.
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 65

Thread: Trainz Plus Beta 107918 Available

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,162
     

    Default Trainz Plus Beta 107918 Available

    We have released an update from build 106618 to the Trainz Plus Beta 107918. This build can be accessed by selecting the Trainz Plus Beta patch stream in the Launcher > Trainz Settings > Install tab.

    This build does not yet have Multiplayer Surveyor enabled, as we want to confirm there are no backward steps from your current live version.

    Please submit any bug reports here and make any comments about the release in this forum thread.

    File Format Update:
    This build includes an update to the file format which means new saves will be saved at trainzbuild 4.7. This content saved in this beta build cannot be used in any of the existing TRS19 builds.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    27,641
     

    Default

    Thanks Tony!

    The update installed very quickly and successfully and the database repair is running.

    Duly noted on the asset version.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 106618

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    16,110
     

    Default

    Trainz Build update means Plus Members will be out of sync with non plus users, that IMO is a backwards step, opening a possible can of worms there! Meaning if I want my current WIP to be used by all TRS19 Users and not restricted to our "Elite" group I can't upgrade beyond 106618 on my working install.

    Not a fan of multiplayer anything, so will not be using it for my route creating. I take it we will be able to avoid using it when it's active?

    Install, on test install, very quick, rebuilding the database is taking a very long time compared to previous patches?

    Hmm appears to have got stuck, not moved for over half an hour.
    Malc


  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    378
     

    Default

    Quote Originally Posted by clam1952 View Post
    Trainz Build update means Plus Members will be out of sync with non plus users, that IMO is a backwards step, opening a possible can of worms there! Meaning if I want my current WIP to be used by all TRS19 Users and not restricted to our "Elite" group I can't upgrade beyond 106618 on my working install.

    Not a fan of multiplayer anything, so will not be using it for my route creating. I take it we will be able to avoid using it when it's active?

    Install, on test install, very quick, rebuilding the database is taking a very long time compared to previous patches?

    Hmm appears to have got stuck, not moved for over half an hour.
    As a 'Beta' I don't have a problem with different build numbers and the incompatibilities but I have to agree, if the final versions are different build numbers or Plus has advantages that make creating routes etc incompatible with other TRS19 versions that this is not the way to go forward.

    I updates one version on my computer with no problems at all.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Australia, Queensland, CLINTON (QLD)
    Posts
    746
     

    Default

    I agree with clam1952 - prefer not to have the multiplayer option down the line.

    Anyway, download and install went well - long DB rebuild (assume it is doing a FDR).

    Also what is new or changed since last update?
    butler57

  6. #6

    Default

    The following payware all became faulty

    <kuid:57230:21755> WP12 rock05
    <kuid2:370528:1275:1> n_womanSpSit_3
    <kuid2:57230:21651:1> Donner P12 rock1
    <kuid2:57230:21603:1> Donner P12 Grass2
    <kuid2:57230:21668:1> Donner P12 GreenRock18
    <kuid:57230:21321> IS Cliff 01
    <kuid2:370528:1178:1> n_womanU_3
    <kuid:57230:21322> IS Cliff 02
    <kuid:57230:21550> Sherman asfalto
    <kuid:57230:217529> WP12 rock02
    <kuid:57230:21754> WP12 rock04
    <kuid:57230:21751> WP12 rock01
    <kuid:57230:21752> WP12 rock02
    <kuid:57230:21756> WP12 rock06
    <kuid:57230:21757> WP12 rock07
    <kuid:57230:21758> WP12 rock08
    <kuid:57230:21761> WP12 rock11
    <kuid:57230:21762> WP12 rock12
    <kuid:57230:21763> WP12 rock13
    <kuid:57230:21764> WP12 rock14
    Plus these three
    <kuid2:201734:99000179:1> Deer 02
    <kuid2:370528:1174:1> n_boy_3
    <kuid2:370528:1297:1> n_railwoman_1

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,528
     

    Default

    I'll wait until I know that I can can disable / uninstall anything to do with multiplayer before updating .
    I have enough trouble with my own route without anyone else stuffing it up
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    16,110
     

    Thumbs down

    Rebuilding Database second time as it locked up and had to reboot the PC as unable to restart the Beta Launcher, also on second launch Firewall wanted permission, odd as it already has permission and that doesn't normally occur after a patch. took well over an hour.

    79 items now listed as faulty and can't be cleared from the list

    Many items are in the Faulty list but showing as modified and are working and not faulty, just have warnings

    Following Builtin Routes are in the Faulty list and are NOT faulty

    <kuid:578396:100555> Healesville - Freight
    <kuid2:103475:200:2> VR V class Compound
    <kuid2:69871:2168:2> Loco UP 0-6-0 #4609 TS12
    <kuid2:69871:2207:7> The Bidye Traction Railroad - Steam Shift
    <kuid2:69871:2209:4> The Bidye Traction Railroad - Unstructured Multiplayer


    These items are actually the only ones really faulty and that's debatable as they were not before the patch and extended Database Rebuild.
    <kuid2:403746:2294:1> Highland Drummond Bogie BG Full Brake
    <kuid2:403746:2246:2> BR Urie Tender - Green
    <kuid2:403746:2296:1> Highland Drummond Bogie TL Lavatory Third (Low arc roof)
    <kuid2:403746:2219:2> SR Urie Tender - Malachite Green
    <kuid:-25:1299> PB15 Interior (Auran Ver.)
    <kuid2:403746:2203:2> LSWR Urie Tender - Sage Green
    <kuid:204087:25025> Recycling 2
    <kuid2:353810:141:3> SAR NG Yx 141
    <kuid2:403746:2209:2> SR Urie Tender - Olive Green

    All the same error with kin files

    Example:
    Code:
    ; <kuid2:403746:2246:2> Validating <kuid2:403746:2246:2>
    - <kuid2:403746:2246:2> VE242: Unable to load animation file 'tender_body/load.kin' (file not found, or is damaged).
    ! <kuid2:403746:2246:2> VE39: The texture 'tender_body/flat normal.png' is a uniform color.
    ! <kuid2:403746:2246:2> VE39: The texture 'tender_body/gloss parameters.png' is a uniform color.
    All worked perfectly before the "upgrade".

    Will delete and re-install just in case the update corrupted them.


    Nope that didn't work, still faulty.

    Note as an aside, the uniform colour warnings are for PBR textures that are required to be a uniform colour according to the creators, that needs sorting out.
    Malc


  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Canberra, Australia
    Posts
    8,571
    Blog Entries
    30
     

    Default

    The bug reporting page is out of date wrt to version numbers. I can't even report bugs for 106618.

    Paul


  10. #10
    Join Date
    May 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    182
     

    Default

    Update was fast, DB repair too ......merging layers now takes about 3-4 minutes instead of 3-4 seconds in previous build ( same layout)

    Ron
    Last edited by RW912; July 3rd, 2020 at 07:17 AM.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    2,030
     

    Default

    Once patched (the installer still creates a TANE entry in the Registry instead of TRS19), the game automatically ran a EDBR that lasted for 40mins. Then I clicked the "Faulty" filter in CM...


    Payware locomotives

    • From RRMods, error "VE242: Unable to load animation file 'ac4400cw_body/take 001.kin' (file not found, or is damaged).":

    <kuid2:338228:300170:2> SP AC4400CW 100-299 TS19
    <kuid2:338228:300173:2> Utah Belt AC4400CW 4400-4450 TS19
    <kuid2:338228:300177:2> CNW AC4400CW 8801-8835 TS19
    <kuid2:338228:300183:2> UP AC4400CW EX-CNW 6703-6737 TS19
    <kuid2:338228:300189:2> UP AC4400CW EX-SP 6148-6420 TS19

    • From Greencoast Studios, error "VE242: Unable to load animation file 'engine/crew_scene.kin' (file not found, or is damaged).":

    <kuid:719064:100353> PRR Engine H6sb 2-8-0
    <kuid:719064:100477> PRR Engine H6sb 2-8-0 V2
    <kuid:719064:100484> PRR Engine Q2 4-4-6-4
    <kuid:719064:100487> N&W Engine M2 4-8-0
    <kuid:719064:100526> PRR Engine Q2 4-4-6-4 Red Cab


    Installed from DLS

    • Error "VE242: Unable to load animation file 'anim.kin' (file not found, or is damaged).":

    <kuid:204087:25004> Stadion
    <kuid2:204087:25008:1> Stadion 2
    <kuid2:204087:25019:1> Gartentisch
    <kuid:204087:25113> Pavillion mit Seitenteil
    <kuid:204087:25114> Schaukel


    • Error "VE36: The texture 'icon.tga' failed to load.":

    <kuid:439337:105511> LNG Tankload
    <kuid:439337:105513> Diesel Tankload
    <kuid:439337:105516> Gasoline Tankload
    <kuid:439337:105568> Propylene Tankload-SAP


    • Error "VE242: Unable to load animation file 'brakes_med.kin' (file not found, or is damaged).":

    <kuid2:648132:99965:1> Pullman 242 Passenger Truck


    • Error "VE36: The texture 'switch.tga' failed to load.":

    <kuid:121843:100445> SetOneJunction


    • Error "VE36: The texture 'winter.tga' failed to load.":

    <kuid2:82412:49891005:1> TUME-Street-105


    • Error "VE242: Unable to load animation file 'anim.kin' (file not found, or is damaged).":

    <kuid:45203:100250> Crow1
    <kuid:45203:100437> sawmill



    After a second EDBR, all remain faulty, and 15+ new ones joined the party! Icing on the cake: 60+ other assets are now "Installed, Payware (not active)". Overall, 180 faulty assets.

    Fortunately, I have a full backup of Build 106618!

    I changed the stream from "Trainz Plus Beta" to "Trainz Plus" but I'm still prompted to install the beta patch...

  12. #12
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    United States of America, VA, Richmond
    Posts
    3,009
     

    Default

    I made a terrible mistake in patching my game and the end result is a mess such as my some of the steam engines being faulty, any help on trying to get back to the build 106618, thanks!

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    27,641
     

    Default

    I let the DBR run all night and it got stuck so I deleted my content and I'm copying over a fresh copy from my active install and will try again, or should I bother after reading what's going on so far.

    Regarding the multiplayer surveyor. This is optional for those that want to run it from what I have heard. This is great for those that will do collaborative route building and it's still on its way to being usable, although, last nights testing was quite good actually showing the product is getting there. It's quite amazing what a bunch of people can do. There's a large route called Route 1 that's been going since the testing started even with the limited assets we have to work with. It suffered a crash during the testing, which is expected, but it's being rebuilt. As I said this will be for those that want to do that and we all don't have to unless we want to.

    I don't like the new build-number either, and I wonder if that's due to this being this test build and has nothing to do with production. Let's hope so in that regard.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 106618

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    27,641
     

    Default

    Quote Originally Posted by UP5521 View Post
    I made a terrible mistake in patching my game and the end result is a mess such as my some of the steam engines being faulty, any help on trying to get back to the build 106618, thanks!
    That's not good. Do you have a backup of your content?

    That's why I have a test install on a separate hard drive that I can test and wreck. It takes a few hours to copy stuff over, but once done, I can start again without problems should something get broken, and also there's no worry about destroying my active program and content.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 106618

  15. #15
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    United States of America, VA, Richmond
    Posts
    3,009
     

    Default

    I'm not sure, I should have known better than to patch the game since the patch was a beta and there were going to be bugs, but, unfortunately for me, there's no going back so until the next patch, I'm going to have no choice but to rough it out.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •