.
Page 2342 of 2361 FirstFirst ... 13421842224222922332234023412342234323442352 ... LastLast
Results 35,116 to 35,130 of 35402

Thread: Australian screenshots

  1. #35116
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Australia, New South Wales
    Posts
    228
     

    Default

    Hey All, bit of an update at Lithgow. im currently working around 10 Tunnels trying to make it all look good. Im having trouble trying to set up the signals With the DIV R and DIV L by ranger51, i set the juntion to go straight and it gives me the 3 yellow dots indacating that im going over the crossover when im not. when i set the junction to go over the crossover it gives me the same signal. if anyone knows how to fix it, please let me know.



    Some 82's with an empty PN Coal train heading for Lithgow.


    Seen Passing a V set.


    V set Seen coming out of one of the 10 tunnels.


    Cheers, Ryan

  2. #35117
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Cowra
    Posts
    4,466
    Blog Entries
    4
     

    Default

    Silly question you have tried the edit properties function for the signal clicking on the "?" in the track object property box in survey

    can not wait to run the 86's 46 's and 85's on the route


    Quote Originally Posted by barisbeer View Post
    Hey All, bit of an update at Lithgow. im currently working around 10 Tunnels trying to make it all look good. Im having trouble trying to set up the signals With the DIV R and DIV L by ranger51, i set the juntion to go straight and it gives me the 3 yellow dots indacating that im going over the crossover when im not. when i set the junction to go over the crossover it gives me the same signal. if anyone knows how to fix it, please let me know.



    Some 82's with an empty PN Coal train heading for Lithgow.


    Seen Passing a V set.


    V set Seen coming out of one of the 10 tunnels.


    Cheers, Ryan

  3. #35118
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Australia, New South Wales
    Posts
    228
     

    Default

    Quote Originally Posted by NSWGR_46Class View Post
    Silly question you have tried the edit properties function for the signal clicking on the "?" in the track object property box in survey

    can not wait to run the 86's 46 's and 85's on the route
    yeah I have tried to edit properties but I have no clue what to do in it. So if someone could send a pic of what it should look like I would really appreciate it. Cheers, Ryan

  4. #35119
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Cowra
    Posts
    4,466
    Blog Entries
    4
     

    Default

    my trs19 is doing an up date but normally you just tell the signal which junction it relates to - in your screen shot you seem to be setting all the junctions/points to the same name = but normally each point/junction needs to be like ZZC01-ZZC02



    Quote Originally Posted by barisbeer View Post
    yeah I have tried to edit properties but I have no clue what to do in it. So if someone could send a pic of what it should look like I would really appreciate it. Cheers, Ryan
    Last edited by NSWGR_46Class; August 10th, 2019 at 04:09 AM.

  5. #35120
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Australia, New South Wales
    Posts
    228
     

    Default

    Quote Originally Posted by NSWGR_46Class View Post
    my trs19 is doing an up date but normally you just tell the signal which junction it relates to - in your screen shot you seem to be setting all the junctions/points to the same name = but normally each point/junction needs to be like ZZC01-ZZC02
    Still Trying to figure it out.

  6. #35121
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Cowra
    Posts
    4,466
    Blog Entries
    4
     

    Default

    tried to get you on facebook what is the full name of the signal your trying set up mate
    Quote Originally Posted by barisbeer View Post
    Still Trying to figure it out.

  7. #35122
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Australia, New South Wales
    Posts
    228
     

    Default

    Managed to fix the crossovers by using an invisible signal on each track as a repeater. has been tested and seems to work fine

    Cheers, Ryan

  8. #35123
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    116
     

    Default

    Quote Originally Posted by barisbeer View Post
    Hey All, bit of an update at Lithgow. im currently working around 10 Tunnels trying to make it all look good. Im having trouble trying to set up the signals With the DIV R and DIV L by ranger51, i set the juntion to go straight and it gives me the 3 yellow dots indacating that im going over the crossover when im not. when i set the junction to go over the crossover it gives me the same signal. if anyone knows how to fix it, please let me know.

    Cheers, Ryan
    Ryan,

    Since you’re using R51’s SL diverging signals to route the line indicating the correct/expected signal state, R51 used the default trainz signalling logic to input the state for a particular indication. The sequence follows this:
    Main Line:
    Indications: Stop, Caution, Advance Caution, Clear
    State: 0, 4, 7, 8

    Diverging Line:
    Indications: Stop, Caution Left/Right, Proceed Left/Right
    State: 0, 2, 3, 5, 6

    By default, Trainz will only use the first left and right indication. To allow more than two routes, the extended signal aspects are used. The routes shown for each aspect are listed below.

    Mainline routes shown in the theatre box:
    PROCEED LEFT 1 = Route 1
    PROCEED RIGHT 1 = Route 2
    PROCEED LEFT 2 = Route 3
    PROCEED RIGHT 2 = Route 4
    PROCEED LEFT 3 = Route 5
    PROCEED RIGHT 3 = Route 6


    Shunting routes shown in the small route indicators:
    CAUTION LEFT 1 = Shunt Route 1
    CAUTION RIGHT 1 = Shunt Route 2
    CAUTION LEFT 2 = Shunt Route 3
    CAUTION RIGHT 2 = Shunt Route 4
    CAUTION LEFT 3 = Shunt Route 5
    CAUTION RIGHT 3 = Shunt Route 6

    Calling On and Shunt Ahead:
    SLOW = Calling On
    MEDIUM = Shunt Ahead

    Source thread: Ranger_51’s Signal Kit

    I’ll inform R51 about making another secondary alternate method to controlling multi route signals with the aid of using special route markers to cope the compromises of signalling complex junctions. Go to the Freeware Announcements page and look for thread: “Ranger_51’s Signal Kit” and read more info from there.

    This is all for me to present. Soz, I replied too soon

    Good thinking on using Invisible Signals to minimise the ambiguity of the signal displaying a false aspect, well solved.

    Lspdyiu

    Last edited by lspdyiu; August 10th, 2019 at 06:45 AM. Reason: none of your BSWAX

  9. #35124

    Default

    Edit: Looks like you solved it while I was writing my response. (I have removed the image I posted since it is no longer relevant, but I'll keep my reply just in case).

    Hi Barisbeer,

    Your route is looking great.

    With regards to the signals, most of the diverge signals in the collection will need an Interlocking Tower or driver rule to set the correct route (see here for a basic overview relating to the signals in this collection). The signal you are using however is the simpler version which should not need this.

    I re-created a similar track layout you have in your first image and tested the signals. I got the same result you did even when using other diverge signals not from my collection, this leads me to believe that it is the way Trainz works detects the diverging route that could be an issue.

    You could place an invisible signal between the first and the second junctions on the straight route. This will help Trainz determine which route is the diverging one and which one goes straight. Alternatively, you could use an interlocking tower to control the signal, specifying which route is which and what aspect to display.

    Let me know if this helps.

    (Hmm, not a major issue but it looks like the background colour of the properties window is a lot lighter in TS19. I might need to adjust the images so they fit in better on the lighter background.)

    Regards,
    Ranger_51
    Last edited by Ranger_51; August 10th, 2019 at 06:16 AM. Reason: Question was already answered

  10. #35125
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Katoomba
    Posts
    802
     

    Default

    A funny sort of day. Outside there's 4 inches of snow. Meanwhile inside Trainz and WeddinNSW it's the middle of summer and I'm planting wheat.



    Last edited by FootplatePhil; August 10th, 2019 at 07:30 AM.
    Phil
    WeddinNSW V4 for TRS2019 now on the DLS. All my posted screen shots are from a route you can download for free.

  11. #35126
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Cowra
    Posts
    4,466
    Blog Entries
    4
     

    Default

    well done good to hear


    Quote Originally Posted by barisbeer View Post
    Managed to fix the crossovers by using an invisible signal on each track as a repeater. has been tested and seems to work fine

    Cheers, Ryan

  12. #35127
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Cowra
    Posts
    4,466
    Blog Entries
    4
     

    Default

    OK help please= I have forgotten how sure there was a way = google is no help
    how do I get rid of the annoying green manifest load lines

  13. #35128
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Cowra
    Posts
    4,466
    Blog Entries
    4
     

    Default




    the Caves Express got a bit lost

  14. #35129
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, nsw, Central Coast
    Posts
    1,516
     

    Default

    New Tunnel Face & Tunnel,


    Cheers

  15. #35130
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    116
     

    Default

    Quote Originally Posted by steve123 View Post
    New Tunnel Face & Tunnel,


    Cheers
    Excellent work Steve. One thing I pulled out from those images is that you’re using SubKit track that has a 3rd rail in it. No big deal though in AU railways standards but the primary source of power is from the overhead electrification wiring and since our train fleets don’t use conductive shoes pickup on the underside of the body, 3rd rail power wasn’t adapted and besides they’re SUICIDELY dangerous cos the 3rd rail is the only rail that can electrocute humans by touching or even urinating on the conductor rail. This is A no myth science.

    I do hope to match R51’s tunnel signals with this tunnel you’ve modelled and the previous.

    Lspdyiu

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •