.
Page 6 of 28 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 411

Thread: TRS19 Service Pack 4 Now Live

  1. #76
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    USA Florida and Illinois
    Posts
    1,232
    Blog Entries
    1
     

    Default

    More for Tony (thank you!)

    Trees like <kuid2:661281:75009:1> Tree Pine 2 Random Size - Seasonal & <kuid2:523:19723619:1> Tree Oak 05, no longer change size in Surveyor when dragging them around. The only time the size is changed is when first placed.

    <kuid2:66277:80005:2> UnCouplezFrom now applies the handbrake to the detached wagon, did not before. (thanks G.M. for confirming)

    The UnCouplezFrom may just need the script adjusted to the new changes in SP4 with the CRG? If so, I would love to see what was done to resolve it as <kuid2:160293:100120:2> Decouple DLX has the possibly the same issue starting with one of the previous versions of TRS19 and trev999 and I have been looking into how to resolve it.

    Everything else so far for me is working as expected, easy and quick install

    Thank you Tony
    If it's not broke, don't fix it.


  2. #77
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    17,284
     

    Default

    Quote Originally Posted by Christopher824 View Post
    More for Tony (thank you!)

    Trees like <kuid2:661281:75009:1> Tree Pine 2 Random Size - Seasonal & <kuid2:523:19723619:1> Tree Oak 05, no longer change size in Surveyor when dragging them around. The only time the size is changed is when first placed.
    Confirmed: Appears to be all speedtrees that are affected, checked a load from different creators.
    Malc


  3. #78
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    880
     

    Default

    List updated for Tony and the hard working crew


    List of broken things in SP4:
    -Switches in cabins are in the wrong position when entering the cab
    -notches either invisible or bad visible
    -wheels of trains rotate too fast (specially noticable on bigger ones)
    -CM: freeware becomes payware when used in a DLC, this screws up other items depending on those same assets
    check neoklai75 animated people set
    -Interface: driver list: heads too big, weird sideways moving slider overlaps right aligned text
    -consists graphical interface is gone, while we ask for a repair
    -UncouplezFrom driver command <kuid2:66277:80005:2>, turns brake on, was not before
    also possibly <kuid2:160293:100120:2> Decouple DLX, due to internal code changes (TNI?).
    -Drivers are not automatic added in some cases, so you can end up with no focused train at begin of a session
    -in cameramode 3, clicking another vehicle of the same train, moves the camera at the speed of light
    check mode 2 to see its more natural there
    -on steep slopes vehicles do not have the correct pitch at start
    -Speedtrees do not change size when moving, only when first placed


    hope it helps, greetings G(somebody)M

  4. #79
    Join Date
    May 2008
    Location
    Russian Federation
    Posts
    62
     

    Thumbs down

    When gluing multidirectional tracks, the track object move and rotate. Trainz-19: New build - new bug
    https://youtu.be/ZI2oQS2sT8Y

  5. #80
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Cheshire
    Posts
    2,499
     

    Default

    Quote Originally Posted by clam1952 View Post
    Clue in DB quick? as it took quite some time here and everything is as normal. Suggest a full database repair before assuming anything.

    Graham your rooms are fine here just downloaded them in SP4 to check, example below.


    Nobody ever listens, however to avoid problems with major updates I do the following.

    1. Get rid of anything that's faulty or fix it.
    2. Run a full database repair.
    3. Back up your install such as copy to an external drive or just copy the TRS19 folder and rename it so you can easily revert if anything goes wrong. No need for people to start ranting and casting blame if take this obvious precaution.
    4. Run the patcher and wait for the DBR to finish.
    5. Go and make a cup of coffee, if you check resource monitor you will see that there is still a lot of activity taking place on your Trainz Data disk probably related to caching. wait until it stops which on a large amount of Data takes a while.

    In your Case Graham I'm betting it never finished caching, it should do at some point.
    __________________________________________________ ____________________________

    Thanks Malc,
    My local folder for this install SSD is only 52.3GB, so DB repair is always quick, however, I did a full database repair but still no change.
    In the MRR room, move towards a wall, the problem shows when you are close to the wall, move the scroll wheel back and forth near the wall (as you need to do when adding assets) and the walls will break up.
    Ive not done any more testing, I keep falling through the hole in the floor

    I'll be patient and see what the N-Team come up with.

    Cheers,
    Graham


    Member of TCWW & Trainz.de

  6. #81
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Michagain, Berkley
    Posts
    5,808
    Blog Entries
    6
     

    Default

    This may or may not be SP4 but 4 of my bogeys on the DLS are now faulty and I have not been able to fix, the bogeys are build 4.6 for C630 kuid2:58422:100409:3 and kuid2:58422:100417:3.

    What I get is "unable to open output file for reading: name of lowest LOD mesh, I deleted LOD4 then it gave LOD3.
    There are over a 1000 downloads of this.

  7. #82
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,406
     

    Default

    Quote Originally Posted by G.M. View Post
    List updated for Tony and the hard working crew


    List of broken things in SP4:
    -Switches in cabins are in the wrong position when entering the cab
    -notches either invisible or bad visible
    -wheels of trains rotate too fast (specially noticable on bigger ones)
    -CM: freeware becomes payware when used in a DLC, this screws up other items depending on those same assets
    check neoklai75 animated people set
    -Interface: driver list: heads too big, weird sideways moving slider overlaps right aligned text
    -consists graphical interface is gone, while we ask for a repair
    -UncouplezFrom driver command <kuid2:66277:80005:2>, turns brake on, was not before
    also possibly <kuid2:160293:100120:2> Decouple DLX, due to internal code changes (TNI?).
    -Drivers are not automatic added in some cases, so you can end up with no focused train at begin of a session
    -in cameramode 3, clicking another vehicle of the same train, moves the camera at the speed of light
    check mode 2 to see its more natural there
    -on steep slopes vehicles do not have the correct pitch at start
    -Speedtrees do not change size when moving, only when first placed


    hope it helps, greetings G(somebody)M
    The switch thing was reported late in the game and a fix was not included. I remember seeing posts about it, but it was last week just as the code was being buttoned down.

    I don't remember seeing the other things during the testing. I wonder if last minute things were done that caused the interface issues.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  8. #83
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    880
     

    Default

    @whitepass, downloaded a bogey (with the whopping speed of 4.6 kb/s) and can confirm

    it seems SP4 has intense error checking, for .trainzmesh files (in itsself not a bad thing)
    the only fix I see atm. is repair the bogey in the program it was made in and export again
    could be a chance to look critical at the number of polies used (any mesh over 70k gives troubles)


    @John, I just collect all that was posted in this thread and my own observations
    to have a list for Tony and crew to work on, no one to blame, just a condensed list.

  9. #84
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany
    Posts
    2,464
     

    Default

    @whitepass
    See this post, and Tony's answer.

    Peter

  10. #85
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    2,520
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    I spent about 6 hours in Surveyor and had no issues. The good news is everything I did prior was still in place and I continued where I left off. The beta I thought went pretty well and a lot of stuff was caught. As always, having a backup prior to the upgrade proved its worth because it prevented Murphy from invoking computer data hell on my setup.

    Things are not without issues, though.

    The Bairnsdale route is has a missing dependency is caused by The Grass 5g small - Seasonal - clutter, <kuid:661281:96790>, missing <kuid2:661281:96030:10>. When checking versions of that missing asset, I found <kuid2:661281:96030:9> is built-in and available, but is not found.

    Since the Grass is packaged and locked, I can't update the config.txt file as I would a downloaded asset from the DLS.
    I have it installed on Plus beta, but on my new fresh install the same file is missing. I deleted the package, ran a DBR then reinstalled and still missing. The obsolete v9 asset is unusable.

  11. #86
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington
    Posts
    3,855
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Hi All,

    I am getting a lot of false reports of faulty items now. After editing an item and submitting it it will often come as "faulty" A right click and view errors and warnings will say no errors and no warnings. I have found the only way to fix the item is to do a database repair, this as well as other things takes an extra long time when fixing or up-dating things. I have also found when testing an e-spec, which needs testing often, the older method of removing the loco from the track and replacing it no longer works. Now I have to delete the loco, save the session, go back to surveyor, reload the session then replace the loco.
    I have been tearing my hair out wondering why my e-spec changes were having no affect on the loco. Is this a mistake or was it done on purpose?

    Cheers,
    Bill69
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



  12. #87
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,406
     

    Default

    Quote Originally Posted by Bill69 View Post
    Hi All,

    I am getting a lot of false reports of faulty items now. After editing an item and submitting it it will often come as "faulty" A right click and view errors and warnings will say no errors and no warnings. I have found the only way to fix the item is to do a database repair, this as well as other things takes an extra long time when fixing or up-dating things. I have also found when testing an e-spec, which needs testing often, the older method of removing the loco from the track and replacing it no longer works. Now I have to delete the loco, save the session, go back to surveyor, reload the session then replace the loco.
    I have been tearing my hair out wondering why my e-spec changes were having no affect on the loco. Is this a mistake or was it done on purpose?

    Cheers,
    Bill69
    That happens "normally" after a fresh update and the DBR, which took a really long time to run this time around.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  13. #88
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,406
     

    Default

    I still have a problem with this here after running a EDBR:

    The Bairnsdale route has a missing dependency that is caused by The Grass 5g small - Seasonal - clutter, <kuid:661281:96790>, which is missing <kuid2:661281:96030:10>. When checking versions of that missing asset, I found <kuid2:661281:96030:9> is built-in and available, but is not found.

    Since the Grass is packaged and locked, I can't update the config.txt file as I would a downloaded asset from the DLS.

    The :10 version of the grass dependency either needs to be uploaded to the DLS, or the grass asset its self needs to be updated to refer to the built-in :9 version of the dependency and uploaded.

    Thinking this issue is related to my working install, I also updated my test version. I already had this route installed in my test version and the older version had no faulty content. When I updated that route via the Content Store, I now have the same missing asset in my test copy as well.

    My conclusion is the Grass 56 small - Seasonal - clutter is broken due to its dependency not being included with the package.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  14. #89
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    8,270
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    My conclusion is the Grass 5g small - Seasonal - clutter is broken due to its dependency not being included with the package.
    The dependency is <kuid2:661281:96030:10> Grass 5 Lib which was installed with the package in both my systems. It is also listed as "Packaged". It has no dependencies.

    On second thought, it may not have come with the package. It is listed as a dependent of:-

    <kuid2:661281:96116:2> Grass 5a - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96118:2> Grass 5c - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96119:2> Grass 5d - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96121:2> Grass 5f - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96122:1> Grass 5g - Seasonal - Clutter

    as well as <kuid:661281:96790> Grass 5g small - Seasonal - clutter

    The above "clutter" assets came with <kuid2:661281:200019:8> Content Samples #1 which is Builtin, Payware.
    Last edited by pware; October 16th, 2021 at 12:09 AM.
    Trainz Plus (TRS19) build 114800 (SP4)
    Trainz Plus (TRS22) build 115373 (beta)
    Trainz Simulator 3 (Mobile)

  15. #90
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,406
     

    Default

    Quote Originally Posted by pware View Post
    The dependency is <kuid2:661281:96030:10> Grass 5 Lib which was installed with the package in both my systems. It is also listed as "Packaged". It has no dependencies.

    On second thought, it may not have come with the package. It is listed as a dependent of:-

    <kuid2:661281:96116:2> Grass 5a - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96118:2> Grass 5c - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96119:2> Grass 5d - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96121:2> Grass 5f - Seasonal - Clutter
    <kuid2:661281:96122:1> Grass 5g - Seasonal - Clutter

    as well as <kuid:661281:96790> Grass 5g small - Seasonal - clutter

    The above "clutter" assets came with <kuid2:661281:200019:8> Content Samples #1 which is Builtin, Payware.
    I'll have to investigate further, but why is mine broken? Something ain't right as they say.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •