.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Unknown Missing Dependency Suddenly Appears In my Route???

  1. #1
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Canada, Alberta
    Posts
    567
     

    Question Unknown Missing Dependency Suddenly Appears In my Route???

    One of my routes says "Missing Dependencies". How did that happen? I checked what the missing dependencies were and there was just one that said "unknown asset". So I entered the Kuid Number in the Trainz Kuid Index. Nowhere to be found. Not even in the DLS. ??? So I hit the "Replace Missing Assets" option in Surveyor. Then I hit Save. After that, when I checked the Route again, it still said Missing Assets with that unknown asset that can't be found.

    So what now??

    - RR70
    Railroading is a separate entity from any other job.

  2. #2

    Default

    A good question but only you know the answer because only you know the kuid you need.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,516
     

    Default

    R-click on the unknown asset and list asset versions. There may be a newer version to download.

    The Delete Missing Assets option would remove the item from your route.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  4. #4
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Canada, Alberta
    Posts
    567
     

    Default

    Quote Originally Posted by stagecoach View Post
    A good question but only you know the answer because only you know the kuid you need.
    Right. I typed down the Kuid Number and not only is it not in the Trainz game nor the DLS, it is nowhere to be found at all in the Trainz Kuid Index.
    Railroading is a separate entity from any other job.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Canada, Alberta
    Posts
    567
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    R-click on the unknown asset and list asset versions. There may be a newer version to download.

    The Delete Missing Assets option would remove the item from your route.
    Thanks for your input. I had the missing asset replaced yet and saved the Route. Yet it still says "Missing Dependencies". So I'm not sure what's going on there.

    - RR70
    Railroading is a separate entity from any other job.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,928
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Quote Originally Posted by Railroader1970 View Post
    Thanks for your input. I had the missing asset replaced yet and saved the Route. Yet it still says "Missing Dependencies". So I'm not sure what's going on there.

    - RR70
    What is the missing kuid? List it. Maybe someone has it installed on their edition of Trainz.
    Owner of Freeman Locomotive Works.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Victoria, Melbourne
    Posts
    386
     

    Default

    Is it a Payware asset that the author has used in the uploaded layout to the DLS ?
    Why not copy the missing kuid number from the Trainz content manager list and paste into an internet web searcher.
    Some 3rd party sites may have extra information about the missing kuid's.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Canada, Alberta
    Posts
    567
     

    Default

    Quote Originally Posted by jordon412 View Post
    What is the missing kuid? List it. Maybe someone has it installed on their edition of Trainz.
    I'll list it later tonight when I'm working on the route. I noticed the "Missing Dependencies" happened after I saved the route - BUT after the route gets saved, I quit the game and suddenly a message window appeared on my Desktop Screen that said "Trainz 2 Quit Unexpectedly". The computer was hot by the time I saved the route which means the performance slows down. Might that have something to do with it?

    What I do now is after I save the route yet the computer is hot, I let the game stay on after I saved it for 5 minutes as an extra extension of time.
    Railroading is a separate entity from any other job.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,928
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Quote Originally Posted by Railroader1970 View Post
    I'll list it later tonight when I'm working on the route. I noticed the "Missing Dependencies" happened after I saved the route - BUT after the route gets saved, I quit the game and suddenly a message window appeared on my Desktop Screen that said "Trainz 2 Quit Unexpectedly". The computer was hot by the time I saved the route which means the performance slows down. Might that have something to do with it?

    What I do now is after I save the route yet the computer is hot, I let the game stay on after I saved it for 5 minutes as an extra extension of time.
    What I do is after I exit Trainz, after saving all my work, and exiting the Internet, I usually wait fifteen seconds to make sure everything is closed out before shutting down the computer for the night.
    Owner of Freeman Locomotive Works.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Canada, Alberta
    Posts
    567
     

    Default

    Quote Originally Posted by davies_mike57 View Post
    Is it a Payware asset that the author has used in the uploaded layout to the DLS ?
    Why not copy the missing kuid number from the Trainz content manager list and paste into an internet web searcher.
    Some 3rd party sites may have extra information about the missing kuid's.
    I'll list the Unknown Kuid later tonight when I'm working on the route. It's nowhere to be seen when I use the Trainz Kuid Index. The good news is that I can still play the game and edit it. But I won't be able to upload it to the DLS.

    - RR70
    Railroading is a separate entity from any other job.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Rocky Face
    Posts
    4,928
    Blog Entries
    39
     

    Default

    Quote Originally Posted by Railroader1970 View Post
    I'll list the Unknown Kuid later tonight when I'm working on the route. It's nowhere to be seen when I use the Trainz Kuid Index. The good news is that I can still play the game and edit it. But I won't be able to upload it to the DLS.

    - RR70
    Use 'Delete Missing Assets'. That will remove the missing dependency.
    Owner of Freeman Locomotive Works.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •