.
Results 1 to 12 of 12

Thread: Error when launching TANE

  1. #1
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    United States of America, Virginia, Springfield
    Posts
    5
     

    Default Error when launching TANE

    I purchased TANE from the Mac App Store last year and it was working fine. I had to uninstall it until I could free some more space on my MacBook Pro. I reinstalled it a few days ago and I get an error message whenever I try to launch it.

    Process: Trainz A New Era [705]
    Path: /Applications/Trainz A New Era.app/Contents/MacOS/Trainz A New Era
    Identifier: com.n3vgames.tane
    Version: ???
    Code Type: X86-64 (Native)
    Parent Process: ??? [1]
    Responsible: Trainz A New Era [705]
    User ID: 501


    Date/Time: 2020-11-20 06:37:03.228 -0500
    OS Version: Mac OS X 10.13.6 (17G14042)
    Report Version: 12
    Bridge OS Version: 3.0 (14Y908)
    Anonymous UUID: C7EA6CA0-F843-2E0D-1EC2-0C8E0F1C7BB0


    Sleep/Wake UUID: 8652EF9D-1B9D-4680-87CF-5573686A1759


    Time Awake Since Boot: 2300 seconds
    Time Since Wake: 1400 seconds


    System Integrity Protection: enabled


    Crashed Thread: 0


    Exception Type: EXC_CRASH (Code Signature Invalid)
    Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000
    Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY


    Termination Reason: Namespace CODESIGNING, Code 0x1


    kernel messages:


    VM Regions Near 0 (cr2):
    -->
    __TEXT 000000010ce3c000-000000010e9ff000 [ 27.8M] r-x/r-x SM=COW


    Thread 0 Crashed:
    0 ??? 0x000000010f79519c _dyld_start + 0


    Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):
    rax: 0x0000000000000000 rbx: 0x0000000000000000 rcx: 0x0000000000000000 rdx: 0x0000000000000000
    rdi: 0x0000000000000000 rsi: 0x0000000000000000 rbp: 0x0000000000000000 rsp: 0x00007ffee2dc3c10
    r8: 0x0000000000000000 r9: 0x0000000000000000 r10: 0x0000000000000000 r11: 0x0000000000000000
    r12: 0x0000000000000000 r13: 0x0000000000000000 r14: 0x0000000000000000 r15: 0x0000000000000000
    rip: 0x000000010f79519c rfl: 0x0000000000000200 cr2: 0x0000000000000000

    Logical CPU: 0
    Error Code: 0x00000000
    Trap Number: 0




    Binary Images:
    0x10ce3c000 - 0x10e9fefdf +??? (0) <BFE4A7D2-736B-3446-9823-E7FC31DD15B4> (null)
    0x10f794000 - 0x10f7deadf +??? (551.5) <CB9BFB56-4511-36F1-A546-891FF770C01C> (null)


    External Modification Summary:
    Calls made by other processes targeting this process:
    task_for_pid: 0
    thread_create: 0
    thread_set_state: 0
    Calls made by this process:
    task_for_pid: 0
    thread_create: 0
    thread_set_state: 0
    Calls made by all processes on this machine:
    task_for_pid: 911
    thread_create: 0
    thread_set_state: 0


    VM Region Summary:
    ReadOnly portion of Libraries: Total=29.9M resident=0K(0%) swapped_out_or_unallocated=29.9M(100%)
    Writable regions: Total=8836K written=0K(0%) resident=0K(0%) swapped_out=0K(0%) unallocated=8836K(100%)

    VIRTUAL REGION
    REGION TYPE SIZE COUNT (non-coalesced)
    =========== ======= =======
    STACK GUARD 56.0M 2
    Stack 8192K 2
    __DATA 2308K 5
    __LINKEDIT 1844K 3
    __TEXT 28.1M 3
    shared memory 8K 3
    =========== ======= =======
    TOTAL 96.1M 12


    Model: MacBookPro14,3, BootROM 428.0.0.0.0, 4 processors, Intel Core i7, 2.8 GHz, 16 GB, SMC 2.45f4
    Graphics: Intel HD Graphics 630, Intel HD Graphics 630, Built-In
    Graphics: Radeon Pro 555, Radeon Pro 555, PCIe
    Memory Module: BANK 0/DIMM0, 8 GB, LPDDR3, 2133 MHz, 0x80CE, 0x4B3445424533303445422D45474347202020
    Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, LPDDR3, 2133 MHz, 0x80CE, 0x4B3445424533303445422D45474347202020
    AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x173), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.77.37.33.1a1)
    Bluetooth: Version 6.0.7f22, 3 services, 27 devices, 1 incoming serial ports
    Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0
    USB Device: USB 3.0 Bus
    USB Device: Microsoft® Comfort Mouse 4500
    USB Device: iBridge
    Thunderbolt Bus: MacBook Pro, Apple Inc., 41.4

    Thunderbolt Bus: MacBook Pro, Apple Inc., 41.4

    I don’t understand any of this. Could someone please help?

  2. #2
    Join Date
    May 2018
    Location
    Australia, NSW
    Posts
    1,197
     

    Default

    Well I understand none of that, but the first obvious thing is to run a database repair from the launcher and see if that sorts it. So on the start screen the third and final option is "Developer". Click on that and select to "Rebuild database", second option.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,356
     

    Default

    Exception Type: EXC_CRASH (Code Signature Invalid)

    Your OS is saying it doesn't like the code signature.

    I'd uninstall and try again
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  4. #4
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    United States of America, Virginia, Springfield
    Posts
    5
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Exception Type: EXC_CRASH (Code Signature Invalid)

    Your OS is saying it doesn't like the code signature.

    I'd uninstall and try again
    I tried and it didn’t work.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    United States of America, Virginia, Springfield
    Posts
    5
     

    Default

    Quote Originally Posted by Alikiwi View Post
    Well I understand none of that, but the first obvious thing is to run a database repair from the launcher and see if that sorts it. So on the start screen the third and final option is "Developer". Click on that and select to "Rebuild database", second option.
    I get the error message instead of the launcher.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,356
     

    Default

    I don't have any other ideas from our end. It was working for you previously, it is working on our systems, so there is a problem with the download, the permissions, the hardware, the OS, or some combination of those.

    Next step is Apple support. They can confirm that you are using the correct Apple store log in, OS etc.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  7. #7
    Join Date
    May 2018
    Location
    Australia, NSW
    Posts
    1,197
     

    Default

    You're telling me you don't even get the small start screen, the very first one when you click on the desktop icon? Begs the question, what are your pc specs?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    United States of America, Virginia, Springfield
    Posts
    5
     

    Default

    Quote Originally Posted by Alikiwi View Post
    You're telling me you don't even get the small start screen, the very first one when you click on the desktop icon? Begs the question, what are your pc specs?
    I’m using a Mac to run it.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Seattle, WA, United States of America
    Posts
    704
    Blog Entries
    60
     

    Default

    Quote Originally Posted by H244 View Post
    I’m using a Mac to run it.
    Sorry for your trouble.

    You're running the Mac version which you bought from the Mac App Store. You should probably address this with them since no one else is reporting the issue. They'd be best qualified to help you.

    Good luck,

    :B~(

  10. #10
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,451
     

    Default

    Are you sure it installed completely and without error? (read on)

    You say you installed it some time ago due to disk space.
    - How much disk space did you have before this latest install?
    - How much disk space do you have after install?
    - Right click on your Tane app and "get info" then report the size reported.

    Did you delete, check disk space, and try to install a 2nd time? (Also delete the user data folder.)
    Last edited by 1611mac; November 24th, 2020 at 09:23 AM.
    TRS19 Gold/Plus 109641, beta-109641
    WIN10 ASUS B450M-A/CSM, GTX 1060-6 Windforce
    (& iMac & MacBookPro installs)

  11. #11
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    United States of America
    Posts
    303
     

    Default

    There may be a problem with support. TANE is running off of macOS High Sierra, so there may be some support/compatibility issues. If possible, at least upgrade to Mojave - personally, I'm running Big Sur, but Mojave still runs fine.

    Hope this helps.

  12. #12
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    United States of America, Virginia, Springfield
    Posts
    5
     

    Default

    Quote Originally Posted by 1611mac View Post
    Are you sure it installed completely and without error? (read on)

    You say you installed it some time ago due to disk space.
    - How much disk space did you have before this latest install?
    - How much disk space do you have after install?
    - Right click on your Tane app and "get info" then report the size reported.

    Did you delete, check disk space, and try to install a 2nd time? (Also delete the user data folder.)
    Storage before install was 234.70 GB

    Storage after install is 225.62 GB.

    App size is 9.08 GB

    How do I locate user data folder?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •