.
Page 9 of 25 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 375

Thread: TRS19 SP1 Now LIVE

  1. #121
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    New Zealand
    Posts
    18
     

    Default

    I'm still on mac version 100339 (steam). Looks like this is a pre-SP1 version, but my entire DLC set (T:ANE Platinum and more) requested re-downloading.

    Is this expected?
    Last edited by tim12rob; December 22nd, 2019 at 12:50 AM.
    Mac Mini 2018 i5 6core 8GB // Radeon RX580 8GB // Razer Core X egpu // LG 4K // T:ANE & TRS19 (Steam platform)

  2. #122

    Default

    Hello
    I did the update 105096
    Does anyone have this problem: in designer mode the camera behaves like the free camera in driver mode, the 'ctrl' key does not work
    amicalement
    Franck

  3. #123
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, VyÜkov
    Posts
    248
    Blog Entries
    1
     

    Default

    I had to delete the game and install version 100240. Release an update that destroys everything, especially screen resolution, etc!
    - Long map loading
    - Thunderstorm does not work or rain in editor
    - The sound volume of the storm rain extra loud, you can't even hear the engine, in cab and other effects!
    - Snowflakes extra large and slow
    - You cannot switch the weather off
    - Game FPS are falling down
    - Limited screen resolution (= small screanshots and desktop distortion)
    - Complex menu
    - Uses more CPU
    - Long save game
    and more...
    + Adding waves
    + Faster loading of winter / summer environment
    + Finally the engine sound has been fixed

    Iif there is no possibility to set the fps limit in the game, the game will make an incredible use of the PC! It can't developers how is it in other games to create a check mark whatever one chooses what he wants and what he needs? Here we just have to limit the whole globe for a few testers!

    https://forums.auran.com/trainz/show...96-where-is-4K
    🚄Visit my website 👉 or wikiquik.eu👈

  4. #124

    Default

    [QUOTE=DavidPistelak;1784757]I had to delete the game and install version 100240.


    Hello
    How did you go back to build 100240?
    amicalement
    Franck

  5. #125
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    2,978
    Blog Entries
    2
     

    Default

    Like pinorev I find the control-cursor key command no longer works and one cannot pivot the view vertically. The only way I could get the view to tilt was to change compass movement to mouse (RHB) then the cursor keys do the tilting; a retrograde step as far as I am concerned.
    John,
    (A bear of little brain)

  6. #126
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Karuah
    Posts
    878
     

    Default

    This is a repeat of what I have already posted today in another thread

    Why worry take the plunge and get on with it. If you followed my thread this last few days you will see that due to my own fault i thought that I had serious issues. Well after finally completing the instal of TRS2019 SP1 Final Release everything is Hunky Dory. This incarnation is by far the best ever.
    Its is time every one ceased winging and finding fault and started singing the praise of the development crew who have been and are continuing to adopt additional improvements where necessary.
    Merry Christmas and a Happy new Year to all.
    JackDownUnder

  7. #127

    Default

    It is very interesting to see how the various PC setups impact what runs better with SP1 and what gives you problems. In my TRS19 e.g. the JR-500 Shinkansen was for some unfathomable reason broken, now after SP1 update it functions again, so that is a big plus to me! I had not much time to play around with the new update, but I still have to get used to several UI changes. And while some assets have a bit of hiccup in build mode, I do not experience these massive problems some other users report.
    Personally I think after getting used to the changes this SP1 version will be the Top version of TRS19 for now!
    Last edited by Hochturm; December 22nd, 2019 at 01:18 PM.

  8. #128

    Default

    According to a member of another forum we have no choice for the keyboard control shortcut for the camera, I was using 'CTRL' and move forward, up, down, zoom, with the mouse, from The maj, you have to use the directional keys, so I chose to change the keys, and like on many games, I took the keys Z, S, Q, D
    amicalement
    Franck

  9. #129
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    6,269
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by Hochturm View Post
    It is very interesting to see how the various PC setups impact what runs better with SP1 and what gives you problems.
    I have TRS19 SP1 (full install) on two different computers. Both installations have the same DLC installed and identical copies of my own assets and everything else (as far as I can determine). On one computer TRS19 reports no errors at all while on the other there are about 70 "faulty" assets, mostly from "not active" DLC with the remainder as "missing" (unknown) assets from a few routes/sessions of my own creation, those same route/sessions that are error free on computer No. 2.

    Remedial action on computer No. 1 is proving difficult but I have returned its Trainz database to a "clean install" condition (built-in assets only) and it has no errors. Installing my routes and sessions has produced a handful of "missing unknown assets". I am resisting reinstalling DLC.

    Quote Originally Posted by Hochturm View Post
    Personally I think after getting used to the changes this SP1 version will be the Top version of TRS19 for now!
    I agree, apart from my "teething troubles" on one computer.
    TRS19 Platinum 105100 - TRS19 SP1 (standard) 105096 - TANE SP4 (RC beta) 105476

  10. #130
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Georgia, Atlanta
    Posts
    478
     

    Default

    Quote Originally Posted by tim12rob View Post
    I'm still on mac version 100339 (steam). Looks like this is a pre-SP1 version, but my entire DLC set (T:ANE Platinum and more) requested re-downloading.

    Is this expected?
    Unknown & I had the same problem on both my Mac and Windows non-Steam installs. They left a mess of broken assets when done as well.

    I (finally) got the game in working condition again after doing clean installs and then re-downloading all 120gb+ of my Content Store stuff twice over a few days.

    I wish we'd been told at release time that the Content Store view of assets & errors is currently broken due to known server database issues. That would've kept me from some of the unnecessary re-work.

    Now to go manually reinstall 200gb+ of third-party content twice.

    Diego

  11. #131
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    15,568
     

    Default

    Tony did say in one of his posts that some DLC will be updated for the new builds.
    Malc


  12. #132
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    United States of America, California, San Jose
    Posts
    292
     

    Default

    A bunch of issues have started popping up following the update, namely that last night, I had at least two CTDs after a certain amount of time. The first time happened while going from Surveyor to Driver, and all I did was hit CTRL+H. The second time, it happened at complete random.

    Other issues include textures taking longer to load than before. I just hope it's because of the patch and not because I have too many assets installed.
    Last edited by BNSF1995; December 22nd, 2019 at 11:32 PM.

  13. #133
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,334
     

    Default

    Since several forum members I respect have said that SP1 is the best thing since sliced bread I've upgraded the TS2019 install on my hard drive that I don't care so much about. The other install that has all my things on it I do care about is staying as it is for time being. But as to the upgrade there were not too many problems really. A good few things came up faulty, but if I wasn't much fussed about them I just deleted them. Some things seem to be DLC related dependencies that are now marked faulty, but I didn't feel like facing the horrors of an extended database repair today so I left those for now.
    All my own created rolling stock models came through fine. They were all made for TS2012 build 3.5 so I didn't think there would be any problems with them. My legacy mid-19th century models seem to be Ok too.

    I just want to make it very clear that I wasn't knocking the efforts of Tony and his team, nor the many hundreds of hours put in by the beta testers. My concern lies with the new surveyor menu and whether or not I'll be able to manage to use it Ok. I live with a fairly challenging disability (break out the violins) so what seems easy to others isn't always so easy for me. I'll give the new surveyor tools/menu a try and if I can cope with them Ok I might​ upgrade my other TS2019 install to SP1. I'll see how it goes.
    Narcolepsy is not napping.



  14. #134
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    26,345
     

    Default

    Quote Originally Posted by KotangaGirl View Post
    Since several forum members I respect have said that SP1 is the best thing since sliced bread I've upgraded the TS2019 install on my hard drive that I don't care so much about. The other install that has all my things on it I do care about is staying as it is for time being. But as to the upgrade there were not too many problems really. A good few things came up faulty, but if I wasn't much fussed about them I just deleted them. Some things seem to be DLC related dependencies that are now marked faulty, but I didn't feel like facing the horrors of an extended database repair today so I left those for now.
    All my own created rolling stock models came through fine. They were all made for TS2012 build 3.5 so I didn't think there would be any problems with them. My legacy mid-19th century models seem to be Ok too.

    I just want to make it very clear that I wasn't knocking the efforts of Tony and his team, nor the many hundreds of hours put in by the beta testers. My concern lies with the new surveyor menu and whether or not I'll be able to manage to use it Ok. I live with a fairly challenging disability (break out the violins) so what seems easy to others isn't always so easy for me. I'll give the new surveyor tools/menu a try and if I can cope with them Ok I might​ upgrade my other TS2019 install to SP1. I'll see how it goes.
    The issues shouldn't be too disconcerting. Outside of moving the Delete missing assets, bulk replace, and other action items under a spanner, and your search filter under a monitor-like icon, there's nothing else that's different. All and all it's still the same Surveyor.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 105100

  15. #135
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,334
     

    Default

    Thanks for the reassurance John. I'm still feeling a bit nervous about all this.
    Narcolepsy is not napping.



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •