.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: TRS19 SP5 - Mac Beta now available

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,925
     

    Default TRS19 SP5 - Mac Beta now available

    TRS19 SP4 114841 to TRS19 SP5 115605

    TRS19 SP4 114841 to TRS19 SP5 115605
    - patch using the TRS19 Beta or TRS19 PE Beta stream.


    For more details please check this thread:
    https://forums.auran.com/trainz/show...TRS19-SP5-Beta

    Please report your findings through Trainz Bug Report.
    Last edited by Tony_Hilliam; November 29th, 2021 at 03:11 AM.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2

    Default

    Thank you so much Tony - Sounds promising. ����

  3. #3

    Default

    Installed the patch and I am pleased to let you know that the errors I saw related to MacOS Monterey have disappeared.
    Thank you very much.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,925
     

    Default

    Excellent news!
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States
    Posts
    174
     

    Default

    Seems to run fine, got a list of errors, however I told it to ignore and continue. sound, didn't notice glitches. Quits nicely.
    Trainz 2019 on Monterey. M1 Macs
    T Driver 3 iPhone SE2 iOS15

  6. #6

    Default

    My old Mac Pro lives another day. 115605 runs fine with Big Sur and OpenCore Bootloader installed. Next test will be Opencore with Monterey.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    275
     

    Default

    Build 115605 installed OK on my 14-inch MacBook Pro (M1-Pro 8/14), followed by 10-minute DBR. Ran a session in Roy's TRS19 CPR Beavermouth-to-Ottertail route - no more derailment at start, could stop the session normally. Looks good.
    I like zero faulties, had to delete Liskeard-to-Looe route+sessions to achieve that (the 2021 update is presumably for TRS22).

  8. #8
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    275
     

    Default

    Whoa there... I just saw all the PR on TRS22 Beta with a MAC upgrade path from 114841 -> 115635. Now I'm thoroughly confused.
    How do I now install TRS22 Beta if I want to keep TRS19 SP5?
    Should I reinstall a copy of 114841 from backup and then upgrade it to 115635?

    Are people still reading this thread? Should I post this question in the TRS22 Beta forum?

  9. #9
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    2,609
     

    Default

    Always use a separate install for beta versions, I have 4 installs currently SP3, SP4, and 19Sp5 beta and Trainz Plus22 beta. Keep your databases separate and you can't go wrong.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    2,373
     

    Default

    First thing I do is make a new empty user data folder with a meaningful name and in the location I desire, such as "TS22 Beta Content." I then download a fresh 19/22 app from my MyTrains Downloads. I install that into a separate folder named something like "TS22 Beta" - Once installed I run any patches (updates) needed to bring it up to the beta version desired (I keep a list of every beta release and it's version number with a link to it's announcement on the forum.)

    The new install will have created it's own user data folder so now it's time to point the new install to the new "TS22 Beta Content" folder. Point the installed app to your content folder and restart. Verify that path to content folder is correct. (Optionally, copy existing content folder from old install and give it the new name.) Personally, I redownload DLC and DLS content each time I make a new install. I also then install my own and 3rd party cdp's and such. I can say that by installing content "fresh" again I seem to not have a lot of the issues reported in the forums. Tony also suggests that it's best to install content again rather than copy/move/rename existing content folders. But that's a personal call... I also have the advantage of having rock solid and fast download speeds (needed for my work at home.)

    Hope this helps. Counting Tane, I currently have 5 separate installs. I put the apps on my C:drive (SSD) and user content on my D:drive (SSD). That works well.
    22+ beta 116069; 19+ SP5 beta 116009; 19-Std SP3; Tane
    Win10, GTX1060-6, 1TB SSD(C), 2TB SSD(D)
    Mac M1 Mini, Big Sur - 19+


  11. #11
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    275
     

    Default

    @grzlash @1611mac Useful suggestions, thanks a lot.

  12. #12
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Mexico, Guerrero, Acapulco
    Posts
    10
     

    Default

    sorry Im not layout builder or programer, just a normal user....where can I find the Monterey Mac Beta Update? Im confused

  13. #13
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    2,373
     

    Default

    Quote Originally Posted by arkiaboy View Post
    sorry Im not layout builder or programer, just a normal user....where can I find the Monterey Mac Beta Update? Im confused
    I run Trainz on Windows so I don't track the Mac beta releases. You need to find the "build" number of the version you refer to (Monterey Mac Beta) then install your beta upgrades up to that version. Of course, I have no idea what version you are on, or even if you are on Plus. Consider making a signature with that info in it like many do. Makes it a lot easier to help people.
    22+ beta 116069; 19+ SP5 beta 116009; 19-Std SP3; Tane
    Win10, GTX1060-6, 1TB SSD(C), 2TB SSD(D)
    Mac M1 Mini, Big Sur - 19+


  14. #14
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Mexico, Guerrero, Acapulco
    Posts
    10
     

    Default

    sorry but I can't found SP5 115605. where are the link?
    Im struck on build 114841 on Monterey and I don't have any membership.... where I can Find beta Updates? any information is appreciate Thanks

  15. #15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •