.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 45

Thread: Trainz Plus Beta 101274 to 101618 (PC) now available

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,515
     

    Default Trainz Plus Beta 101274 to 101618 (PC) now available

    There is a new patch available from 101274 to 101618 (PC) using the Trainz Plus Beta patch stream.


    If you haven't patched your live Trainz Plus build as yet (100464), we encourage you to do so to check out this close-to-final release. There will be 3 updates required to get you to the latest version and the more people taking a look now, the better things will be for the official live version.


    We are still working on some fixes for the Mac version. We're sorry for the delay in getting your version ready for testing.


    Fixes:
    A range of Procedural Track fixes
    Fix for tunnel tracks/digholes (track popping up to the surface in some circumstances)
    Fix for an assertion when injecting spline points in contiguous length of procedural track
    Fix Train Driver becoming unassigned during Track Replace Undo
    Fix "Bridge trestle" failing to load in preview window
    Fix multi-part splines not rendering correctly
    Fix assertion on Game Exit when two CM windows were open
    Fix "Built-in Turntable Stub Rotation - assertion and hang"
    Fix animation sound events not working
    Possible fix for "CXAutoReference:perator->> Dereferenced NULL CXAutoReference - CTD"
    Hardening against a procedural geometry query crash
    Fix loading a session ends with invisible loco
    Fix switching to Driver reenabling the Junction Overlay.
    A range of SpatialManager crash fixes.
    Fix deleting spline points resulting in relocated track objects


    IMPORTANT - PLEASE SUBMIT YOUR BUG REPORTS:
    Please use this link to submit any issues you discover. We have received very few reports which means either everything is working fine, or everyone is thinking someone else will advise us of any issues. The bug report form is here:
    Trainz Bug Report
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    May 2015
    Location
    SOUTH WEST WALES
    Posts
    202
     

    Default

    Cheers big boss man. I hope you have fixed all the CTD's.

    No speedtrees when loading a route worked on in Trainz+ Beta.

    Back into build 100240 pre-beta.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,515
     

    Default

    Quote Originally Posted by lovetrainzloathen3v View Post
    Cheers big boss man. I hope you have fixed all the CTD's.

    No speedtrees when loading a route worked on in Trainz+ Beta.

    Back into build 100240 pre-beta.
    We’ve fixed a number of reported CTD and maybe one or two others.

    Speedtrees working here so pls check the status of the trees in CM and the Speedtree library Kuid as well.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  4. #4
    Join Date
    May 2015
    Location
    SOUTH WEST WALES
    Posts
    202
     

    Default

    Thank you big boss man. No CTD's so far today, cannot check ST in earlier versions at the moment, as nothing installed.

    Only the latest beta, which i think has a weenie performance hit over the last build.

    Loco and coaching stock textures, not loading instantly at the start of a session (blurry textures).

    Which they have done in all previous builds. TRS19 is a vast improvement graphically over TANE, which i disliked with a vengeance.

    Can't post in the screenies forum, but it does look nice.

    Mangalore - Albury all stations.














  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    14,974
     

    Default

    Junction overlays are not clearing properly when mouse removed or when using Ctrl H and no it isn't settings, Any one else seeing this?
    Malc


  6. #6
    Join Date
    May 2015
    Location
    SOUTH WEST WALES
    Posts
    202
     

    Default

    No Malc sorry, as soon as i move mouse away they disappear.

    Mike.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    14,974
     

    Default

    Quote Originally Posted by lovetrainzloathen3v View Post
    No Malc sorry, as soon as i move mouse away they disappear.

    Mike.
    OK trying a database repair see if that sorts it out.
    Malc


  8. #8
    Join Date
    May 2015
    Location
    SOUTH WEST WALES
    Posts
    202
     

    Default

    Any luck buddy ?

    Mike.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,554
     

    Default

    Patched from 100464:

    • Missing dependencies (that were not before), including payware;
    • No more "Edit Trains" in Driver (only option: select "Surveyor", but then when I want to save the current game, the program insists on saving the session instead).

  10. #10
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    14,974
     

    Default

    Nope still got the problem definitely an odd one as its occuring on my WIP but only on std gauge procedural track but not NG procedural Track, Swapping the Std Gauge track no difference, also found the problem on a couple of other routes but not all. Found a few things related to track that apear to have been modified when they should be builtin, reverted but no difference. Next step was to delete WIP route and re-import it from 100464, that didn't work either.
    Malc


  11. #11
    Join Date
    May 2015
    Location
    SOUTH WEST WALES
    Posts
    202
     

    Default

    Nope you are right Malc, just happened to me.

    DMT BG 5ft 3in track.





    So something is amiss.

    Mike.

  12. #12
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Crewe, Cheshire, UK
    Posts
    14,974
     

    Default

    Bug report submitted, happening on several routes but not all and affects both Surveyor and Driver.
    Given them Healesville, Cornwall Main Line and Bodmin Wenford as examples.
    Malc


  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,386
     

    Default

    Quote Originally Posted by clam1952 View Post
    Bug report submitted, happening on several routes but not all and affects both Surveyor and Driver.
    Given them Healesville, Cornwall Main Line and Bodmin Wenford as examples.
    I reported that bug early on. Tony mentioned the dev team is aware of it so apparently this wasn't fixed yet. The bug report perhaps will make it a more pressing issue.

    I've finally had a chance to get stuff installed and setup. I've been busy this past week with all kinds of things going on. It's summer and before a holiday week coming up so it's been crazy here.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, New York, Staten Island
    Posts
    1,328
     

    Default

    I drove the "N" train (Sea Beach/Broadway Express) from Stillwell Avenue/Coney Island to Ditmars Boulevard, switched direction, and started driving back to Stillwell Avenue/Coney Island when I found a mistake at 57th Street: I used wrong track tunnels and I had to switch to surveyor mode, replace wrong ones with correct ones, switch back to driver mode and check out the track tunnels. I saved the session, exited TRS2019, ran TRS2019, and loaded the session. I'm at the wrong end of the train. Is this a bug?

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,515
     

    Default

    Well it appears we fixed one junction arrow issue as most routes tested are fine. I'm sure Dev will have a laugh when they figure out what is different with the affected routes (e.g. Healesville).

    Workaround for now is to use Ctrl-H to toggle them on/off.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •