.
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 49

Thread: Trainz Plus Update 3 Beta 103443 (PC)

  1. #31
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kingston Upon Hull, Yorkshire, United Kingdom.
    Posts
    1,679
     

    Default

    With regards to my above post I have managed to get this happen again...........

    Trainz Debug Helper.

    Trainz has encountered The following error:
    ClientMaterial::SetMaterial>blocking on time-critical thread.

    000000014003E494:ODDParser::ataArrayList::~DataArr ayList.
    00000001406489AE
    0000000140625CBE
    000000014062B624
    000000014063EE60
    0000000140A78A23
    0000000140A7F3E8
    0000000140A7AE34
    0000000140A792EA
    00000001408F57FC
    000000014067D7D4
    000000014067C18B
    00000001405B1210
    00000001405B1C99
    00000001405B1122
    0000000140970F5A
    000000014096E2B5
    00000001405C6C65
    000000014096D805
    0000000140510A3A
    00000001401E1294
    0000000140131B55
    000000014013334B
    0000000140272237
    0000000140328B14
    000000014052F7D9
    00000001409287F9
    0000000140B205C3
    00007FFF4F267BD4:BaseThreadinitThunk
    00007FFF511ACEE1:RtlUserThreadStart


    What does this mean.

    Regards Dave.

  2. #32
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Somewhere you don't know
    Posts
    1,285
     

    Default

    Hey, what DLC packages have these assets?

    <kuid:122860:101776> Derelict Mobile Home DES seasonal
    <kuid2:661281:44262:11> TRS19 Track Concrete 4 Procedural - Seasonal
    <kuid:661281:44122> YARNish L4 DL2 -Si +Sh, 09sp4 (seasonal update)
    <kuid2:661281:85197:1> PBR Cobble Stones 2 - Seasonal
    0njugh09gy76tr6v65c5cr5dxc68rx7s5x4sop9jbnh89u7gvg 67f

  3. #33
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,954
     

    Default

    TRS19 Track Concrete 4 Procedural is Builtin. So is <kuid2:661281:85197:1> PBR Cobble Stones 2 - Seasonal (Niddertalbahn dependant)
    <kuid:661281:44122> (Yarnish) is a dependant of the Canadian Rocky Mountains - Golden BC route
    Don't know where
    <kuid:122860:101776> Derelict Mobile Home DES seasonal fits in...


  4. #34
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,593
     

    Default

    <kuid:122860:101776> Derelict Mobile Home DES seasonal is from
    <kuid2:122860:100494:19> Canadian Rocky Mountains - Rogers Pass
    (that's sc425 if it helps)


    ClientMaterial::SetMaterial>blocking on time-critical thread.
    >>
    This assertion is telling you about a possible performance issue. It happens with a variety of assets and isn't cause for major concern. (i.e. click continue )
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  5. #35
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kingston Upon Hull, Yorkshire, United Kingdom.
    Posts
    1,679
     

    Default

    Tony_Hilliam.

    This has only started from when I upgraded to 103443.

    It also happens whilst running routes.

    Regards Dave.
    Last edited by Stationbeem; October 8th, 2019 at 06:29 PM.

  6. #36
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,593
     

    Default

    This has only started from when I upgraded to 103443.
    >>
    The current build has "assertions enabled" so messages will show in the beta build that will not show in the live builds.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  7. #37
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kingston Upon Hull, Yorkshire, United Kingdom.
    Posts
    1,679
     

    Default

    Thanks for clear explanation Tony. Now understand.

    Regards Dave.

  8. #38

    Default

    I had posted my problem with TRS19+ earlier, but now I cannot find it to edit. So here it is again. After opening a route that I had build in an earlier version, and after making some changes, I save the route and then I exit out of surveyor. Trainz completely shuts down and leaves the route open for edit. When restarting TRS19 it has to do a re-build of the database. Then I have to make sure that nothing is open for edit before I can work on a route.
    Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1225 v3 @ 3.20GHz, 3201 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti

  9. #39
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,593
     

    Default

    Most likely there is one or more assets causing an issue. I suggest submitting your route (or a link to it along with any non-DLS dependencies) in a bug report here: Trainz Bug Report
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  10. #40

    Default

    How would I go about submitting my route? It is a rather large one!
    Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1225 v3 @ 3.20GHz, 3201 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti

  11. #41
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,593
     

    Default

    Upload it to a hosting site and send us the link. (e.g. google drive etc).
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  12. #42
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Alabama, Birmingham
    Posts
    2,705
     

    Default

    Quote Originally Posted by deighton View Post
    I had posted my problem with TRS19+ earlier, but now I cannot find it to edit. So here it is again. After opening a route that I had build in an earlier version, and after making some changes, I save the route and then I exit out of surveyor. Trainz completely shuts down and leaves the route open for edit. When restarting TRS19 it has to do a re-build of the database. Then I have to make sure that nothing is open for edit before I can work on a route.
    Just so you understand a bit more. Trainz is not shutting down completely. Hence the database rebuild and the route and session still being Open for Edit. If you leave a content manager window open showing routes and sessions, you will see the status of your route and session change to Open to Edit while you are working on them in Surveyor or Driver. Makes sense really as you can make changes in both modules now. When you exit the game, you should see the status change back to Modified.

    William

  13. #43
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,584
     

    Default

    If a session has no image named "thumbnail.jpg", then first save is "Faulty" because it creates this in "Thumbnail" section:

    default
    {
    image "thumbnail.jpg"
    width 240
    height 180
    }

  14. #44

    Default

    Quote Originally Posted by wreeder View Post
    Just so you understand a bit more. Trainz is not shutting down completely. Hence the database rebuild and the route and session still being Open for Edit. If you leave a content manager window open showing routes and sessions, you will see the status of your route and session change to Open to Edit while you are working on them in Surveyor or Driver. Makes sense really as you can make changes in both modules now. When you exit the game, you should see the status change back to Modified.

    William
    Thanks for this, but I do understand the concept of "open for edit". In my case though, after editing a session and then saving the session, I exit surveyor. Instead of the program returning to the screen where you can choose routes, sessions, etc. the program closes completely. Even the Launch window is closed. This leaves the route and session "open for edit" which causes the database to be rebuild each time I start Trainz.
    Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1225 v3 @ 3.20GHz, 3201 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti

  15. #45
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Karuah
    Posts
    840
     

    Default

    Try "WeTransfer" I use this all the time and it is free up to a size limit which you would not reach with a cdp of any route in the Trainz system.

    Here is page link

    Quote Originally Posted by deighton View Post
    How would I go about submitting my route? It is a rather large one!
    JackDownUnder

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •