.
Results 1 to 9 of 9

Thread: New to Forum and need advice

  1. #1
    Join Date
    Nov 2022
    Location
    Australia, Queensland, Hervey Bay
    Posts
    4
     

    Default New to Forum and need advice

    Hi All
    I have just purchased Trainz 2022 through Steam and installed it. Everything is good so far but no matter where I look by the instructions I cannot find the serial number which I require for Download Station. I hope someone can point me in the right direction to find it. Thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    United Kingdom
    Posts
    18,269
     

    Default

    There are no serial numbers, registration is digital, you just need to put the same username and password you use for the forum in the launcher settings, you are clearly registered as it shows TRS22 on your time line along side your user name on your post.
    May need to restart Trainz for it to stick.


    And Welcome to Trainz!
    Malc


  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    9,641
    Blog Entries
    3
     

    Default

    From the Launch Screen, select Trainz Settings then the MyTrainz tab. There you will see, under MyTrainz account, a link to your login/registration. I am not sure exactly how it works now since it has changed since I last needed to enter my details, but enter your forum name (Mambo1954) and your forum password. You will/should get a message stating that the details have been accepted. You will then need to exit from the Trainz Settings and then exit from Trainz completely and then restart Trainz.
    Development: Trainz Plus - b119450
    Testing: Trainz Plus beta - b119450
    GTX1050Ti, RTX3060Ti and RTX3050Ti, Win 10 & 11

  4. #4
    Join Date
    Nov 2022
    Location
    Australia, Queensland, Hervey Bay
    Posts
    4
     

    Default

    Hi
    Thanks for the assistance. Now to get to know the Sim and enjoy it'

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    32,685
     

    Default

    Quote Originally Posted by Mambo1954 View Post
    Hi
    Thanks for the assistance. Now to get to know the Sim and enjoy it'
    Welcome to Trainz and feel free to ask questions.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    Trainz-PLUS: 117669

  6. #6
    Join Date
    Nov 2022
    Location
    Australia, Queensland, Hervey Bay
    Posts
    4
     

    Default Another question

    I have been building consists and using unloaded container wagons. my question is how do you load those wagons with the containers that you want to make up my own consist?

  7. #7

    Default

    If you click the ? button under the trains tab where you pick individual vehicles the click on the wagon then you can set what cargo that wagon carries and you can also set how many of that item are loaded, so with containers, set it to 1.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,378
     

    Default

    Hi,

    There is also a driver command - use the edit session in surveyor to add the command to the list of commands available to the driver - "Instant load" is what you're looking for.

    Colin

  9. #9
    Join Date
    Nov 2022
    Location
    Australia, Queensland, Hervey Bay
    Posts
    4
     

    Default Container Load / unload

    Quote Originally Posted by ColPrice2002 View Post
    Hi,

    There is also a driver command - use the edit session in surveyor to add the command to the list of commands available to the driver - "Instant load" is what you're looking for.

    Colin
    I have found and used "instant load" and it works as required but cannot find "instant unload" in list of driver commands. i have Load, unload and instant load but no instant unload, any ideas for it not showing up?

    Greg

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •