.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Unable to save session

  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Republic of California
    Posts
    6,354
     

    Default Unable to save session

    I imported a route from TR12 via folder to TRS19 which seems to have gone well, no errors.

    However, every time I try to create a session for the route the game insists that I create (or overwrite) a new route and session. No way to just create a session.

    I have tried saving the route under a new name in TRS19, same problem.

    I have tried importing the route from TANE (where it works fine, including creating sessions) via CDP, still the same problem.

    What am I missing?

    Last edited by normhart; May 22nd, 2019 at 06:15 AM. Reason: Umm waffles!
    Dear Missouri,
    Thank you for sending us all your intelligent women.
    With Love,
    California.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    24,922
     

    Default

    What is/are the error message(s)?
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Republic of California
    Posts
    6,354
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    What is/are the error message(s)?
    No error messages. When I select Save or Save As the pop up window only offers me the option of overwriting the route and session or creating a new route and session, no option for saving the session only.
    Last edited by normhart; May 22nd, 2019 at 07:41 AM.
    Dear Missouri,
    Thank you for sending us all your intelligent women.
    With Love,
    California.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    24,922
     

    Default

    Quote Originally Posted by normhart View Post
    No error messages. When I select Save or Save As the pop up window only offers me the option of overwriting the route and session or creating a new route and session, no option for saving the session only.
    That's odd, but have you tried overwriting the session and route method to see if that works?

    I've gotten that message before when saving and followed along with no harm, but I would make a copy just in case to ensure things don't go awry for you as they can.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  5. #5

    Default

    You cant just copy a folder into TRS19 and expect it to work as it is. TRS19 saves a route in a different way to 2012 and early Tane so it needs to resave the route into the form that it uses. Check your 2012 folder of the route and then look at the folder of a TRS19 route and see the difference.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Republic of California
    Posts
    6,354
     

    Default

    Yes, I have let the game overwrite the route and session and then created a new session, the same thing happens when I go to save the new session I am given the same option, to overwrite route and session.

    I have imported this route into TANESP3 with no problems, I am able to save sessions without overwriting the route.

    I have saved the route as a new route in TANE at build 4.5 and imported that into TRS19 from a CDP, still the same problems.

    I have saved the route as a new route in TRS19 at build 4.6 from all three imports (from TS12 49922 folder at build 3.6, from TANE cdp at build 3.6, and from TANE cdp at build 4.5) all three have the same problem.

    I have tried merging the session layer into the route layer and saving that as a new route and then creating a new session, still the same problem.

    I currently have 155 routes installed in TRS19 and 659 routes in TANE SP3 and I am not seeing this problem with any of them.

    Although, if I remember correctly, I did see this problem when importing a route into TS12SP1 many years ago. I can't remember if I ever found a solution.

    I'm not sure it's relevant but the route is Davesnow's Ozark Valley Railroad - "<kuid2:101046:100518:1> Ozark Valley Railroad Version 3.6 TS12" downloaded from the DLS.

    In TS12 49922 I bulk replaced the 14 pofig trees and bushes with Auran speedtrees and bushes before exporting. Looks quite good in TANE. https://forums.auran.com/trainz/show...12#post1750712
    Last edited by normhart; May 22nd, 2019 at 12:55 PM.
    Dear Missouri,
    Thank you for sending us all your intelligent women.
    With Love,
    California.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    24,922
     

    Default

    I remember that issue too with TS12. I wonder if "things" have crawled back out of the hole again when fixing something else. You're definitely not touching anything in the session that would be on the route such as moving a switch lever or something? Those things can cause this to occur. Try just placing a railcar and see if that triggers this and do this in the session and not the route.

    The good news is you are saving the route and session even though it's asking for both.

    I imported this route too from TS12 into T:ANE and then on to TRS19. Mine is in a different form that I highly modified.

    I then merged the route into the East Kentucky and Jointed Rail's American Intermodal, Midwest Grain and an other route. To connect from East Kentucky, I use the great hill on the Gilliam end as a divider and put in a tunnel. It works perfectly and the combined routes reminds me of the great change in terrain from the Ohio Valley up the palisades to Missouri and beyond.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  8. #8

    Default

    I complained about this months ago. Any route under 4.5 does the "save a new route" routine. This is because the routes starting with tane have a completely different file setup.
    TRS19 - 100464 - T:ANE 94812
    i7 6700K @ 4.0 ghrtz, nVidia 970
    I don't have a PhD, I have a DD214 - Freedom carries sacrifice

  9. #9

    Default

    If you create a new session and then do a save it will want both the route and session to be saved. This is so the session can be linked to that route as it is. If you edit a session and then save it will only ask to save the session unless you have done any route layer work. When you open a route and create a new session the map will actually be open in the route layer not the session layer.
    Last edited by stagecoach; May 22nd, 2019 at 03:27 PM.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia
    Posts
    5,326
     

    Default

    Hi Norm --

    I raised this very same issue some time ago. Here:

    https://forums.auran.com/trainz/show...lso-save-route

    I still have not found a work around.

    Phil

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •