.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35

Thread: RC2 Now ready for testing

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,434
     

    Default RC2 Now ready for testing

    Two new builds are ready for you test:

    98463 to 98492 (PC)
    98464 to 98491 (Mac)

    This will mean that your recently downloaded content will not be precached once you've updated.

    You won't need to redownload, but you may like to run the trainzutil command 'prebuild' which will take 10 minutes to an hour or more to run depending on what you have installed.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    5,536
    Blog Entries
    3
     

    Default

    First assertion message just after starting Pisgone - Rovato Borgo session.



    Staying calm and carrying on.

    EDIT: Assertion not repeated on second attempt.
    Last edited by pware; December 11th, 2018 at 10:46 PM.
    A member of the "Party Machine". Now if only I could remember where they are holding the party!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Netherlands, for now in, Montreal, CA
    Posts
    5,102
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Download and running a previously created session. No problems so far.
    Also ran a previously saved session after the notification about content having been updated since the last time. Said OK and the session continued where it left of several builds ago.
    More testing to follow.
    Not sure about prebuild command.


    70337:
    TRS19 build 98592| Win10 Pro 64 bit, i7-7700 3.6GHz 16 GB, GTX 1070 Ti

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,434
     

    Default

    No need to panic. This is a known, non-critical issue. It probably won't reappear until a restart (and will most likely reappear at the same location as the first time).
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    563
     

    Default

    Where exactly do i find this prebuild command ? I must be getting old cause i think im just overlooking it lol

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Utah, Midvale
    Posts
    1,522
     

    Default

    Well my SEBINO LAKE appears to be working again, with this latest build, thank you very much! (but it is late for me now so more testing tomorrow.)

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, VIC/Melbourne
    Posts
    382
     

    Default

    Quote Originally Posted by Patrick31 View Post
    Where exactly do i find this prebuild command ? I must be getting old cause i think im just overlooking it lol
    From the Trainz Wiki page:

    TrainzUtil is a command line utility and cannot be started from the Trainz Launcher. To start TrainzUtil open a command prompt and navigate to your Trainz "bin" directory (e.g. C:\Program Files\Auran\TS2010\Bin or D:N3V Games\Trainz A New Era etc). You can then launch TrainzUtil with command arguments as below.

    NOTE: Due to the Windows command prompt treating the '<' and '>' characters as pipe operators, be sure to include quotes around any KUID parameters. For example:
    trainzutil delete "<kuid:87854:982511580>"

    You need to look at the Wiki Page, http://online.ts2009.com/mediaWiki/index.php/TrainzUtil, to see the full list of the arguments that can be used, including of course, "prebuild".
    Geoff

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,434
     

    Default

    Which is now updated to include this info:

    In TRS19, you can enable trainzutil by clicking Trainz Settings > Dev > Enable Advanced debug commands, then restarting the game. You can then run the trainzutil commands from Launcher > Developer > Run trainzutil command.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, VIC/Melbourne
    Posts
    382
     

    Default

    Thanks for that update.
    Geoff

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,890
     

    Default

    This new build is looking sensationally good! Like the way the ATSF C30-7 has acquired a new, higher-detailed cab too. That will ensure I use it more often.
    Did get one novel and curious assertion dialog after running one of my sessions for just over an hour without any issues. Just as I exited the session without saving (as per usual), this assertion dialog popped up:



    Other than that, the patch went smoothly and was almost instantaneous. Was up and running in under a minute from go to whoa.
    All my settings preferences were retained and there were no new 'Faulties' or 'Out of Dates'.
    Confirming that Saved Game functionality is back and working OK.

    Keen to hear what others are experiencing. This release candidate is shaping up well so far.
    Last edited by PC_Ace; December 12th, 2018 at 04:45 AM. Reason: Added new info...

  11. #11
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    1,455
     

    Default

    This could be the one. Fast, smooth and so far works as it should. Highly reccommend running prebuild. Only one time critical block assertion in surveyor on a WIP route so far. No problems with faulties or missed files in the DB like the last build. A joy to run.
    cheers
    Graeme

  12. #12

    Default

    Okay, I found the trainzutil - what exactly, (word for word please) do we type in the command line parameters window?

    Thanks

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, New York, Staten Island
    Posts
    1,323
     

    Default

    I was running a passenger train on the 1930s Cornish Mainline and Branches route when my train passed another train that was stopped at a station and I got the message shown below:


  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, NSW, Sydney
    Posts
    5,536
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by jeffmorris View Post
    I was running a passenger train on the 1930s Cornish Mainline and Branches route when my train passed another train that was stopped at a station and I got the message shown below:
    I have seen that type of assertion message many times in previous TRS19 betas so it is nothing new. It appears to have no affect on gameplay.
    A member of the "Party Machine". Now if only I could remember where they are holding the party!

  15. #15
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    1,455
     

    Default

    Quote Originally Posted by brucem56 View Post
    Okay, I found the trainzutil - what exactly, (word for word please) do we type in the command line parameters window?

    Thanks
    Prebuild (yes, it's that simple)

    cheers
    Graeme
    Last edited by grazlash; December 12th, 2018 at 07:16 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •