.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: odd KUID

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    United States of America, Florida
    Posts
    81
     

    Default odd KUID

    Ok so im trying to get the december yard switching route installed and i ran across a missing dependency Unknown Location: <kuid:-1:8008>

    I googled it and it looks like either a really old file or something that should be installed with the base files, but its missing. What am I doing wrong?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Castle Rock, CO. Where BNSF roams...
    Posts
    1,576
     

    Default

    To be that small of a number, it's gotta be something basic or really important. O__o
    And to think i'd never upgrade from 2006...

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    United States of America, Florida
    Posts
    81
     

    Default

    i think when I googled it, its said something about water

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burnside, Adelaide, Australia
    Posts
    5,424
     

    Default

    That number is 'Water', and dates back to version1.

    Peter
    I5-6 Core CPU. 1070-Ti video card, 16GB memory

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    United States of America, Florida
    Posts
    81
     

    Default

    Ok question. Will I be able to load up this route and the situation therein without that file?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burnside, Adelaide, Australia
    Posts
    5,424
     

    Default

    You haven't told us what version you are using. If you are using anything before TS2010 I can't help you, although you could try cloning/copying the route and then loading it and 'delete missing content'. You will see what is missing.

    I could suggest that you could find a water texture, copy it and apply the -1:8008 kuid. That may not work in CMP or CM but it could work in TRS2004

    Peter
    I5-6 Core CPU. 1070-Ti video card, 16GB memory

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    United States of America, Florida
    Posts
    81
     

    Default

    im running 2009

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Tondu, south Wales
    Posts
    3,476
     

    Default Early built-in

    Sounds like one of the early built-in assets. 2004 uses a lot of 1:xxxx kuids.
    Snag is that they don't show in an Explorer listing.

    Angela

  9. #9

    Default

    The -1:8000 kuids in 09 are clouds so assume that one is as well. When opening the route change the sky appearance and that should replace the old sky that the route is looking for.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    United States of America, Florida
    Posts
    81
     

    Default

    could I just delete the kuid its asking for in the config and be done with it?

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Canada, British Columbia, Sooke
    Posts
    655
     

    Default

    Hello,

    I looked up the KUID in the old 2004 CCG and it is listed as Water1. I notice that both water1 and water2 were removed from 09. What you can try doing is clone the asset then edit the config.txt. Search for -1:8008 and change it to one of the following:
    Rippling water,<kuid:-1:6351>
    Rough water,<kuid:-1:6352>
    Calm water,<kuid:-1:6353>
    Glassy water,<kuid:-1:6354>

    These are 2009 built-in assets and should work. If you know of a water texture that you would prefer to use, then enter that KUID instead. If you simply delete the KUID from the asset as per Narrowgauge's suggestion, you will notice somewhere on the map that a texture is missing (bluish colour with the yellow grid showing through).

    Give it a try and see what happens.

    Bricey

  12. #12
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    United States of America, Florida
    Posts
    81
     

    Default

    I'm very new to trainz (1 week) but I managed to figure out editing the configs of assets last night so I think I'll just substitute an 09 kuid. Thanks for all the help!

  13. #13
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    United States of America, Washington, Auburn
    Posts
    62
     

    Default

    you can delete that kuid i tested every route that have a unknown items and it works

  14. #14
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Monte Nido, CA
    Posts
    2,172
     

    Default

    And you didn't notice this was from 2010?

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Newcastle NSW Australia
    Posts
    6,323
     

    Default

    Bumping this very old thread because missing <kuid:-1:8008> is still a problem.

    It is "Water1", not from TRS2004, but a built-in from Ultimate Trainz Collection, presumably locked away in one of the .ja files. I have UTC re-installed. Is there a way to extract this asset?

    .
    T:ANE SP4 build 105946 and TRS2019 SP1 build 105096
    Win 10, i7 5820K, 3.3 GHz, 32GB ram, GTX 980Ti, 2x512GB SSD

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •