.
Results 1 to 6 of 6

Thread: How do you force trainz to rebuild it's DB

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    United States of America, Fla., N. Ft. Myers
    Posts
    138
     

    Default How do you force trainz to rebuild it's DB

    Getting all sorts of access errors and validation errors. Looks like I need to force trainz to rebuild all the links to the assets. Whats the best way to do that.

    It use to be all you had to do was delete the TDX file but that didn't work.

    Any other idea's

    Lionel Dave
    Formally IamKJVonly Since 10,26,2001
    (Rom 6:23 & 10:9)
    HP Laptop OMEN 17'' /win 10 Home/I-7/GTX 1050/build 105096

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington, Upper Hutt
    Posts
    3,742
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Depends what version of Trainz you are using. If it is 2009 or 2010 open CMP click on 'menu' then select database rebuild, either full or quick. But if you have lots of troubles better select 'full' then go to bed.

    Cheers,
    Bill69
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    United States of America, Fla., N. Ft. Myers
    Posts
    138
     

    Default

    Thanks Bill69

    I do have 2010 and am use to 2006.

    Sorry I didn't think to look there.

    Thanks for the help

    Lionel Dave
    Formally IamKJVonly Since 10,26,2001
    (Rom 6:23 & 10:9)
    HP Laptop OMEN 17'' /win 10 Home/I-7/GTX 1050/build 105096

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Michigan, Ann Arbor
    Posts
    5,927
    Blog Entries
    27
     

    Default

    There are two assets.xxx files one should delete (.tdx and .bku); the other is in the cache folder. I believe you need to launch TRS not CMP for the rebuild to commence. Again I would suggest going and doing something for a while whilst the DB repairs.

    peter
    ~Peter


    I do not provide support via PM.
    Now at a new location!
    www.americantrainz.com

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Washington, Tacoma
    Posts
    5,786
     

    Default

    You can delete assets.tdx in TRS2006 but not in TS2009, 2010 since those two program's Content Managers have 2 database repair functions and TADDAEMON.

    Bob

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington, Upper Hutt
    Posts
    3,742
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by rweber95 View Post
    You can delete assets.tdx in TRS2006 but not in TS2009, 2010 since those two program's Content Managers have 2 database repair functions and TADDAEMON.

    Bob
    Thanks Bob, I thought that was the case, I could not remember where I read it so didn't post incase I was wrong.

    Cheers,
    Bill69
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •