.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Setting up signals

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    United States of America, New York, New York
    Posts
    5
     

    Default Setting up signals

    I've only recently started placing signals on the lines I've designed and the signals work great when it's just a straight, unbroken track but I just can't seem to figure out how to make them work when there's a branching off. The signals before the branch-off either say that the line ahead is unsignalled or simply that there is no train approaching; both messages are displayed with a red light. I've tried different configurations including increasing the number of signals but I simply don't know exactly how each signal is viewing the track ahead of it and how the division-Left or division-Right indicators work. Hopefully somebody's encountered this before and has figured it out. Thanks for any help.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Arkansas, Jonesboro
    Posts
    7,221
     

    Default

    Here are some tutorials.

    http://trains.0catch.com/tutorial.html

    They were made for older versions of Trainz, but I suspect many will still work on newer versions.

    Good luck

    Dave

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    United States of America, New York, New York
    Posts
    5
     

    Default

    That's exactly what I needed. Thanks a lot.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Arkansas, Jonesboro
    Posts
    7,221
     

    Default

    Quote Originally Posted by rajrajmarley View Post
    That's exactly what I needed. Thanks a lot.
    You are very welcome. And thanks for thanking me! (Lots of people don't even bother to extend a polite "thank you.")

    Dave

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •