.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Bill Klein Mohawk Boogaloo

  1. #1
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default Bill Klein Mohawk Boogaloo

    Ok bois

    I don't know if any of you guys remember The Mohawk That Wouldn't Quit, utilizing Bill Klein's L3a (?) Mohawk. It was designed over 10 years ago and is very outdated by today's standards. Alas, it is the only model of the New York Central L class Mohawks to exist for this game. Awhile back I was working on #3124 and managed to get it running and working in T:ANE properly, although I can't remember for the life of me how I did it.

    The engine itself is fine and it looks good enough, although that is problemo for later. For now we gotta figure out a way to get this asset functioning as it should in T:ANE. It installs with no errors or anything like that, ready to go out of the box. The issue is that there is something wrong with the way the locomotive accelerates. I tried many times to fix it to no avail.

    So I was hoping maybe you guys do? I hope we can really make this dated asset shine again!
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    29,543
     

    Default

    Quote Originally Posted by ktain.ny View Post
    Ok bois

    I don't know if any of you guys remember The Mohawk That Wouldn't Quit, utilizing Bill Klein's L3a (?) Mohawk. It was designed over 10 years ago and is very outdated by today's standards. Alas, it is the only model of the New York Central L class Mohawks to exist for this game. Awhile back I was working on #3124 and managed to get it running and working in T:ANE properly, although I can't remember for the life of me how I did it.

    The engine itself is fine and it looks good enough, although that is problemo for later. For now we gotta figure out a way to get this asset functioning as it should in T:ANE. It installs with no errors or anything like that, ready to go out of the box. The issue is that there is something wrong with the way the locomotive accelerates. I tried many times to fix it to no avail.

    So I was hoping maybe you guys do? I hope we can really make this dated asset shine again!
    Acceleration problems have to do with the engine-spec. Find an engine-spec that works, or fiddle around with the one used by this engine and take it from there.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019/Trainz-PLUS: 109641

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Republic of California
    Posts
    7,764
     

    Default

    bill69 has done a couple of 4-8-2 especs that might work for you.

    <kuid2:243294:100376:1> FEC #813 4-8-2 e-spec TS12
    <kuid2:243294:100278:1> USRA light 4-8-2 e-spec TS12
    The United State's Health Care System ranks 37th in the world just behind Costa Rica.

  4. #4
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Not an engine spec issue. I tried that waaay back in 2015.
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    United States of America, Ohio, Girard
    Posts
    1,302
    Blog Entries
    2
     

    Default

    It has to be because one of the bogeys used by the loco has the direct-drive flag enabled in the config. Open the config file on all bogies that the Mohawk is dependent on and check for direct-drive flags. If the flag is there and is set to 1, change it 0, save the config file and commit the bogey asset. Hope this helps.
    Myabe the trailing bogey or an invisible bogey is the culprit.

  6. #6
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Ok, I will try that and let you all know what I did. In the mean time I am going to shoot Steve Lerro and email and ask about possibly releasing this after I fix it and bash it into a really awesome locomotive.

    EDIT

    Alrighty.

    I'm having some issues getting the Direct-drive stuff working, but I think I can figure it out. Next up: the engine sounds and hornsounds need to be replaced, and some kit-bashing will need to happen!

    EDIT EDIT

    Ok I replaced all the deps that needed updating and I still cannot get the direct-drive thingy working. I will ask some folks on the backshops discord.
    Last edited by ktain.ny; November 24th, 2018 at 05:18 PM.
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington
    Posts
    3,811
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by ktain.ny View Post





    EDIT EDIT

    Ok I replaced all the deps that needed updating and I still cannot get the direct-drive thingy working. I will ask some folks on the backshops discord.
    Hi ktain.ny,

    I have that loco running in T:ane and sounding as it should. First change the e-spec to kuid2:243294:100278:1 then edit all the bogeys including the invisible drive bogeys to "direct-drive 0" or take the direct drive tag out. Then in the visible drive bogey kuid2:44797:50069:1 type in a direct drive tag i.e. "direct-drive 1" without the quotes. Then change the engine sound, I recommend kuid123250:100141 After editing and submitting the edits remember that if you have this loco on a track somewhere it has to be removed then replaced with the new version.

    Best of luck.
    Bill69
    Last edited by Bill69; November 25th, 2018 at 07:31 AM.
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



  8. #8
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Hey,

    Thanks for replying. I'll try that and let you all know how it goes.
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  9. #9
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Okay I did everything you said but it didn't work.

    Does it matter where in the config you put the Direct-drive?
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington
    Posts
    3,811
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Quote Originally Posted by ktain.ny View Post
    Okay I did everything you said but it didn't work.

    Does it matter where in the config you put the Direct-drive?
    I usually put the "direct-drive" tag just below the "anim-dist" tag. Also note: do not use capitals in config tags.

    If it does not work I am sure there is something you have done wrong, did you change the kuids in the kuid table? Did you submit the bogeys after editing them?

    If all else fails send me a PM.

    Bill69
    Last edited by Bill69; November 25th, 2018 at 05:44 PM.
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



  11. #11
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    That seems to have done the trick, thanks Bill! In addition I changed out the smoke deps to K&L's smoke dependency.

    Next problem.

    The smoke of the engine spawns like 2 1/2 feet above where it should. This was a problem before and after I changed the deps.
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington
    Posts
    3,811
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Hi ktain.ny

    To change the smoke position I usually make a new attachment point with PEV's attachment maker, however there may be another way,
    try using a position tag in the config file. The format is "position tab, tab, x,y,z" the x, y and z numbers are distance from position of the existing attachment and can be positive or negative. You would have to put the position tag in the smoke container for the smoke stack.

    Glad you at least got the loco working.

    Cheers,
    Bill69

    Hi again, I forgot to say the Z axis is the vertical one so you probably want "position 0,0,-0.1"

    Cheers,
    Bill69
    Last edited by Bill69; November 28th, 2018 at 06:28 AM.
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



  13. #13
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Thanks,

    Is there any way to look at where each attachment is on the locomotive directly? Like is there a sort of 3d viewer that shows each of the attachment points on the model?
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand, Wellington
    Posts
    3,811
    Blog Entries
    3
     

    Default

    Yes, you need a program called "Trainz mesh viewer" by PEV. I think it is still available on Shane Turner's web site. Look for a post by Shane and you will find a link at the bottom.

    Cheers,
    Bill69
    If you are going to try cross-country skiing,
    Start with a small country.



  15. #15
    Join Date
    May 2014
    Location
    Brooklyn New York
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    1
     

    Default

    I found and installed the latest version, but I can't seem to view the attachment points :/
    Its Ktrain! For gods sakes its Ktrain! Typos are a thing you know!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •