.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Ca't instll TRS 2006

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    South Wales, United Kingdom
    Posts
    202
     

    Default Ca't instll TRS 2006

    Hello all, sorry if this is in the wrong place, didn't know where to put it




    After my PC crashed a few weeks ago, I want to re-install TRS2006, but it won’t

    I keep getting the following message

    An error (5004 : 0xc) has occurred while running the setup

    Please make sure you have finished any previous setup and closed other apps.

    Can anyoine help/? I've turned off my anti virus.
    CJ-72.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    26,617
     

    Default

    Right-click on the Setup.exe and choose Run as Administrator
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 105100

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    South Wales, United Kingdom
    Posts
    202
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    Right-click on the Setup.exe and choose Run as Administrator
    Don't have that option
    CJ-72.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    26,617
     

    Default

    Quote Originally Posted by Craig72 View Post
    Don't have that option
    All setup and install applications have that option. You right-click on the setup program. Don't left-click, double-click, first.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 105100

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    South Wales, United Kingdom
    Posts
    202
     

    Default

    Same thing when I run as admin
    Last edited by Craig72; June 13th, 2019 at 02:06 PM.
    CJ-72.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    26,617
     

    Default

    Quote Originally Posted by Craig72 View Post
    Same thing when I run as admin
    This may very well be a problem with the CD-ROM you're installing from. You can try copying the disk to your hard disk.

    Create a folder on your desktop.

    Open up the CD-ROM in Windows Explorer - Don't double-click on it or launch anything.

    Once opened, up, copy the contents of the disk to that folder.

    Create a second fold for the second disk if necessary.

    Try installing from your hard drive.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 105100

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, California, San Jose
    Posts
    5,122
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Here are the Trainz Railroad Sim 2006 System Requirements (Minimum)

    • CPU: Pentium 4/Athlon XP or better.
    • CPU SPEED: 1.5 GHz.
    • RAM: 512 MB.
    • OS: Windows 98/2000/ME/XP.
    • VIDEO CARD: 64Mb video card (NVIDIA Geforce2+ / ATI Radeon 8500+)
    • TOTAL VIDEO RAM: 64 MB.
    • DIRECTX VERSION: 9.0.
    • CD-ROM: 8X CD/DVD-ROM.


    I'd try reinstalling Windows 98 and see if that fixes it.


    Make train simulators great again #MTSGA obiter dictum

  8. #8
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    New Caledonia
    Posts
    3,278
     

    Default

    Quote Originally Posted by Craig72 View Post
    After my PC crashed a few weeks ago, I want to re-install TRS2006, but it won’t
    Have you repaired whatever it was that caused the PC to crash?

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    South Wales, United Kingdom
    Posts
    202
     

    Default

    Quote Originally Posted by pdkoester View Post
    Here are the Trainz Railroad Sim 2006 System Requirements (Minimum)

    • CPU: Pentium 4/Athlon XP or better.
    • CPU SPEED: 1.5 GHz.
    • RAM: 512 MB.
    • OS: Windows 98/2000/ME/XP.
    • VIDEO CARD: 64Mb video card (NVIDIA Geforce2+ / ATI Radeon 8500+)
    • TOTAL VIDEO RAM: 64 MB.
    • DIRECTX VERSION: 9.0.
    • CD-ROM: 8X CD/DVD-ROM.


    I'd try reinstalling Windows 98 and see if that fixes it.

    My PC specs are well above the minimum.
    Don't know where to get Win98
    CJ-72.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    South Wales, United Kingdom
    Posts
    202
     

    Default

    Quote Originally Posted by SailorDan View Post
    Have you repaired whatever it was that caused the PC to crash?
    Yes, PC is working fine.
    CJ-72.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    South Wales, United Kingdom
    Posts
    202
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    This may very well be a problem with the CD-ROM you're installing from. You can try copying the disk to your hard disk.

    Create a folder on your desktop.

    Open up the CD-ROM in Windows Explorer - Don't double-click on it or launch anything.

    Done all that, same thing.

    Looks like I'll have to stay with 2010.
    Once opened, up, copy the contents of the disk to that folder.

    Create a second fold for the second disk if necessary.

    Try installing from your hard drive.
    Done that, still the same thing.

    Looks like I'll have to stick with 2010.
    Last edited by Craig72; June 14th, 2019 at 08:33 AM.
    CJ-72.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •