.
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 63

Thread: Trainz Plus Beta 111069 (PC) and 110923 (Mac)

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,516
     

    Default Trainz Plus Beta 111069 (PC) and 110923 (Mac)

    The latest Beta update for Trainz Plus and Gold Class members is available using the Trainz Plus Beta patch stream.

    As usual, please use the Trainz Bug Report to submit bugs, and feel free to note issues here as well.

    MPS Beta Server
    We now have a Multiplayer Surveyor Beta server for our Trainz Plus Beta clients. All edits on the Beta Server will be discarded at some point, but that doesn't mean you can't still have fun driving and editing with your friends.

    We've also uploaded a version of Sebino Lake to our MPS as part of the progression towards allowing users to customise their own content sets specific to their own MPS route.

    Changelist:
    New "high contrast" scroll bar
    Various UI updates to Driver Select window
    Various UI updates to Content Store
    In-game chat now fully native
    Fixes for new MyTrainz Login
    Fixed a rare case where loading a map could take 30 minutes
    Improved handling of object height adjustment (including around digholes)
    Multiplayer loading time (w.i.p. - no user facing changes as yet)
    Multiplayer synchronisation (w.i.p - no user facing changes as yet)
    Finalised TNI Physics SDK (programmer access coming in the next week or two)
    Steam builds will have proper DLC naming and descriptions (not relevant to this beta)
    Added an expiry for scripted camera edit requests (to avoid a hang or incomplete route load)


    IMPORTANT NOTE:
    Track laid in 470 will change alignment in the next update. This won't be noticeable in the majority of cases, but will be seen in curved track with a large distance between spline points.

    A recent bug fix introduced new behaviour for track splines (most often noticed when doing a bulk replace, but they would happen any time you replaced old track with new splines). After a detailed investigation we will be reverting the recent change.

    What this means is that you should not attempt to realign track using your current or previous Trainz Plus Beta builds. To be safe, avoid laying any track that is important to you.

    Note that this issue relates to alignment only. Spline nodes and heights are not affected and only the curvature between points is affected.

    Other Issues:
    JohnnyC1 - re your report of "When copying and pasting scenery objects that contain splines a green translucent artifact appears on top of the spline. Bug report submitted." No bug report was received but the problem has been verified and task raised.
    Last edited by Tony_Hilliam; February 4th, 2021 at 01:50 AM.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,803
     

    Default

    First thing noticed: In Driver wanting to issue a "Navigate To" command - the "Navigate To" dropdown is "buggy." Sometimes it works but sometimes when I click on the scrollbar to attempt to "click on" and "drag" the scroll up or down the dropdown simply closes. The UP and DOWN arrows (to scroll) also cannot be clicked.
    Greg
    TRS19 gold/plus - SP2, Plus-111951, Plus Beta-112778
    WIN10 GTX 1060-6 Windforce
    - also OSX installs: iMac, MBP


  3. #3
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,803
     

    Default

    TRS19 Port Zyd - session 1

    Odd - In 111069, trains are not being emitted by "Portal". In map view a consist ("consist 0") shows but it's still in the portal. It moves forward a bit and stops (while still in the portal). In 110491 things worked as expected - train is emitted and AI trains continue being emitted as configured.

    This after a quick session 1 run... not tried other sessions yet
    Greg
    TRS19 gold/plus - SP2, Plus-111951, Plus Beta-112778
    WIN10 GTX 1060-6 Windforce
    - also OSX installs: iMac, MBP


  4. #4
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,803
     

    Default

    bump - Odd. A new Beta release usually gets a number of replies. Where is everyone?
    Greg
    TRS19 gold/plus - SP2, Plus-111951, Plus Beta-112778
    WIN10 GTX 1060-6 Windforce
    - also OSX installs: iMac, MBP


  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    16,940
     

    Default

    Updated here, nothing missing or broken this time, need to have a proper mess with it.
    Malc


  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,516
     

    Default

    Quote Originally Posted by 1611mac View Post
    bump - Odd. A new Beta release usually gets a number of replies. Where is everyone?
    Obviously no bugs

    Looking at the number of updates, it looks like the same number of testers as the last update.

    We'll investigate the buggy Navigate to UI and the portal issue. Thanks for the feedback.
    Last edited by Tony_Hilliam; February 4th, 2021 at 06:22 PM.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  7. #7
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    United States of America, Illinois, Rockford
    Posts
    2,017
    Blog Entries
    2
     

    Default

    Bulk replacement tool still broken




    How to repro:
    Claim DLC route 'TRS19 and TANE - American Mountains' from https://tccp.auran.com/beta_packages.php and download it
    Load route in surveyor
    Clone the route in surveyor so you can make changes
    Change it from winter to summer so you can see easier
    Bulk replace the existing track with a track of your choice (don't use invisible track)
    First location of known issue is south of Elsmere and second location is south of Miller's Grains on the S curve.


    ------------
    Different subject - I wanted to buy this DLC, but everything I click on purchase it takes me to the Trainz store instead of the page
    This DLC is being advertised in TRS19 as well.


    Cheers
    Last edited by hiawathamr; February 4th, 2021 at 09:15 PM. Reason: Fixed the post

    NARM's site^

    My personal site: https://hiawathamr.weebly.com/​

  8. #8
    Join Date
    May 2013
    Location
    United States of America, Pennsylvania
    Posts
    590
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Obviously no bugs
    haha! luckly not as many reports are coming in this time
    "The Dutch Line"

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    29,529
     

    Default

    I've had no time to do anything lately. I'll download the content and get myself setup tomorrow and hopefully I can do some testing.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  10. #10
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Thailand, Phu Pan Nat'l park proud neighbor
    Posts
    3,749
    Blog Entries
    1
     

    Thumbs down Build 110771 and the tectonic plates effect

    Dear trainzers this was and is my worst ever experience with a build in trainz working on my greater Calgary route.
    it is rather large and so when working for 1 or 2 weeks in a certain city area one not notices sudden dramatic changes(somewhere else in the route).
    I lost probably1 to 2 weeks of precious texturing and road laying work.
    The UTM 3D boards still are floating at the correct height but all the track roads and terrain is all set to zero.
    110771 was not flawed it was totally unusable and I have no clue who could ever do/test anything within getting massively into trouble.
    thank you for ruining my month.
    I now try to go back to an earlier build which means install trs19 complete from scrach and dl all needed assets from dls and try to pickup where i left of 2 weeks ago.
    Anybody else having the same experience with terrain getting corrupted in parts a given route??
    The makers of the famous Canadian Rocky Mountains routes
    Master my all new TRS19 Canadian Rocky Mountains routes

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    29,529
     

    Default

    That's sad to hear, Roy.

    You should have made a backup and used a cloned copy for testing.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Canberra, ACT. Australia
    Posts
    8,926
    Blog Entries
    30
     

    Default

    I imported my one and only pet route from TS19 (110491) and there are two assets that were built-in for TS19 (110491) and missing for this release.

    <kuid2:60238:26184:1> Transcontinental Hotel
    <kuid2:60238:26:1> Truck

    Both are very old scenery assets and easily replaced but one would think the built-in content would be the same.

    Paul


  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Canberra, ACT. Australia
    Posts
    8,926
    Blog Entries
    30
     

    Default

    Quote Originally Posted by RoysTrainz View Post
    ...
    thank you for ruining my month.
    I now try to go back to an earlier build which means install trs19 complete from scrach and dl all needed assets from dls and try to pickup where i left of 2 weeks ago.
    ...
    I think when using a beta for a live project you should expect bad things to happen. I imagine detail of what went wrong would be valuable to N3V.

    Paul


  14. #14
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Thailand, Phu Pan Nat'l park proud neighbor
    Posts
    3,749
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Paul,

    I understand what you are saying but it is always a catch22 whatever version trs19 you install and most of the time there are the regular bad one's compared to boards corruption this time.
    If i not go into the beta world i get all the surprises at the end(and have to deal with the shortcomings of the build using) when i would attempt to go to a higher build and might face a mentally unsurmountable avalanche of little and big critters and the next battle uphill to get things up and running.
    110771 was an exceptional bad version (for me and a few others I heard from).
    Sorry for my bad english.
    Tired of thinking what words to use and hope they are correct sort off.



    Quote Originally Posted by pcas1986 View Post
    I think when using a beta for a live project you should expect bad things to happen. I imagine detail of what went wrong would be valuable to N3V.
    The makers of the famous Canadian Rocky Mountains routes
    Master my all new TRS19 Canadian Rocky Mountains routes

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Canberra, ACT. Australia
    Posts
    8,926
    Blog Entries
    30
     

    Default

    Quote Originally Posted by RoysTrainz View Post
    ...
    Tired of thinking what words to use and hope they are correct sort off.
    It was never intended to be critical so my apologies if read that way.

    I think it invaluable for route builders such as you load up your project and look for problems. But I would be super cautious about doing any major changes unless I was reasonably certain I was not going to waste my time having to wind back to an earlier save point.

    With betas I expect things to fail.

    Paul


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •