.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41

Thread: Trainz Plus 2020 Q1 Release Candidate - 106618

  1. #16
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    239
     

    Default Mismatched checksum glitch...

    ...but installed OK on second try.
    After EDBR the Ottertail-to-CastleJCt Automatic session is running fine.

  2. #17
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    27,131
     

    Default

    After restoring my data from a backup and getting things setup, I finally had a chance to do some testing today. So far the build looks good. I didn't find any outstanding issues in the 4 hours that I used the program today. I will continue to test and see if I can prod anything to appear.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 105100

  3. #18
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    After selecting fill grid in selected area with a texture and then going to Topology to adjust terrain I am left with the square select area from previous selection
    It's random . Switching back and forth usually fixes it when it happens

    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  4. #19
    Join Date
    May 2011
    Location
    New York, United States of America
    Posts
    17
     

  5. #20
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    Since this happened refer to post #18

    I have opened and saved the game 3 times it wasn't until the 4th time I opened the route that I didn't get a ( use changes or revert message ) before loading

    Dave
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  6. #21
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    11
     

    Default

    My game is crashing when I try to open any route in 106618. Regular and extended DBR did not fix it.

  7. #22
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    11
     

    Default

    Seems to be okay now after a second extended DBR. Dunno what the issue was.

  8. #23
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    27,131
     

    Default

    Quote Originally Posted by soap__ View Post
    Seems to be okay now after a second extended DBR. Dunno what the issue was.
    LGM...

    They invade everything and cause all kinds of issues for us.

    (I had the same problem so I know it was them!)
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 105100

  9. #24
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    LGM...

    They invade everything and cause all kinds of issues for us.

    (I had the same problem so I know it was them!)
    It's those little Auran Critters from the olden days
    We should just let them come back !
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  10. #25
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    In this build why when something happens in game ( post 18 ) or a copy paste fouls up and is deleted and redone
    A spline doesn't delete properly and then repaired by undo redo for example you eventually save and exit the game .

    This time I was replacing textures and filling using selected area it saved and shut down as usual but something must have happened during the save & exit

    Then until you do a DBR did it at least 5 times

    then you go back in ( use changes or revert ) choose use changes do some more work save and exit .

    then you go back in ( use changes or revert ) choose use changes do some more work save and exit .

    then you go back in ( use changes or revert ) choose use changes do some more work save and exit .

    After a DBR it was ok again but with missing dependencies which weren't there before it all started to play up
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  11. #26
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    6,120
     

    Default

    Use changes or revert message will always show after a crash (or whenever the route is open for edit in CM). It is giving the option to check which version of the route you want to use. It will only stop showing after you save the route (or save as).

    Check this article for more info:
    https://support.trainzportal.com/ind...f-your-content
    and here
    http://online.ts2009.com/mediaWiki/i...toring_Content

    A db repair probably isn't going to help in this particular case.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  12. #27
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    The game never physically crashed it was saved and exited as normal before the problem started on next start up
    The route was saved each time but the option at next start kept coming up until

    EXT DBR done and it looks fine again after re downloading a few missing dependencies
    now opening and closing as it should

    Dave
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  13. #28
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    Heres another one after using the fill area tool again.

    Filled some areas using ( selected area ) and ( current section ) then
    placed a few ground objects which refused to rotate ( dial was showing rotation ) although nothing was happening as well as not being able to move them
    Did a EXT DBR and then had missing dependencies which weren't there before
    All had the same dependency missing although it was installed
    another DBR but still saying it's mission

    EDIT -- There are now 55 items in all showing the same missing dependency I have tried to delete and re download some of them but they remain the same




    Last edited by big_b; April 13th, 2020 at 10:20 PM. Reason: add text
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

  14. #29
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    United States of America
    Posts
    456
     

    Default

    I installed version 106618 without issue.

    When I tried to Edit Route my BCSJ-507 route Surveyor whirred away for about the time period I'd expect a route load/prep to take, then abruptly crashed to desktop.

    I was able to Edit Route BCSJ-501. The difference that seemed to make a difference is that version 501 has no Ehanced Interlocking Tower objects in it (or EITpathtriggers).

    Route users with 106618 discovered that uninstalling the TRC3 enhanced interlocking tower from the database allowed the BCSJ-507 route to load, edit, and run.

    N3V support refused to even take a look at the issue (we don't support 3rd party assets).

    I also have noted that several procedural turnouts (using TRS19 SAP U.S. Track xxx family track assets) that were deemed kosher in 105100 now have a red circle on the turnout points and frog/wing rails/guard rails/extended turnout ties are not appearing.

    Support suggests that the procedural turnout code "may" have become more presnickity about correct turnout geometry or that the code that generates the turnout have have "changed slightly".

    I sure don't want to go chasing red turnout point circles every time I switch to a new version of Trainz.

    Cheers (if you have any left...)

    Horace Fithers

  15. #30
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Dapto
    Posts
    1,521
     

    Default

    I have re installed the game and route i was working on all OK now
    I had to change about 30 odd configs
    The missing kuid problems ( post 28 ) wasn't a missing kuid but the wrong kuid in the config file
    I have since downloaded a couple of assets from the DLS and found the same problem
    This is what is causing the problem

    bridgetrack <kuid:-10:137>

    instead of

    {
    useadjoiningtracktype 1
    track <kuid:-25:1182>

    Each one was saying missing dependencies and showing -25:1182 as missing but the config only had -10:137 in it
    after changing it all now work fine error free without missing dependencies.
    CFI A1120 Pharaoh Evo
    Intel Core I7 8700k
    Win10 64bit
    ASRock Fatility Z370 Gaming K6
    Nvidia GTX 1080ti 32gb 3200

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •