.
Results 1 to 13 of 13

Thread: End of the line

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    39
     

    Default End of the line

    I seem to have come to the end of the line with Trainz
    I have posted my problems recently but have not had any answers that have helped
    everything was fine up to a few days ago, i can only assume I have downloaded a bug from contents manager
    Can I delete Trainz from my computer and reload. would that mean buying a new copy.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    1,310
     

    Default

    Hi,
    As far as I am aware, it's very unlikely that the content manager has any malicious software.

    You can check by carrying out a full scan with your antivirus, or you can use
    Free Online Virus Scan | Trend Micro

    You can certainly delete any Trainz program from your PC (don't forget the data folder - the program and data are in different locations). If you use the "My Trainz" tab above, you will be able to see "my download products" - this should have a copy of your Trainz purchases (assuming you bought from N3V). Steam has a similar system for re-downloading.

    HTH

    Colin

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    United Kingdom
    Posts
    864
     

    Default

    Sorry to hear you need to reinstall to resolve a problem but you can download and reinstall as many times as you like without having to pay again. As for downloading a bug from the Content Manager it would be unusual, more likely an issue between asset versions. Good luck, Peter

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,877
     

    Default

    I've never seen an issue like this unless there was a serious issue with the PC such as a corrupted OS or bad hardware, meaning a failing hard drive, memory, or even a power supply. This doesn't say that sometimes and in the event that something got messed up the only resolution is to freshly install, and you can do that now with TANE and up because the data is kept separate from the program. Once reinstalled, you can repoint, as in go find and reconnect, the database and your data to the new install.

    Now there are assets that cause problems and we do occasionally run into those. The only way to find out is to do a bit of process of elimination.

    This takes time, but in the end, you'll usually find the culprit by disabling the most recently downloaded assets, testing, then enabling a few at a time, and then repeating the process over and over until things go tits up. When that occurs, focus on those remaining assets and thin that out until you land squarely on the buggered one.

    As the old saying goes, it's always the last one you find that causes the problem.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    United States of America, Pennsylvania, Murrysville
    Posts
    4,220
     

    Default

    Try setting all of the options at minimum, not caring for the moment about visual quality. If there is a possible problem in the computer hardware, an over zealous setting, etc. There will be probably be a change in the display or performance. If not, the hardware gets high confidence (not total elimination).
    Dick near Pittsburgh, Pa. i5-2500K 4.2ghz, 8gb memory, GTX1060 3gb video card. 116233 115985

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    39
     

    Default

    thanks for your help.
    have you any explanation for the message "excessive acceleration" and the train slowing to 0 when going thru a station?
    in 15 years of playing Trainz i have never seen this

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    17,350
     

    Default

    When you have problems first step is to do a full database repair, hold down control while clicking rebuild database, it may take a long time.

    Have downloaded anything just before this happened? May have overwritten a builtin asset which needs reverting to original.

    Check faulty assets and either revert to original or delete them, often deleting running a normal DBR and re-downloading can fix faulty assets.

    Check for out of date assets and update them.
    Malc


  8. #8
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Meridian, Idaho, USA
    Posts
    5,207
     

    Default

    Stocky36, regarding your last post, both of these things are known, and have been complained about, so you are not the only one. Not sure if they are on the fix list, but a reinstall won't change them.
    Have a*´¨)
    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
    (¸.·´ (¸.·´ * Wonderful day! *

  9. #9
    Join Date
    May 2007
    Location
    Galway,Ireland
    Posts
    202
     

    Default

    I was wondering about that I had downloaded TRS 19 Platinum but my computer got corrupted motherboard banjaxed send away for repairs still under warranty. I just wondered if would I able to download again having already paid for it

  10. #10
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Meridian, Idaho, USA
    Posts
    5,207
     

    Default

    Yes, you should be able to just go to MyTrainz, and click on My Digital Downloads on the left side of the page.
    Have a*´¨)
    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
    (¸.·´ (¸.·´ * Wonderful day! *

  11. #11
    Join Date
    May 2007
    Location
    Galway,Ireland
    Posts
    202
     

    Default

    Thanks very much

  12. #12

    Wink

    Quote Originally Posted by westrain View Post
    I was wondering about that I had downloaded TRS 19 Platinum but my computer got corrupted motherboard banjaxed send away for repairs still under warranty. I just wondered if would I able to download again having already paid for it
    Simple answer is; Yes, you can download and re-install as many times as you like. Click on; My Trainz then click on; My Digital Downloads. - That should bring up a list of what you have purchased and what you can re-download...

    Look like Forester1 beat me by 3 minutes replying, while I was typing...

    Cheers, Mac...
    Last edited by meatloaf747; December 9th, 2021 at 03:53 PM.

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Italy
    Posts
    418
     

    Default

    Quote Originally Posted by stocky36 View Post
    thanks for your help.
    have you any explanation for the message "excessive acceleration" and the train slowing to 0 when going thru a station?
    in 15 years of playing Trainz i have never seen this

    that's due to speed limits: you excedeed them
    Roberto (sister)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •