.
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 52

Thread: Trainz Plus Update 3 Beta 103443 (PC)

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,717
     

    Default Trainz Plus Update 3 Beta 103443 (PC)

    Hot on the heels of the Trainz Plus Update 2, we're now ready to begin external testing on Update 3. This update focuses on improvements to the management of your DLC packages with a new "Content Store" downloader that replaces the in-game UI.

    You can now browse all DLC items and choose which items you want to install, uninstall, purchase or update. The current implementation uses the "multi-part" packages but also supports a new "one-part" download that will eliminate the "partial install" problems.

    Features:

    Content Store Downloader

    • View all available DLC items
    • View current status (Installed, Owned but not installed, Available to purchase)
    • View details of DLC packages including description, build version, ID (SKU/Resource ID)
    • Filter by Owned or Update Available
    • Purchase new DLC from Trainz Store
    • Install and uninstall DLC packages
    • Search DLC lists


    NOTE: If you exit with incomplete tasks, they will restart when you next start Trainz.

    Brief Notification window

    • A new message popup to advise players of certain actions (e.g. camera mode changes)


    Optimisations:

    • Improve texture streaming performance
    • Optimisation for small thumbnails


    Other Changes:

    • Surveyor "toggle" now replaced with Driver Mode and Surveyor Mode options
    • Various content and bugfixes


    Known issues:

    • Score/clock not displaying
    • Ctrl modifier for FOV requires a new key binding to be set in Control Settings
    • Screen capture menu option not working in Driver (hotkey works)
    • Brescia - Pisogne - player cannot gain control of train
    • Toggling full screen breaks Driver HUD layout (resizing fixes it)


    Happy bug hunting and please let us know what you think of the new system.

    For Gold Class customers, If you want to download new DLC items, visit MyTrainz > MyMemberships and select any items you haven't yet selected. (You can always uninstall unwanted items again later).
    Last edited by Tony_Hilliam; October 2nd, 2019 at 11:14 PM.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    United States of America, Wisconsin, Wisc Rapids
    Posts
    1,186
    Blog Entries
    2
     

    Default

    Trainz freezes up that I have to crash it in order to get it back working



    I shouldn't have to wait for the DLC manager to install the DLCs. I didn't had to wait for the in-game downloader to finish installing in order to get do a different thing, so same rule should apply here

    Cheers
    Last edited by hiawathamr; October 3rd, 2019 at 06:59 AM.

    NARM's site^

    My personal site: https://hiawathamr.weebly.com/​

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,686
     

    Default

    Content Store Downloader shows "Install" button for already installed:

    • routes

    Appen
    Bea-Dawe Model Railway
    Brazemore Yard
    Franklin Avenue Industrial
    Japan - Model Trainz
    Port Zyd & Fulazturn Railroad - Model Trainz
    TRS19 - The Shortz & Kerl Traction Railroad - Model Trainz Layout


    • locomotives

    GT GP9 black
    GT GP9 blue


    • misc.

    TRS19 Content Fix


    and doesn't recognize DLCs bought directly from creator showing a purchase button for them.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,686
     

    Default

    I clicked the "Update" button for "Additional TANE Assets for TRS19". That's how it ended:


  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,686
     

    Default

    I clicked the "Update" button for "Trainz Route: Coal Country". That's how it ended:


  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    15,269
     

    Default

    Likewise items already installed have an install button.

    Tried Uninstall on the Tane Niddertalbahn, appeared to Uninstall, however still showing as installed in Game and CM.

    Then tried uninstalling Balezino Mosti, appeared to work however still showing the Uninstall button and hasn't gone anywhere.

    So lets try a Database Rebuild see if that registers any changes? Nope that did nothing.

    So far, looks good, doesn't appear to be working though.
    Malc


  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,686
     

    Default

    Where is the HUD? No trace in any route, any loco. Unplayable!


  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    15,269
     

    Default

    Odd, Hud is present and correct here, could be as I've done a couple of database repairs re the non working Downloader?
    Malc


  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, QLD, Brisbane
    Posts
    7,062
     

    Default

    Quote Originally Posted by HPL View Post
    Where is the HUD? No trace in any route, any loco. Unplayable!
    As per the first post in this thread: "Toggling full screen breaks Driver HUD layout (resizing fixes it)"

    Specifically, certain combinations of screen resolution and UI scale don't work properly. Reduce your window size or decrease the UI scale until the bug is fixed.

    chris

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,686
     

    Default

    Quote Originally Posted by WindWalkr View Post
    As per the first post in this thread: "Toggling full screen breaks Driver HUD layout (resizing fixes it)"
    HUD had vanished without I ever toggle full screen: the game starts full screen, and I never toggle windowed/full.

    Quote Originally Posted by WindWalkr View Post
    Specifically, certain combinations of screen resolution and UI scale don't work properly.
    Why did they always work properly... til this particular update?

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, QLD, Brisbane
    Posts
    7,062
     

    Default

    Quote Originally Posted by HPL View Post
    HUD had vanished without I ever toggle full screen: the game starts full screen, and I never toggle windowed/full.
    The wording's not exactly clear, but yes, your game is "toggled" into full screen. It's the resolution that matters, not how you get there.


    Why did they always work properly... til this particular update?
    UI code was changed. A mistake was made somewhere along the way. It was missed in initial testing because it only happens at certain combinations of scale and resolution. It was picked up internally prior to this beta release, but was not considered worth delaying testing over.

    chris

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Somewhere you don't know
    Posts
    1,289
     

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post

    For Gold Class customers, If you want to download new DLC items, visit MyTrainz > MyMemberships and select any items you haven't yet selected. (You can always uninstall unwanted items again later).
    The uninstalled items can be redownloaded and reinstalled at any time, right?
    0njugh09gy76tr6v65c5cr5dxc68rx7s5x4sop9jbnh89u7gvg 67f

  13. #13
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    United States of America, Wisconsin, Wisc Rapids
    Posts
    1,186
    Blog Entries
    2
     

    Default

    Quote Originally Posted by springtransit View Post
    The uninstalled items can be redownloaded and reinstalled at any time, right?
    Yes as long as you have an active membership that grants access to the DLCs.
    If you purcahsed them, then its pretty much unlimited

    Cheers

    NARM's site^

    My personal site: https://hiawathamr.weebly.com/​

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Somewhere you don't know
    Posts
    1,289
     

    Default

    Okay, yeah, having the same issue as HPL.
    Last edited by springtransit; October 3rd, 2019 at 01:13 PM.
    0njugh09gy76tr6v65c5cr5dxc68rx7s5x4sop9jbnh89u7gvg 67f

  15. #15
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    United States of America, Wisconsin, Wisc Rapids
    Posts
    1,186
    Blog Entries
    2
     

    Default

    Okay, so I gave the DLC manager test #2

    Everything seems to be working perfectly. I really like this feature, as it makes managing the DLCs x10 better than having to remember ID's, and then having to delete, DB, get the downloader, etc etc etc.

    The uninstall worked for me, and its not showing up in CM, and in-game

    The big thing I see is, it doesn't always delete all of the packages. Shortline Railroad for example is ID sc433, and after uninstalling it, it left sc433f_0 and sc433f_1 on my system.

    Other than that, I like it

    Cheers

    NARM's site^

    My personal site: https://hiawathamr.weebly.com/​

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •