.
Results 1 to 4 of 4

Thread: My Route Crashes!!! [solved]

  1. #1

    Default My Route Crashes!!! [solved]

    My route crashes often whether in surveyor or sessions and most likely to occur in one part of the route!! There is nothing that stands out as a cause. Since I have a gaming PC and the installed games works fine, leads me to think the issue is a asset from DLS or some script issue!! No faulty assets found and lots of DBR because of the many crashes!! Build: 117009 -- Any suggestions as always, is greatly appreciated!! If this issue cannot be resolved, it might as well be the end of the line for Trainz!! So Frustrating!!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    7,406
     

    Default

    1. Save As a new route (so you can play with that one)
    2. Disable all dependencies, restart Trainz and load the route.
    3. Does it load without crashing? If yes, then re-enable groups of content and retest until it crashes.
    4. If no in Step 3, then this is more concerning as the route may be corrupt. The next step would be to save that as a .cdp and submit a bug report to see if QA also have a crash.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Yorkshire, York
    Posts
    3,371
     

    Default

    Do you play any video games ? I play Fallout 76 and when the Invaders From Beyond event was on, FO76 used to crash and freeze and so did Trainz. When the event ended both stopped crashing.
    MSI Gaming 9 ACK mobo-Intel i7 5960X-Samsung 970 Evo Pro 240GB M2 SSD Nvidia RTX 2070 GPU 32GB G.Skill Ripjaws 3600Mhz DDR4 RAM

  4. #4

    Smile Success!! Thank you so much!!

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    1. Save As a new route (so you can play with that one)
    2. Disable all dependencies, restart Trainz and load the route.
    3. Does it load without crashing? If yes, then re-enable groups of content and retest until it crashes.
    4. If no in Step 3, then this is more concerning as the route may be corrupt. The next step would be to save that as a .cdp and submit a bug report to see if QA also have a crash.

    Success!! I disabled about half of the dependencies including one suspect and the route did not crash. A few hours later confirmed that the airport industry was the cause. Replaced assist with a updated (??) version, so far everything is working fine!! Thanks for your help!!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •