.
Results 1 to 5 of 5

Thread: Formatting texture.txt files

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,690
    Blog Entries
    2
     

    Default Formatting texture.txt files

    I am trying to repair <kuid2:407646:2002:2> HP xing boom US 1t. It is built into TANE, but when brought into 2019 it gets flagged for missing texture.txt files:
    VE65: The *.texture.txt file is missing for texture resource 'boomgate norm.texture'.
    VE65: The *.texture.txt file is missing for texture resource 'boomgate.texture'.

    I created a texture.txt file for each formatted this way
    Primary=boomgate norm.texture & boomgate.texture
    Tile=ST

    I saved the files and committed but the missing texture.txt file flags still show. Does there need to be more added to the txt files?
    i5 8600k 4.4 GHZ-ASUS ROG STRIX Z370E-MSI GTX 1070ti
    16GB DDR4 2666-Samsung EVO 850 1TB SSD
    US Army 1978-84

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    570
     

    Default

    hiya boc
    a "name.texture.txt" refers to a real picture a .bmp,.tga, .jpg, .png etc normally
    But since this item was built-in in TANE they probably locked the pic+the txt into 1 file


    a "cough" dirty trick could be, download the older version <kuid2:407646:2002:1>
    and see if the normal textures and .texture.txt files are in there.
    put those in the version:2 and see if its ok.


    other option is try Asset X to fix it


    This is for an average user super annoying, you payed for the item when you bought TANE
    now in TRS19 you spent hours fixing it again.

    EDIT: i just downloaded it from DLS and its fine there :-)
    Primary=boomgate.tga
    Tile=st

    hope you get it working
    greetings GM
    Last edited by G.M.; January 23rd, 2021 at 06:33 PM.

  3. #3

    Default

    You can try using Images2TGA tool to try and fix this. Here is a link from a previous post... https://forums.auran.com/trainz/arch.../t-148257.html

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Newcastle NSW Australia
    Posts
    7,007
     

    Default

    johnarran has the right idea. The .texture files need to be split up into .tga and .texture.txt files before submitting the asset to the trainz content database. Images2TGA does the splitting.
    T:ANE SP4 (105946), TRS19 SP3 (111951), Max 2009/2012, PhotoShop CS3
    Win10, i7 5820K, 3.3GHz, 32GB ram, GTX 980Ti, 2x512GB SSDs

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,690
    Blog Entries
    2
     

    Default

    Quote Originally Posted by G.M. View Post
    hiya boc
    a "name.texture.txt" refers to a real picture a .bmp,.tga, .jpg, .png etc normally
    But since this item was built-in in TANE they probably locked the pic+the txt into 1 file


    a "cough" dirty trick could be, download the older version <kuid2:407646:2002:1>
    and see if the normal textures and .texture.txt files are in there.
    put those in the version:2 and see if its ok.
    I'll take quick and dirty every time. Issue resolved. Thanks for the responses everyone.
    i5 8600k 4.4 GHZ-ASUS ROG STRIX Z370E-MSI GTX 1070ti
    16GB DDR4 2666-Samsung EVO 850 1TB SSD
    US Army 1978-84

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •