.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: TRS19 SP1 Beta 104261 (PC) & 104338 (Mac) now available.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,820
     

    Default TRS19 SP1 Beta 104261 (PC) & 104338 (Mac) now available.

    We've released a new build for SP1 beta testers available on the "TRS19 Beta" patch stream.

    PC Build 104017 to 104261
    Update Nov 14: Mac Build 104042 to 104338


    Please note these important points when reporting bugs:


    1. Include a DETAILED explanation of the problem. ("XYZ isn't working" doesn't help very much at all).
    2. Include asset KUIDs where possible/relevant
    3. Include whether the issue happens in your own route only, or if it also happens in a test route.
    4. We highly recommend trying to recreate the problem in a test route to see if you can narrow down the problem to specific assets or circumstances
    5. Include screenshots of the problem (for help uploading screenshots see here).


    Fixes in this update:
    Carz and PFX once again move in Surveyor
    Game clock now works correctly when running a Quickdrive session
    Portal setup data now saving correctly
    JR Semaphores (and others) now show correct state in Surveyor
    Fixed track is now visible in Surveyor
    Camera now repositions correctly in Ctrl-M mini-map view in Driver
    Commodity Loads are now visible in Surveyor

    These reported items have not been responded to so are not yet addressed:

    Superscript bogies are still broken.
    >>
    Please explain what is broken. Were they working in the previous build.

    Also superscript lamps have now stopped working since the last beta.
    >>
    Please provide a couple of example KUIDs

    nawlins
    On my test route there are three level crossings and a road traffic intersection with a controlling traffic signal.
    >>
    Please provide KUIDs

    In 103369 all worked fine. now non of them work. gates open and close but traffic merrily rolls on through anyway.
    Road traffic stops in all directions and stays stopped even though the signal cycles.
    >>
    I'm missing something here - these two sentences sound contradictory. Traffic rolls through/stops? Please explain more.

    In addition putting a train into AI mode and selecting "drive" causes the train to move at 6 mph, no matter the allowable track speed.
    >>
    We're unable to repro this. Please check what other variables are required (check on a test map with the same rolling stock, signals
    Last edited by Tony_Hilliam; November 13th, 2019 at 08:53 PM.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    6,128
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Downloaded, installed without any issues. I ran a DBR to be sure and no issues discovered.

    So far it runs everything I have thrown at it very well!

    Another step closer.
    TRS19 Platinum 105100 - TRS19 SP1 (standard) 105096 - TANE SP4 (beta) 102323

  3. #3

    Default

    My build is 104016, will this get the new update?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    980
     

    Default

    No; build 104016 is a build of Trainz Plus Beta.

    Regards
    Swordfish

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    6,128
    Blog Entries
    3
     

    Default

    You must have build 104017 (not 104016) to get the update to build 104261.
    TRS19 Platinum 105100 - TRS19 SP1 (standard) 105096 - TANE SP4 (beta) 102323

  6. #6

    Default

    It works in the editor, but after saving in the driver’s mode it doesn’t work. in 100240 everything worked.
    <kuid2:536254:9042017:1> VTL 71-608K 1
    <kuid:610762:20062019> VTL 71-608K V2.1

    I write down the name of the plate, it works in the editor, but after saving it does not work in the driver's mode and it does not work.

    the scoreboard setting is not saved



    EDITOR


    DRIVER MODE


    build 100 240 works this and below Trainz 12, TANE work.
    build 104261 does not work this
    Last edited by dainty; November 11th, 2019 at 06:50 AM.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,987
     

    Default

    104261 seems to run well so far. Good to see the game clock glitch resolved in Driver Mode.
    Still seeing a disconcerting vertical shift in PoV when switching from external camera views 2 to 4 (or vice versa). Should be the same (initially, at least).
    Happy to report that I haven't encountered further CTDs associated with external views and consists breaking the 64MPH barrier lately.
    And most M.I.N. commodities scripted to produce or consume goods/ liquids, etc. appear to be working correctly again.
    Progress...

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    6,128
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by dainty View Post
    It works in the editor, but after saving in the driver’s mode it doesn’t work. in 100240 everything worked.
    <kuid2:536254:9042017:1> VTL 71-608K 1
    <kuid:610762:20062019> VTL 71-608K V2.1

    ...

    build 104261 does not work this
    Try the following in 104261.


    1. Create a new route, single flat baseboard only and no scenery
    2. Lay a single stretch of track
    3. Add one tram only
    4. Configure its destination/display board
    5. Save the route and session
    6. Exit Surveyor
    7. Select the route, view sessions, select the session, drive session


    What is the result?
    TRS19 Platinum 105100 - TRS19 SP1 (standard) 105096 - TANE SP4 (beta) 102323

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, California, Del Mar
    Posts
    427
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Superscript bogies are still broken.
    >>
    Please explain what is broken. Were they working in the previous build.
    Any locomotive that is using superscript with bogey support will show that the script is incompatible with this version of trainz. As far as I remember they have been broken since the release of TRS19. Spawning the locomotive with "Maximize Performance" will turn any livery changing aspect of it to solid white (something else with superscript wrong here) and "Maximize compatibility" will both give the error from the bogie. Here is the exact error:


    This asset on the DLS has the issue: <kuid2:217537:94:1> TTTE - Percy the Small Engine S1-S5 (TRS19)
    I'm fairly certain this bug is due to obsolete functions in the superscript primary script.
    Last edited by GDennish; November 11th, 2019 at 05:26 PM.
    Creator of TRS19 QR PB15, TRS19 Class 37 Cab, TRS19 Class 47 Cab
    Admin of: https://www.sodorworkshops.com/

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,820
     

    Default

    <kuid2:536254:9042017:1> VTL 71-608K 1
    >>
    Issue verified. Task raised to fix it.

    superscript bogies
    >>
    Task raised to investigate and identify alternatives to that script
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Alaska, Petersburg
    Posts
    67
     

    Default

    Is anyone having issues with Drivers Messages not displaying? The up/down arrow appears but when toggled no text appears. Do a simple "Drive To" via/to a trackmark that is on track the loco has no track or route to reach. Alternately remove a lever/switch on the locos assigned route. The up/down arrow head appears but no text. Drivers notifications is toggled ON in Display Menu.
    104261 version

    OK - Now it's working fine! I toggled display driver notifications on and off once while looking into this. Shut down the program checked the news etc. re-entered the game and now all's fine. I guess turning it off/on??? I do know it didn't work for a while.
    Last edited by RikFish; November 12th, 2019 at 12:56 AM.

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,820
     

    Default

    Is anyone having issues with Drivers Messages not displaying
    >>
    Working fine here when issuing a drive to trackmark on a non-connected track.

    Please provide a screenshot. Perhaps try different UI scales in the settings? Does it happen on all routes?
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  13. #13
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Great Britain
    Posts
    2,703
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Superscript bogies are still broken.
    >>
    Please explain what is broken. Were they working in the previous build.

    Also superscript lamps have now stopped working since the last beta.
    >>
    Please provide a couple of example KUIDs
    I submitted these as bug reports with detailed explanations, kuids etc which have been verified so presumably the issues have been identified. The bogies have not worked since TANE. It seems the lamps weren't working because the scripts are paused in surveyor. The correct behaviour is occurring in driver.


  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Louisiana, New Orleans
    Posts
    967
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    We've released a new build for SP1 beta testers available on the "TRS19 Beta" patch stream.

    nawlins
    On my test route there are three level crossings and a road traffic intersection with a controlling traffic signal.
    >>
    Please provide KUIDs

    In 103369 all worked fine. now non of them work. gates open and close but traffic merrily rolls on through anyway.
    Road traffic stops in all directions and stays stopped even though the signal cycles.
    >>
    I'm missing something here - these two sentences sound contradictory. Traffic rolls through/stops? Please explain more.

    In addition putting a train into AI mode and selecting "drive" causes the train to move at 6 mph, no matter the allowable track speed.
    >>
    We're unable to repro this. Please check what other variables are required (check on a test map with the same rolling stock, signals
    Hi Tony,

    This update has cured the problem with the ATLS crossings. Thanks!

    In addition trains are now moving at line speed when in "drive" mode, thanks again!

    Cheers
    Chris (nawlins)
    "If all else fails, read the instructions."

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,987
     

    Default

    Whilst Tony claims that commodity loads are now visible again in Surveyor, I have no evidence for this for certain commodities, like woodchips and coal, for example, in Build 104261.
    Bulk coal piles at industries do not appear and loaded wagons appear empty. (<kuid2:44179:60013:1> Coal).
    Gondolas [e.g. <kuid2:124017:5006:8> Mill Gondola, 52', WL&G (5700 series)] loaded with woodchips (<kuid:-3:10002> Woodchips) do NOT show the woodchips and the Hyde Pulp Mill Rebuild (<kuid2:388258:100066:1> Hyde Pulp Mill Rebuild) does not display the commodity where it should in Surveyor Editing mode. They appear as per normal in Driver.

    Meanwhile, the General Goods (<kuid:-25:1187> General Goods) at the Hyde Pulp Mill do appear correctly in both Surveyor and Driver modes.
    Were these missed out in the fix?

    Anyone else?
    Last edited by PC_Ace; November 12th, 2019 at 09:13 PM. Reason: Added coal to stoke the fire...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •