.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Trainz Plus "Release Candidate" 103250 (PC) and 103249 (Mac) are now available

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Australia
    Posts
    727
     

    Default Trainz Plus "Release Candidate" 103250 (PC) and 103249 (Mac) are now available

    We've released the following patches:
    * From 103221 to 103250 for PC users (20 MB)
    * From 103219 to 103249 for Mac users (20 MB)
    Patches are found using the Trainz Plus Beta stream.
    Ensure that your current build number matches one of the options above.

    Please note, we're currently short-staffed for the next week / 2 weeks and apoligise in advance if you encounter any problems. As always you should post back on this thread and we'll address any concerns asap.

    The changelist for this build is as follows:

    * Train tab tools (including property editing) will no longer flag the route as requiring resave, even if the train/vehicle in question is in a route layer.
    * When loading directly into Surveyor, the game now starts Paused and must be manually unpaused after entering Driver.
    * When saving a session, the system-provided default name now includes a timestamp and playtime, similar to the old save-game naming. Note that this doesn't change WHETHER the game will save a new session or overwrite the existing session, only the name if saving a new session.
    * The main menu's asset listing screen now correctly shows the left detail panel when returning from gameplay.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,584
     

    Default

    Build 103250 (PC)

    Quote Originally Posted by n3vpolsen View Post
    * Train tab tools (including property editing) will no longer flag the route as requiring resave, even if the train/vehicle in question is in a route layer. >> works
    * The main menu's asset listing screen now correctly shows the left detail panel when returning from gameplay. >> works
    • With the old system, each saved game had its own snapshot as thumbnail which helped a lot to know where the save was made, now all have the same one as the session, this is very impractical.
    • Hitting the escape key makes the game pause but it unpauses as soon as "Save" button is clicked and the train goes running until the saving procedure is completed.
    • Wouldn't it be better to have "Create a new session" as default option instead of "Overwrite existing session"? It would avoid fatal mistakes...
    • The extended view of "My Collection" is unusable: screen filled with flashing thumbnails alternately black or white. If you're epileptic, you're dead!
    • An option to disable driver portrait in the HUD would be great!

    • Ctrl = and Ctrl + still not working
    • Ctrl N still working randomly (most of time it works only in the very first minutes of driving a train, but sometimes not at all from the beginning)
    • Camera glitch when resuming a saved session still present
    • Camera issue after exiting tunnels persists
    Last edited by HPL; September 16th, 2019 at 12:43 PM.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    223
     

    Default

    Build 103219/103249 (Mac) - Line Side view in Driver still work-in-progress? I get Chase view when I try it.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, TN, Memphis
    Posts
    1,663
     

    Default

    Download and install went smoothly. The changelist items work as advertised. I like the change that when loading into Surveyor that the default is "Pause".

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,585
     

    Default

    Installed just now and running a DBR.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,585
     

    Default

    This is an old issue that cropped up again.

    We have enthusiastically coupling wagons.

    Coupling slowly...

    The locomotive coupling to a freight wagon causes the wagon to jump forward to couple to the locomotive instead of sitting their passively and letting the couplers do the work.

    The enthusiastic coupling is like a small puppy so happy at seeing it's owner that it leaps into the owner's arms.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, QLD, Brisbane
    Posts
    7,059
     

    Default

    Quote Originally Posted by hkoster1 View Post
    Build 103219/103249 (Mac) - Line Side view in Driver still work-in-progress? I get Chase view when I try it.
    Works fine for me, tested in KSC2. I suspect this just means that you haven't got any lineside cameras configured in the route that you're testing on?

    chris

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,585
     

    Default

    Unassigning a user from a consist in driver:

    After unassigning a user from a consist, one can't reassign the user to the consist again.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  9. #9
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Australia
    Posts
    3,333
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    Unassigning a user from a consist in driver:

    After unassigning a user from a consist, one can't reassign the user to the consist again.
    Hi John
    I have tried reproducing this here, and could not reproduce this.

    However if the train is still moving when you unassign and reassign the train to the user, you will need to wait for the train to come to a complete stop before you regain control of the train. Could you confirm if this is what you are seeing?

    Regards
    Zec Murphy

    Customer Support Rep
    N3V Games (Auran)

    *Please do not use Private Messages for support. Support can only be provided via the helpdesk, or via the forums.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,585
     

    Default

    Quote Originally Posted by ZecMurphy View Post
    Hi John
    I have tried reproducing this here, and could not reproduce this.

    However if the train is still moving when you unassign and reassign the train to the user, you will need to wait for the train to come to a complete stop before you regain control of the train. Could you confirm if this is what you are seeing?

    Regards
    Thanks for checking. Will do test again.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,585
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    Thanks for checking. Will do test again.
    Checking again, and it appears to be working fine.

    A weird anomaly?

    I'll chock this up as one thing to watch at least for now.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,585
     

    Default

    Well we thought we could get off this hook easy. (pun intended).

    There's an issue with decoupling wagons while in Surveyor mode.

    The decoupler tool is "sticky" and remains enabled after the wagons have been decoupled even though it doesn't appear to be enabled. All is fine until a single consist is decoupled then the couplers remain enabled in red when any consist is selected and white when not.

    Decoupling in Driver is fine except for the jumpy wagons that affects "some" wagons and I need to investigate this a bit more.

    I have a lengthy - 5.4 GB video I can upload to my One Drive if necessary.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,584
     

    Default

    I now have 9 saved sessions in a route, which in fact are saved games, all with the same thumbnail. It's a real mess to know which is what without resuming! Icing on the cake, they are mingled with real sessions while before saved games were listed separately each of them with its own snapshot.

  14. #14
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    223
     

    Default

    Quote Originally Posted by WindWalkr View Post
    Works fine for me, tested in KSC2. I suspect this just means that you haven't got any lineside cameras configured in the route that you're testing on?

    chris
    That explains it, thanks.

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, QLD, Brisbane
    Posts
    7,059
     

    Default

    Hi all,

    Just a few queries on reported issues:

    * "Ctrl N still working randomly (most of time it works only in the very first minutes of driving a train, but sometimes not at all from the beginning)" - We haven't seen any problems with this. Can you clarify how you're testing this, and what goes wrong? Is it the ability to toggle the names that breaks, or is it that you have the names on and they stop showing on the screen? If the latter, do they all stop at once or do you slowly lose names over time?

    * "Camera glitch when resuming a saved session still present" - We're not familiar with this one. Could you provide some more detail on what you're seeing?

    * "
    None of the 50 "(TS12)" assets have been built-in to the latest build and they are not available from the DLS." - These don't appear to have ever been built-in for TRS19, but they ARE present on the DLS. We suspect that you might have been using DLC in your TRS19 build that you haven't installed in your beta build. If you're not seeing items from the DLS, then try a database repair on your beta build. I see the following on the DLS: <kuid:565830:100111>,<kuid:565830:100156>,<kuid:56 5830:100132>,<kuid2:565830:100212:1>,<kuid:565830: 100012>,<kuid:565830:100124>,<kuid2:565830:100218: 1>,<kuid:565830:110014>,<kuid:565830:100158>,<kuid :565830:100120>,<kuid:565830:110016>,<kuid:565830: 100160>,<kuid:276266:100101>,<kuid:565830:100229>, <kuid:565830:100165>,<kuid:565830:100151>,<kuid:56 5830:100144>,<kuid:565830:100149>,<kuid:565830:100 146>,<kuid:565830:100142>,<kuid:565830:110020>,<ku id:565830:100228>,<kuid:565830:100102>,<kuid:56583 0:100230>,<kuid:276266:100103>,<kuid:565830:100231 >,<kuid:565830:100006>,<kuid:565830:100134>,<kuid: 315525:100006>,<kuid:276266:100134>,<kuid:458053:1 02090>,<kuid:276266:100135>,<kuid:315525:100005>,< kuid:565830:110018>,<kuid:565830:110011>,<kuid:565 830:110013>,<kuid:565830:110009>,<kuid:565830:1000 31>,<kuid:565830:110015>,<kuid:565830:100097>,<kui d:565830:110017>,<kuid:565830:100128>,<kuid:565830 :100191>,<kuid:565830:100040>,<kuid:565830:100104> ,<kuid:565830:100113>,<kuid:565830:110019>,<kuid:5 65830:100137>,<kuid:565830:100130>

    thanks,

    chris




Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •