.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Updating Content not possible?!

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany, Bremen, Bremen
    Posts
    15
     

    Question Updating Content not possible?!

    Hello,
    I bought Trainz 2019 Platinum Edition a few weeks ago. The installation worked wonderfully and also the installation of the DLC's via the content store worked almost smoothly.
    Now I have looked which content needs to be updated in the Content Manager and there is some payware displayed, but it can not be updated, not even via the Content Store.


    This content is affected:


    <kuid:523:19721100> Aerotrain NYC Loco
    <kuid:523:19721055> LMS Coronation Scot
    <kuid2:276266:100121:3> NKP 40' Boxcar
    <kuid2:276266:1291:4> NKP Caboose 400 Series
    <kuid:523:1972928> PRR T1 1942
    <kuid2:276266:100112:3> NKP S-2 Tender Weathered
    <kuid:523:19721104> NYC Aerotrain
    <kuid:447264:1198> PRR T1 Fleet of Modernism
    <kuid2:217537:53:5> QR PB15 (3ft 6in)
    <kuid2:217537:58:5> QR PB15 Tender (3ft 6in)
    <kuid:523:19721020> LMS Princess Coronation Blue
    <kuid2:506034:455703:1> CN GP9 phase I
    <kuid2:523:19723779:1> BR Duchess Blue
    <kuid2:506034:455619:1> CN GP9 phase II (zebra)
    <kuid2:276266:100081:8> NKP S-2
    <kuid2:276266:100097:3> NKP S-2 tender
    <kuid2:276266:100110:7> NKP S-2 Weathered
    <kuid2:661281:35127:5> NYC J3a-Dreyfuss


    With all of them I get the "Error Message": Not Installed, Payware (not active).
    What can I do?
    Mit freundlichen Grüßen / Best regards
    Tristan

  2. #2
    Join Date
    May 2018
    Location
    Australia, NSW
    Posts
    2,011
     

    Default

    By the looks of that, you don't have them installed so naturally you can't update what you don't have. Some would be from DLC routes you don't have but the Queensland PB15 locos are part of the Wallangarra to Warwick route which you should have so it's a bit odd. I'm sure someone else will have better knowledge.
    Working on Trainz.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    8,528
    Blog Entries
    3
     

    Default

    I also see this. It is a current "issue" with both CM and the DLS. Some (most, all?) of it is related, I am led to believe, to an upgrade that is currently "in the works". There appears to be nothing that you can do about it for the moment.

    In the latest TRS19 beta version these phantom update assets now appear with the label "Packaged".
    Trainz Plus 114800, Win 10, 16GB, RTX 3060Ti
    Trainz Plus 115628, Win 10, 8GB, GTX 1050Ti

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany, Bremen, Bremen
    Posts
    15
     

    Default

    Hello,
    thank you first of all for the answers. I forgot to write that I am also in possession of some DLC's that I had bought in the Trainz Store a long time ago.

    I assume that there are also some assets from the mentioned DLC purchases, but unfortunately I don't know which DLC they belong to.
    Mit freundlichen Grüßen / Best regards
    Tristan

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    8,528
    Blog Entries
    3
     

    Default

    If you do a right mouse click on any one of them and select Show Dependents (not Dependencies) it will reveal which other assets are using that asset.
    Trainz Plus 114800, Win 10, 16GB, RTX 3060Ti
    Trainz Plus 115628, Win 10, 8GB, GTX 1050Ti

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany, Bremen, Bremen
    Posts
    15
     

    Default

    Hello,

    I did this once and this list appears:

    <kuid2:276266:100106:1> Nickel Plate Road S-2 Berkshire Steam Locomotive (Built-in)
    <kuid2:276266:100113:1> Nickel Plate Road S-2 Weathered (Built-in)
    <kuid2:217537:117:1> BR Duchess Blue Heavy (Installed, Payware)
    <kuid:661281:67517> TRS19 - JR Loco Package (498) (Built-in)
    <kuid2:217537:118:1> BR Duchess Blue Medium (Installed, Payware)
    <kuid:523:19721055> LMS Coronation Scot (Installed, Payware)
    <kuid:523:19721104> NYC Aerotrain (Installed, Payware)
    Mit freundlichen Grüßen / Best regards
    Tristan

  7. #7

    Default

    These may have been updated in another DLC package that you do not have installed. I know that if you list asset versions the LMS Coronation Scott shows an update in a different DLC package. This update should have been made to the DLC package of the Scott and not in a different route DLC package. It makes a mockery of downloading DLC packages if other DLC packages are not up to date as well.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    30,822
     

    Default

    These assets are currently being updated and some have been updated for the new Trainz 3 mobile platform but not for PC users. We were told somewhere by Zec Murphy, from community support, to ignore these for now.

    I know it's annoying that they are there, but this is all we can do. Periodically, I will check to see if there are some updates and I have been lucky, but not as lucky as I would like to be with this.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TRS2019/Trainz-PLUS: 114800
    TRS22 Beta tester

  9. #9
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Australia
    Posts
    3,783
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Hi All
    Just to confirm what John has said

    We have used the same AssetID numbers for the TS3 mobile content, however in some cases changes were needed for TS3, which results in a new version being made. So that our system can properly track these assets, they are added to the DLS listings when the asset is packaged.

    This also applies where a DLC pack may have an update in development, during the process of preparing the update for testing and release it can be added to the DLS listings as well.

    In either case, whenever any updates for a DLC pack are released they will show in the 'updates' tab of the Content Store

    Regards
    Zec Murphy

    Customer Support Rep
    N3V Games (Auran)

    *Please do not use Private Messages for support. Support can only be provided via the helpdesk, or via the forums.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany, Bremen, Bremen
    Posts
    15
     

    Default

    Hello,

    okay, thanks for the replies
    Mit freundlichen Grüßen / Best regards
    Tristan

  11. #11
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Meridian, Idaho, USA
    Posts
    5,172
     

    Default

    So Zec, when are these assets going to be available to the rest of us? I think it's just weird that a 4.6 version asset update is not available to 2019 owners that already have it:
    <kuid2:506034:455703:2> CN GP9 phase I
    <kuid2:506034:455619:2> CN GP9 phase II (zebra)
    Have a*´¨)
    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
    (¸.·´ (¸.·´ * Wonderful day! *

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •