.
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42

Thread: Trainz Plus RC 116199 > 116233 Now Available

  1. #31

    Default

    Yeah, I was wondering why it is not working. I have submitted a bug report already. It would be great if we can have a quick fix at the start of the next week, so we can enjoy working on maps until the next updates. Thank you!

  2. #32
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    1,910
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    Paul, it took me a few minutes to find it as well.

    Under the Info Panel, is Focus which gives a selected asset and x, y, z position. You can select the listed asset in that window and add to a pick-list, get details, or show in Content Manager.

    Under that is the x, y, z positions again with a caret symbol next to that.

    Below that is Rot: x, y, z position

    With your asset selected:
    Click on the caret next to Rot:
    Edit the Y position to rotate the object.

    I've been doing this all over and it works great and much easier to control.

    You can also adjust the height in this panel incrementally, and what's even better is you can apply this to multiple objects. When rotating multiple, it rotates the objects as a group.
    thanks, I’ll try it when I’m back at my computer this afternoon.

  3. #33
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ohio, Lancaster
    Posts
    519
     

    Default

    Still trying to figure this out in classic still? I do not like this at all. I understand you can be more precise to much of a pain to mess with though. I still feel you should have the option to pick how you want to rotate and if you want to dial a number that's fine.
    Last edited by sureshot28; January 23rd, 2022 at 08:20 AM.

  4. #34
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    31,490
     

    Default

    Quote Originally Posted by sureshot28 View Post
    Still trying to figure this out in classic still? I do not like this at all. I understand you can be more precise to much of a pain to mess with though. I still feel you should have the option to pick how you want to rotate and if you want to dial a number that's fine.
    The dial works by moving your mouse up and down when selecting the Z axis. Rotation works the same by selecting the Y axis. Tilting the same for the X axis.

    The free-rotation tool is currently broken, and this is a workaround for that situation, however, it's still great to have for those precise placement situations we all come across when route building or placing objects on a loading dock.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  5. #35
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ohio, Lancaster
    Posts
    519
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    The dial works by moving your mouse up and down when selecting the Z axis. Rotation works the same by selecting the Y axis. Tilting the same for the X axis.

    The free-rotation tool is currently broken, and this is a workaround for that situation, however, it's still great to have for those precise placement situations we all come across when route building or placing objects on a loading dock.
    I figured it out in 2.0 but not seeing how in Classic? And before this update i figured how to do it in 2.0 but now it is not even working there i can manually put the numbers in and make it rotate but not with the mouse now.
    Last edited by sureshot28; January 23rd, 2022 at 11:02 AM.

  6. #36
    Join Date
    May 2020
    Location
    United Kingdom
    Posts
    4
     

    Default

    The range green dot on track marks etc has stopped working since 116233 has any found a work round ... I can't see anything in the info panel ???
    Last edited by davetpfuzzy; January 23rd, 2022 at 11:14 AM. Reason: I can't type :)

  7. #37
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    31,490
     

    Default

    Quote Originally Posted by sureshot28 View Post
    I figured it out in 2.0 but not seeing how in Classic? And before this update i figured how to do it in 2.0 but now it is not even working there i can manually put the numbers in and make it rotate but not with the mouse now.
    Yeah, it's definitely broken in Classic and there's no way around it in that. It'll be fixed in the next update we were told.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  8. #38
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    31,490
     

    Default

    Quote Originally Posted by davetpfuzzy View Post
    The range green dot on track marks etc has stopped working since 116233 has any found a work round ... I can't see anything in the info panel ???
    To display your info panel, ensure you have it opened. To open it, click on the windows (square icon on the right on the top menu bar in Surveyor). Click on Info bar. If it's checked, click it again and then again to disable/enable and it should appear.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  9. #39
    Join Date
    May 2020
    Location
    United Kingdom
    Posts
    4
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    To display your info panel, ensure you have it opened. To open it, click on the windows (square icon on the right on the top menu bar in Surveyor). Click on Info bar. If it's checked, click it again and then again to disable/enable and it should appear.
    I can see the panel but can#t see anything to change the range of a track mark from 20M as the green dot has stopped working

  10. #40
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    31,490
     

    Default

    Quote Originally Posted by davetpfuzzy View Post
    I can see the panel but can#t see anything to change the range of a track mark from 20M as the green dot has stopped working
    The green dot. You mean the round glove with arrows?

    Yes, that has stopped moving. In the info panel are small arrows. Click those open next to Rot: to rotate the asset on the different axis.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  11. #41
    Join Date
    May 2020
    Location
    United Kingdom
    Posts
    4
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    The green dot. You mean the round glove with arrows?

    Yes, that has stopped moving. In the info panel are small arrows. Click those open next to Rot: to rotate the asset on the different axis.
    If you use the fine adjustment tool and click on the track mark the thing pops up where you change the angles of things.... at the side of that is a green dot which if you hold your left mouse down on it changes the distance that the track mark detects the train.... this has stopped working along with changing angles.... I know you can change rotations in the info panel but there is no way there to change the detection distance is there another way to change this without going back into classic

  12. #42
    Join Date
    May 2020
    Location
    United Kingdom
    Posts
    4
     

    Default

    Quote Originally Posted by davetpfuzzy View Post
    If you use the fine adjustment tool and click on the track mark the thing pops up where you change the angles of things.... at the side of that is a green dot which if you hold your left mouse down on it changes the distance that the track mark detects the train.... this has stopped working along with changing angles.... I know you can change rotations in the info panel but there is no way there to change the detection distance is there another way to change this without going back into classic


    Now working in 116243 thanks
    Rotation seems OK as well

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •