.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Crashing to the Desktop in Surveyor

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Arkansas, Jonesboro
    Posts
    6,801

    Default Crashing to the Desktop in Surveyor

    I have been trying to create a new route in TRS19, but several times, while doing various things, the program has crashed to the desktop. No warning of any kind, one second I'm laying track (the last time it happened) and the next split second, I'm staring at my desktop. No warning or error box or nothing. There is very little placed at this time in the route. Lots of speedtrees, I'll admit, one building, a few roads, and just a few miles of track. I don't know if this is a known bug, but I thought I'd report it.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    2,786

    Default

    Is this in Build 96000 (Early Access)? Or in the latest beta 96191?
    Is the track one of the new built-ins, or a legacy track of some sort?

    Personally haven't experienced any CTDs with any build of TRS2019 (including during the closed beta) but maybe I haven't pushed it hard enough yet.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,148

    Default

    Please provide build number, KUIDs of the track, and preferably find the sequence to reproduce the crash and submit the route and any non-DLS dependencies.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Arkansas, Jonesboro
    Posts
    6,801

    Default

    Quote Originally Posted by Tony_Hilliam View Post
    Please provide build number, KUIDs of the track, and preferably find the sequence to reproduce the crash and submit the route and any non-DLS dependencies.



    Tony,

    Build Number is 96000. Track is new built-in procedure track.

    Here is the route. It's small so there aren't a lot of Depends. PM me for the password.

    https://1drv.ms/u/s!AukwPy9C7K9SlG70EDFlnlo6np-t

    Dave

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia, Qld
    Posts
    5,148

    Default

    Thanks for the llink to download the route. QA have found there is a GroundSection assertion indicating something wrong with the terrain (but no crash - so that could possibly be something else unrelated). We'll sort out the terrain fix in the next update.
    Tony Hilliam

    Got questions about TRS19? Click here for TRS19 FAQs

    Looking for answers to in-game functionality? Click here for help

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Czech Republic, South Moravia, Vyškov
    Posts
    215
    Blog Entries
    1

    Default

    It also makes me crash to the windows desktop, build 96000 when I cross the speed of 90 km/h on all maps, as if it did not work to process the dates of the game.
    Visit my website

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    24,539

    Default

    I've had some crashes to the desktop on exit with the current beta. They are proceeded by an assertion error referring to something being removed before things were shutdown, but all I'm doing is exiting from Surveyor or Driver and closing the program afterwards and don't get as far as closing the program myself.

    ~GSOAsset> Asset was destroyed before clean shutdown.

    I have sent over a bug report with this info.
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, NY, New York
    Posts
    1

    Default

    I am having a similiar problem. Trying to build from scratch a TRS19 Route. In Surveyor, when using a mouse, if I attempt to insert a long stretch of track (by dragging the mouse) or to insert and extend a Ruler, as I draw out the extension, the program totally crashes back to desktop. Upon restart, I get the note that TRS19 closed incorrectly and then I have a choice to "Revert" or " Forward" I had been working on the new route for a day or two without this problem, all of a sudden it started.

    Do I need to reinstall the entire program - delete the route I am working with and start over? I actually started a new route and ran into same problem.

    Please help!!! Otherwise UNABLE to use my new computer and software investment in TRS19. A bummer!

  9. #9

    Default

    lfreuter4, you could try reducing some of the performance settings.
    I've been working in surveyor for about a month on a large route and
    I had once instance of being left looking at the desktop but when it did that I had everything maxed. I was playing around with PBR textures and TurfFX at the time. Now I turn things down a bit , shadows off and have no problems in surveyor.I turn shadows back on and up the settings for driver and have no problems with that.

    I hope you find a solution and maybe this will help.

    Jack

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •