4.20 GHz
    PNY GTX 1070 8GB Overclocked GPU
    16 GB DDR4 RAM
    275 GB SSD + 1 TB HDD + 500 GB HDD

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Worcestershire
    Posts
    30,783
    Blog Entries
    22
     

    Default

    I would advise that you do revert to Win7, as Win8 is not well supported at the moment.

    Shane
    Shane Turner
    Technical and DirectX Advisor - Not affiliated with N3V

    My Forum -- PevSoft Tools -- Tutorial List (inc DirectX) -- My Utilities --TrainzTutorials.com

  7. #7
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    United States of America, Georgia, Atlanta
    Posts
    1,843
     

    Default

    Quote Originally Posted by epa View Post
    Im using Windows 8 release preview. I've been thinking about going back to Win7. I have Trainz and CM running as admin. I never really shut down the PC. and this is a "... has stopped working" error that usually pops up when using CM. I have TS12 installed on an external hard drive because of a small hard drive on my PC. Im thinking it might have a loose connection and it has gone corrupted once, forcing me to lose an install of TS10 which i never registered because i was too lazy to. Back on topic now, this error im experiencing makes TS12 want to do a database repair upon launch.

    and i just finished using CM to download some stuff with no problems...
    If you are using Windows 8 release preview, aren't you going to have to reinstall windows if you decide not to keep it or do a clean install of Windows 8 which means wiping your harddrive in either case?
    Bob

    TS12 in the Trash Bin.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lost
    Posts
    1,677
    Blog Entries
    4
     

    Default

    i have TS12 on an external/portable hard drive, so if i revert to W7, i wont lose my TS12.
    Intel Core i7-7700K 4.20 GHz
    PNY GTX 1070 8GB Overclocked GPU
    16 GB DDR4 RAM
    275 GB SSD + 1 TB HDD + 500 GB HDD

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Worcestershire
    Posts
    30,783
    Blog Entries
    22
     

    Default

    Watch out though, you will lose any registry entries related to the game (including file associations).

    Shane
    Shane Turner
    Technical and DirectX Advisor - Not affiliated with N3V

    My Forum -- PevSoft Tools -- Tutorial List (inc DirectX) -- My Utilities --TrainzTutorials.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •