.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Why is my TS19 CM so slow

  1. #1
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Quarantining Since March 1st In Front Of My PC
    Posts
    1,106
     

    Default

    Post Deleted
    Last edited by MP242; August 7th, 2020 at 10:02 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    29,543
     

    Default

    Lack of disk space,
    Never defragged the drive
    Failing hard drive
    Slow hard drive
    Antivirus having a field day.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  3. #3
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Quarantining Since March 1st In Front Of My PC
    Posts
    1,106
     

    Default

    Post Deleted
    Last edited by MP242; August 7th, 2020 at 09:07 AM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    7,660
    Blog Entries
    3
     

    Default

    I have noticed that the more you open, edit and submit assets, or import content files, the slower CM starts to run. My solution is whenever I notice the slowdown becoming significant I run a DBR while I perform other duties - wash the dishes, pat the cat, load the washing machine, walk around the garden.

    When the DBR has finished, CM is back to its optimal best.
    TRS19 Platinum Edition build 111951

  5. #5
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,803
     

    Default

    When is the last time you fed the little hamster on the treadmill. Like forgetting to backup many people forget to feed that little hamster. Don't startle him too much when you take your PC covers off. Oh, wait. Startled? That might make Trainz run really fast!
    Greg
    TRS19 gold/plus - SP2, Plus-111951, Plus Beta-112778
    WIN10 GTX 1060-6 Windforce
    - also OSX installs: iMac, MBP


  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,516
     

    Default

    Sounds like something else is fighting over access to the file - AV software perhaps?

    Create a fresh local data folder, edit one item, time the edit.
    Switch back to your current db, do a db repair, edit the asset and time that.
    What difference is there?
    Also, which TRS19 build?
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, New South Wales, Bathurst
    Posts
    632
     

    Default

    My CM wont download dependencies. Very frustrating, it keeps telling me the connection was lost.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    2,212
     

    Default

    Quote Originally Posted by taggy View Post
    My CM wont download dependencies. Very frustrating, it keeps telling me the connection was lost.
    If you haven't already done it, try clearing user and password from internet tab on the launcher. Close all TRS19 windows and reopen and enter details again then try downloading. Your missing deps will be milking sheds and new textures.
    cheers
    Graeme

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, New South Wales, Bathurst
    Posts
    632
     

    Default

    Hi Graeme

    I've tried all of that, its simply refusing to download anything. Keeps telling me the connection is lost when it isnt.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    2,212
     

    Default

    To rule out your main internet, you could try an alternative. Run a usb cable between pc and phone and try mobile data connection. Really grasping at straws now.....
    cheers
    Graeme

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    7,660
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Sounds like something else is fighting over access to the file - AV software perhaps?
    Possible. I recently moved TRS19 to the D Drive so I have now added the program to my AV real time exclusion list to see if that makes a difference.
    TRS19 Platinum Edition build 111951

  12. #12
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Quarantining Since March 1st In Front Of My PC
    Posts
    1,106
     

    Default

    Post Deleted
    Last edited by MP242; August 7th, 2020 at 09:09 AM.

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    29,543
     

    Default

    Quote Originally Posted by MP242 View Post
    Defragged my PC, and defragged my external hard drives, did Malware scan, etc, etc, and every so often my whole TS19 installation loses all assets, including (my) installed assets, requiring a DBR, (which does nothing), then I have to go into my "BackUps" and re-import them, then all my "stuff" magically comes back.

    What is, where is the "EDBR", as I have only found the "DBR"

    Why do all my assets suddenly "Go Away" in the first place ? ? ?

    What a strange beast TS19 is, this kind of stuff never, ever, happens in TRS2006
    This doesn't make sense. If you lost your data due to a defrag, then there's something seriously wrong with the hard drive. (Either that or you're pulling a usual stir up).

    To access an EDBR, use the same process and press CTRL-key at the same time when clicking on Rebuild database.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  14. #14
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    16,942
     

    Default

    IF TRS19 is installed on the part of a disk that has bad sectors that are increasing that would explain the problems.
    Malc


  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    29,543
     

    Default

    Quote Originally Posted by clam1952 View Post
    IF TRS19 is installed on the part of a disk that has bad sectors that are increasing that would explain the problems.
    It sure would.

    A good disk check program is recommend. Maybe Hard Disk Sentinel is worth running on this drive.

    https://www.hdsentinel.com/
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •