.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41

Thread: Trainz Plus Release Candidate 116069 now available

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,952
     

    Default Trainz Plus Release Candidate 116069 now available

    Trainz Plus Release Candidate 115985 to Trainz Plus Release Candidate 116069 (PC) is now available.

    This update fixes a few issues noted in the previous release candidate - thanks to everyone who reported these issues as the majority of them are isolated cases affecting specific content only.

    We're also continuing to test an issue with certain objects switching layers, so based upon the outcome of that fix this may or may not become the official release version.

    Multiplayer-Surveyor Beta Server Test
    This build has MPS support on our Beta server. This means that any work done will not make it through to the live server when the time comes to update to that server.

    Meanwhile, we'd love to get as much testing of both Surveyor Classic and S20 tools in MPS over the weekend. We will co-ordinate testing through our Discord Server.


    Changelist:
    • Fix derailment on loading certain sessions
    • Fix derailment when coupling for some steam locos
    • Fix a crash for null traincontrols
    • Fix a crash when clicking on Properties for certain vehicles (e.g. in LoBN2)
    • Fix a shutdown hang
    • Fix a crash when showing certain routes in S20 asset preview


    Known Issues:
    There are a number of fixes that are not included in this build as yet (most requiring additional testing).
    • Potential fix for steam physics simulation boiler units
    • Potential fix for wheels spin up to 70% faster in DCC mode (Physx)
    • Gradient control fails in Surveyor Classic after switching modules
    • Painstshed locos are white
    • Interlocking tower path displays get stuck on
    • Show Buddy List" should be toggle
    • Fix app not exiting if "Authorized DRM Resources" is the last window closed
    • Potential deadlock fix for ECML session freeze
    • DLC packs in Content Store on Steam version may not show as purchased
    • Potential fix for coupling issue in MPS
    • Problem interacting with spline when hidden layer spline nearby
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Australia, Queensland, CLINTON (QLD)
    Posts
    861
     

    Default

    Hi Tony,
    This update fails after the commit to install (tried it on 2 separate install both failed).
    butler57

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,952
     

    Default

    Quote Originally Posted by butler57 View Post
    Hi Tony,
    This update fails after the commit to install (tried it on 2 separate install both failed).
    Working here. Perhaps try rebooting your PC? Other options are that something has been modified, is open in another program etc.
    Last edited by Tony_Hilliam; January 14th, 2022 at 12:29 AM.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Australia, Queensland, CLINTON (QLD)
    Posts
    861
     

    Default

    Hi Tony
    Rebooted - turned of antivirus as well, same problem after hitting install update program closes does not reopen.
    Checked Task Manager - no Trainz programs or install programs open.
    There has been no software changes to my computer other tha Win11 updates since my last Trainz update
    butler57

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, TN, Memphis
    Posts
    1,854
     

    Default

    Update to build 116069 went very smoothly. From start to finish, including the DBR, took less than 2 minutes.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,624
     

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_Bert View Post
    Update to build 116069 went very smoothly. From start to finish, including the DBR, took less than 2 minutes.
    Same here under 2 mins



    Lian Li PC-011 Dynamic XL 1000W
    AMD Ryzen9 5900X
    Win10 64bit
    Asus Rog Strix X570-E Gaming
    Radeon RX 6900 XT Red Devil

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Katoomba
    Posts
    1,177
     

    Default

    All good here so far... session for my route currently running.
    Phil
    "WeddinNSW" 20 years since the first track was layed, March 2022.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,849
     

    Default

    I just updated without issues myself. The DBR is running quickly. I'll be up and running and testing soon.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  9. #9
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Australia, Queensland, CLINTON (QLD)
    Posts
    861
     

    Default

    Hi Tony,
    All good - rebooted again and closed a few apps etc and install proceeded. Thanks for your advise mate.
    butler57

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,849
     

    Default

    I took a quick look around and did some poking. So far so good with nothing apparent on first looks. Will continue to test.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, VIC, Norlane
    Posts
    146
     

    Default

    Updated very quickly, DBR was fast too.

    * Fix a crash when showing certain routes in S20 asset preview

    I confirm this appears to be fixed, at least for the assets I have tested so far.
    I will continue to monitor and report any further issues I come across.
    Keep up the good work!

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,070
     

    Default

    TY Tony
    Starting up launcher in 115965, shows no [Patch Available] button here

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany
    Posts
    2,497
     

    Default

    It's on the Trainz plus beta channel.

    Peter

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Alabama, Birmingham
    Posts
    3,797
     

    Default

    Installed update without problems, I am noticing something strange. Loaded rolling stock is now displaying the amount that they are loaded in driver and it never goes away.

    Simple repro steps:
    Create new route.
    Lay a segment of track.
    Change to session layer.
    Add a loadable piece of rolling stock.
    Use properties to load a commodity into the car.
    Surveyor displays the load level as expected.
    Change to Driver.
    Load level is still displayed and doesn't fade out as expected.

    I'm using Surveyor Classic.

    Edit: I check and same issue using Surveyor 2
    Last edited by wreeder; January 14th, 2022 at 08:17 AM.

  15. #15

    Default

    I am not sure if you guys have this, but in surveyor 2.0 when I am moving a building and also pressing right click to move around, the building is not selected and I need to click again to drag.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •