.
Results 1 to 15 of 15

Thread: Unvalid KUID user ID error

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Jersey, Mine Hill
    Posts
    2,323
    Blog Entries
    1

    Default Unvalid KUID user ID error

    This is for <kuid:886774:28055> Kolonka. I don't see anything wrong in the config. Is it an ID that has been banned or something like that?

    It's some sort of scenery item, part of the EVWR route.
    "My wife says that if I buy one more train, she is going to leave me. I'm going to miss her."

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Worcestershire
    Posts
    30,320
    Blog Entries
    22

    Default

    The error basically means that someone has used a User ID other than the one assigned to them by the MyTrainz system. Is it a built-in item or one that's available elsewhere?

    Shane
    Shane Turner
    Technical and DirectX Advisor - Not affiliated with N3V

    My Forum -- PevSoft Tools -- Tutorial List (inc DirectX) -- My Utilities --TrainzTutorials.com

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13,692

    Default

    Quote Originally Posted by boc61 View Post
    This is for <kuid:886774:28055> Kolonka. I don't see anything wrong in the config. Is it an ID that has been banned or something like that?

    It's some sort of scenery item, part of the EVWR route.
    Usually a Pirate users kuid as in they do not own a legal copy of Trainz. Would never have been on the DLS but some third party site.
    Malc


  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Jersey, Mine Hill
    Posts
    2,323
    Blog Entries
    1

    Default

    It's not Built In. I brought it over from my TS12 files. Let me see if I can find it somewhere else.
    "My wife says that if I buy one more train, she is going to leave me. I'm going to miss her."

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Jersey, Mine Hill
    Posts
    2,323
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by clam1952 View Post
    Usually a Pirate users kuid as in they do not own a legal copy of Trainz. Would never have been on the DLS but some third party site.
    I found it on another site and it's the same item, still faulty. I'd say you are probably right. If I can figure out what it is I'll replace it.
    "My wife says that if I buy one more train, she is going to leave me. I'm going to miss her."

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,282

    Default

    Simply use Trainz Patcher.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Australia, Victoria, Churchill
    Posts
    1,203

    Default

    Quote Originally Posted by HPL View Post
    Simply use Trainz Patcher.
    Yeah and illegally enable piracy - good call - NOT.
    Found out the hard way, not to buy routes from Trainz Premium Routes. If you don't run Trainz Patcher supplied with the routes, half the route and half the rolling stock won't work.
    AAAARGH I HATE PIRATES
    cheers
    Graeme

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,282

    Default

    The problem is: you don't know before buying. And it is useful for many, many other (free or payware) routes. Even some assets on the DLS use dependencies with the "Invalid KUID User ID" error.
    Last edited by HPL; November 9th, 2018 at 07:13 AM.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Worcestershire
    Posts
    30,320
    Blog Entries
    22

    Default

    I'm also not keen on the use of said tool to fix that as it may cause other issues down the line - it's usually better to replace said dependency in the config file.

    Shane

    EDIT: If it's a route dependency it may be worth seeing if it can be replaced by the route author.
    Last edited by shaneturner12; November 9th, 2018 at 09:09 AM.
    Shane Turner
    Technical and DirectX Advisor - Not affiliated with N3V

    My Forum -- PevSoft Tools -- Tutorial List (inc DirectX) -- My Utilities --TrainzTutorials.com

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,282

    Default

    Quote Originally Posted by shaneturner12 View Post
    it's usually better to replace said dependency in the config file.
    Maybe... but that doesn't work.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    23,711

    Default

    I came across a couple of those assets way back when I transferred routes from TS12 to T:ANE.

    In one of the routes I searched for the asset to find out what it is, and then did some surgery on the item.

    I went into Content Manager and opened the asset for edit.
    Copied the asset folder to my desktop, and edited the config.txt where I gave it one of my own kuids, but with a very, very high number. I also modified the username so I know what it is.

    I then imported that version of the asset into my route in T:ANE, replaced the 'fixed' asset in the same location, and then ran delete missing assets.

    Now I know that this wouldn't work if I planned on uploading the route, or sharing the route with others, however, this was one of my big mash-ups of various routes belonging to other people and have no plans of sharing it except through screen images.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    TS12 Build: 61388
    T:ANE Build: 90955

  12. #12
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13,692

    Default

    N3V did actually re-issue a couple of items under their kuid that were required in DLC or used to be builtins I forget which but they got zapped under this phoney kuid thing. A Russian coach as in road vehicle was one I seem to remember.
    Malc


  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    France
    Posts
    1,282

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    I went into Content Manager and opened the asset for edit.
    Copied the asset folder to my desktop, and edited the config.txt where I gave it one of my own kuids, but with a very, very high number. I also modified the username so I know what it is.

    I then imported that version of the asset into my route in T:ANE, replaced the 'fixed' asset in the same location, and then ran delete missing assets.
    That's a method I tried, but it breaks all sessions.

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Jersey, Mine Hill
    Posts
    2,323
    Blog Entries
    1

    Default

    I pretty much did what John did. I gave the asset my KUID and deleted the faulty one. I have no plan on uploading the route.
    "My wife says that if I buy one more train, she is going to leave me. I'm going to miss her."

  15. #15
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Germany
    Posts
    254

    Default

    If it is 1 asset, it might be not worth the risk to use Trainz Patcher. But I had around 1000 of those, and Trainz Patcher saved me a lot of time.
    I get the piracy argument, but pirates are gonna pirate anyways, and they can also use other person's real kuid id's, as happened with Filatov14 using ryanarcee's kuid id. It does not punish the pirate who is going to pirate it anyways, it only punishes the person who wants to drive a route that contains those assets.

    Marcos
    PM me for missing kuids

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •