.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Update: Build 105096; where is 4K?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, Vyškov
    Posts
    248
    Blog Entries
    1
     

    Exclamation Update: Build 105096; where is 4K?

    Have you forgotten the developers of higher resolution? Where is the 4K screen resolution ???? Why you deleted the resolution that worked so far. Do I have to cheat on picture quality because of this latest update?
    3840x2160 put back there!

    We waited a year for updates to turn us down again!
    🚄Visit my website 👉 or wikiquik.eu👈

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Alabama, Birmingham
    Posts
    2,955
     

    Default

    Hmmm, never noticed it was there since I only run in window mode because I have two monitors and full screen seizes control of the keyboard and mice input. Can you resize a window to be that size until they put it back? Years ago the resolution choices were in a config file and you could add new ones yourself. I wonder if that is still true?

    William

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Germany
    Posts
    2,135
     

    Default

    The answer is in this post: https://forums.auran.com/trainz/show...99#post1749199

    Peter

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, Vyškov
    Posts
    248
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Image quality and resolution can always be reduced, but you need to be able to increase it, not thanks to a few individuals who have performance problems limiting everyone who doesn't this problem. The previous update has worked for me up to 4K now I have to used on 2K why, but I have no problem with power at all. The game now offers only 2560x1440 at 60Hz unnecessarily it will reduce the screen and hence the background and applications that are running! If someone has a problem with graphic power then why use 60/s so let them reduce to only 30/s.
    These updates from the creators of this game are already exaggerated. It's still the same 1st update = good, corrective update = horror and that's how it works.
    🚄Visit my website 👉 or wikiquik.eu👈

  5. #5
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    United States of America
    Posts
    1,922
     

    Default

    i read your referral thread Tony, and seriously, why are you mentionig the MAC platform ??? What do they make up for gamers, like .00001 %, I have a RTX-2080 and now I can't use it for it was meant for because of people not upgrading or using a MAC ??? Wow, new graphics card and monitor wasted for this ?

    Furthermore technology evolves as do games, if people are complaining about "Tiny text" A. zoom in B. Upgrade or C. Stick with TANE D. Maybe get an eye exam and new glasses...…...I can't believe that response....make all these graphic enhancements for this version and then restrict the resolution ??? Jeezus, have the complainers play in 640x480 then...……...why not put a Porsche engine in a Yugo …..

    Thanks !
    Last edited by Railhead001; December 21st, 2019 at 01:08 PM.
    Head RailHead 001 Licence to Detail

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, Vyškov
    Posts
    248
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Railhead001 yes!
    Probably with such a return to the times of DOS and its bit resolution. They really make fun of us, you get the latest or the most powerful hardware, but unnecessarily! However, you can play it in checkered form!
    🚄Visit my website 👉 or wikiquik.eu👈

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, Vyškov
    Posts
    248
    Blog Entries
    1
     

    Default

    - Long map loading
    - Thunderstorm does not work or rain in editor
    - The sound volume of the storm rain extra loud, you can't even hear the engine, in cab and other effects!
    - Snowflakes extra large and slow
    - You cannot switch the weather off
    - Game FPS are falling down
    - Limited screen resolution (= small screanshots and desktop distortion)
    - Complex menu
    - Uses more CPU
    - Long save game
    and more...
    + Adding waves
    + Faster loading of winter / summer environment


    Exceeds more negatives, I would like to know who tested it, what "expert" that the game does not work as it should! Just because I recently installed the game, so I have the 100240 version on my computer. Now I uninstall this update and install the penultimate! Give this version to ***!
    Last edited by DavidPistelak; December 21st, 2019 at 04:07 PM.
    🚄Visit my website 👉 or wikiquik.eu👈

  8. #8

    Default

    Most games released within the last 5 or 6 years offer the ability to run at UHD settings - 3840 x 2160. (Including DTG TS2020 - Railworks). If nothing else this is an admission by N3V that the graphics engine underneath TRS19 is not entirely fit for purpose. I run most of my games on the main PC at this resolution with a GTX 1050 2Gb card, without any issues. At least give us the option. TRS19 SP1 looking increasingly like the dunce of the train simming genre.
    TRS 2019 Coach Class (Former Customer)

  9. #9
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, Vyškov
    Posts
    248
    Blog Entries
    1
     

    Default

    N3V they don't care. I read comments about what people write elsewhere in threads. Practically this game has dropped below the playing stupid minecraft game! I have already uninstalled the game and installed the pre-release version, and even though the sounds are not working properly, at least the game is more playable!
    🚄Visit my website 👉 or wikiquik.eu👈

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by p-dehnert View Post
    thanks for the link, it also answers my question...it's poor excuse at best.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •