.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39

Thread: Legacy of the Burlington Northern v.2 Sessions

  1. #16
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    United States of America
    Posts
    1,237

    Default

    Quote Originally Posted by DWBennett55 View Post
    Hope you enjoy the sessions when you get a chance.

    One question, Piere, your version icon show you have T:ANE Standard. If I read the JR website correctly, the LotBNv2 (and the original one for that matter) is made for T:ANE Deluxe. Do you have the Deluxe version? If so, you need to get the Help Desk to change you icon.

    Take care,
    I have Tane Standard and it works fine for me.

  2. #17
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    United States of America
    Posts
    1,237

    Default

    DWBennett55,

    Even though a bit of extra DL is needed for your sessions, I am enjoying them very much...I hope you continue releasing for this route.

    RH001

  3. #18
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    United States of America, Wyoming, Evanston
    Posts
    165

    Default

    Quote Originally Posted by Piere View Post
    G'day Don,

    I believe I bought the Deluxe version but I don't know how to go about changing that in my profile.

    I also can't seem to see any info about which version I bought, or a serial number against my account on "MyTrainz" either. Not sure what the issue is.

    Cheers,
    Piere.
    Piere, Look at the opening T:ANE screen (before you open or run anything) and note the Build number in the lower left of the panel. Then go here:

    https://forums.auran.com/trainz/show...atch-Flowchart

    and scroll down to find your Build number. You'll know if you have the Standard version with a TNPS version number or the Deluxe version if it's a TNPD version number.

    Shane Turner does a great job of explaining the post and how to patch the game also.

    If you do have the Deluxe version you'll have to submit a ticket to the Help Desk to have them change it (I had to).

    Take care,
    Don Bennett Evanston, WY USA Windows 10 T:ANE Deluxe 90955

  4. #19
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    United States of America, Wyoming, Evanston
    Posts
    165

    Default

    Quote Originally Posted by Railhead001 View Post
    DWBennett55,

    Even though a bit of extra DL is needed for your sessions, I am enjoying them very much...I hope you continue releasing for this route.

    RH001
    Glad you're having fun with them. I don't know when I'll get back to that route. I'm working on content right now and don't know when I'll be done.

    As I explain before (somewhere if not here in this thread, can't remember) a bunch of empty track just doesn't look right in a Driver session. I like to add a variety of cars from different railroads to give some color to the route and something to look at besides track. This is a railroad simulatior not just a rail simulator.

    Plus, the rolling stock that came with LotBNv2 didn't have woodchip or gondola cars so if we want to use those industries in a sessiions we have to go outside the routes build-in content. Hence, my initial mistake in using the BN woodchip cars from LotBN. I had to update the sessions (see earlier posts) to get woodchip cars from the DLS so people that had only the LofBNv2 route could drive the sessions.

    And since we're really not using unit trains here, using cars from different roads is fine. When I'm watching trains for real with a string of, say, gray painted covered-hoppers going by and the only variety is the railroad reporting marks, well, that does get a little boring. Seeing a different colored car is almost a surprise.

    Take care,
    Don Bennett Evanston, WY USA Windows 10 T:ANE Deluxe 90955

  5. #20
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    United States of America, Kentucky, London
    Posts
    239

    Default

    Quote Originally Posted by DWBennett55 View Post
    Yes, I made the sessions to tell a story, hence the numbers 1,2,. . etc. Make up the train, take it somewhere, do something with it at the "turn" destinatiion and make another train, take the train back to the origination. That's why it's called a "turn".

    Heh, yeah, I warned you all about the weather. Note that if the weather rule gives you problems you can edit the session and then edit the weather rule. I have "Stormy Weather" set at 15% in the sessions. You can reduce that amount down to zero if you want (uncheck the box).

    As for the next route I might work with for sessions, I'm playing around with Coal Country some but nothing fully developed yet.

    I'm mainly working the last few days on a bunch of assets I've made and making so I can upload them.

    Take care and thanks for the feedbck,
    You can set the EIRS-STE Weather Rule to execute 1x only off a few triggers placed around several areas of the map. This will still give the random weather effects but also allows you to control where you want weather to change. Cycling the weather at 2 minute intervals is a default setting for testing the rule, not game play.

    Regards,

    Vaughn
    “If I'm free, it's because I'm always running” - Jimi Hendrix

  6. #21
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Australia
    Posts
    65

    Default

    Quote Originally Posted by DWBennett55 View Post
    Piere, Look at the opening T:ANE screen (before you open or run anything) and note the Build number in the lower left of the panel. Then go here:

    https://forums.auran.com/trainz/show...atch-Flowchart

    and scroll down to find your Build number. You'll know if you have the Standard version with a TNPS version number or the Deluxe version if it's a TNPD version number.

    Shane Turner does a great job of explaining the post and how to patch the game also.

    If you do have the Deluxe version you'll have to submit a ticket to the Help Desk to have them change it (I had to).

    Take care,
    G'day Don,

    Thanks for that info.

    It seems I have build# 88460, but that doesn't show up on the chart. I guess there may have been some recent updates (via Steam).

    Cheers,
    Piere.

  7. #22
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    506

    Default

    Don,

    Thank you so much for these sessions...The legacy of the BN 2 is an amazing route and can never have to many sessions.

    Got these unknown missing kuids maybe because i've T:ANE Std ?

    <kuid2:56063:700014:2>
    <kuid2:56063:700016:2>
    <kuid2:56063:700034:2>
    <kuid2:56063:700035:2>
    <kuid2:56063:700038:2>
    <kuid2:56063:700039:2>
    <kuid2:56063:700040:2>
    <kuid2:72730:61018:4>

    Regards,
    Brad
    Last edited by BRClass66; October 6th, 2017 at 09:47 AM.
    Intel i7-4790k 4.00GHZ,Water Cooled, Ram:32gb GeForce GTX 980 4GB
    HDD's 500GB SSD ,2TB Internal ,3TB External

  8. #23
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    United States of America, Wyoming, Evanston
    Posts
    165

    Default

    Quote Originally Posted by BRClass66 View Post
    Don,

    Thank you so much for these sessions...The legacy of the BN 2 is an amazing route and can never have to many sessions.

    Got these unknown missing kuids maybe because i've T:ANE Std ?

    <kuid2:56063:700014:2>
    <kuid2:56063:700016:2>
    <kuid2:56063:700034:2>
    <kuid2:56063:700035:2>
    <kuid2:56063:700038:2>
    <kuid2:56063:700039:2>
    <kuid2:56063:700040:2>
    <kuid2:72730:61018:4>

    Regards,
    Brad
    Brad, Unfortunately, I believe you are correct. All these assets are commodities; the top seven are makekers's and the last one is gerd's. They are all listed as "Built-in" which I interrupt as built into T:ANE Deluxe.

    Sorry about that. Maybe N3V will have a sale soon and you can upgrade for a small cost.

    Take care,
    Don Bennett Evanston, WY USA Windows 10 T:ANE Deluxe 90955

  9. #24
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    506

    Default

    Not a problem Don.

    I'll have to see what Santa brings.
    But great work all the same.

    Regards,
    Brad
    Intel i7-4790k 4.00GHZ,Water Cooled, Ram:32gb GeForce GTX 980 4GB
    HDD's 500GB SSD ,2TB Internal ,3TB External

  10. #25

    Default

    Quote Originally Posted by DWBennett55 View Post
    Brad, Unfortunately, I believe you are correct. All these assets are commodities; the top seven are makekers's and the last one is gerd's. They are all listed as "Built-in" which I interrupt as built into T:ANE Deluxe.

    Sorry about that. Maybe N3V will have a sale soon and you can upgrade for a small cost.

    Take care,
    Hi, those assets are not built-in the deluxe edition of TANE, as I have the deluxe edition and they appear also missing. What could be true is that they are built in of another route. Could you see from where they are those assets (list dependants in CM).

    Thank you so much

  11. #26
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    United States of America, Wyoming, Evanston
    Posts
    165

    Default

    Quote Originally Posted by charlie3577 View Post
    Hi, those assets are not built-in the deluxe edition of TANE, as I have the deluxe edition and they appear also missing. What could be true is that they are built in of another route. Could you see from where they are those assets (list dependants in CM).

    Thank you so much
    Charlie, All the assets are commodities by majekear and (the last) by gerd. In my CM, they all come up as "Built-in". I checked the dependants and they came up as cars that were either built-in or were on the DLS. What I can figure out is that they are dependencies (among others) for: <kuid2:56063:180745:4> Flatcar50ft Burlington Northern h# and <kuid2:56063:180782:2> Flatcar50ft Burlington Northern s#, both by majekear, which I downloaded from the DLS. These flatcars are used in the third session, Wellington Hills Switching.

    Can you look up in your CM and see if you can see those flatcars on the DLS? Be sure you look for the specific version of the flatcars, :4 and :2, as I think the commodities (those specific versions) were revised (or the other way around) for the flatcars.

    That's about all I can tell you. Sorry for the problems with the sessions and I wish I could be of more help.

    Take care,
    Don Bennett Evanston, WY USA Windows 10 T:ANE Deluxe 90955

  12. #27
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, ЮФО, Ростов-Дон
    Posts
    27

    Default

    Hi, guys. I have download all content for session except one. This is <kuid2:334896:200058:3>. I have installed gondola's packs but it not present in my game. Please help me to locate.

    Update, thanks,find it already )
    Last edited by BlonderTrainz; January 14th, 2018 at 06:50 AM.

  13. #28
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    United States of America, Wyoming, Evanston
    Posts
    165

    Default

    Quote Originally Posted by BlonderTrainz View Post
    Hi, guys. I have download all content for session except one. This is . I have installed gondola's packs but it not present in my game. Please help me to locate. Update, thanks,find it already )
    I'm glad you found the kuid. Enjoy the sessions. Take care,
    Don Bennett Evanston, WY USA Windows 10 T:ANE Deluxe 90955

  14. #29
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    United States of America
    Posts
    149

    Default

    Quote Originally Posted by DWBennett55 View Post
    Charlie, All the assets are commodities by majekear and (the last) by gerd. In my CM, they all come up as "Built-in". I checked the dependants and they came up as cars that were either built-in or were on the DLS. What I can figure out is that they are dependencies (among others) for: <kuid2:56063:180745:4> Flatcar50ft Burlington Northern h# and <kuid2:56063:180782:2> Flatcar50ft Burlington Northern s#, both by majekear, which I downloaded from the DLS. These flatcars are used in the third session, Wellington Hills Switching.

    Can you look up in your CM and see if you can see those flatcars on the DLS? Be sure you look for the specific version of the flatcars, :4 and :2, as I think the commodities (those specific versions) were revised (or the other way around) for the flatcars.

    That's about all I can tell you. Sorry for the problems with the sessions and I wish I could be of more help.

    Take care,
    I have these same missing assets. I checked to see if I have those two flatcars, and I do. I checked the config file on both, and they do list these unknown and missing assets as commodities. I cannot find where to get them anywhere on the internet.

    Could I just edit the config to delete those entries under "allowed products" to clean up the session?

    EDIT: So, I did that for those two cars, and then removed those entries from the kuid table of the session, and that seemed to fix it. Showing no missing dependencies now.
    Last edited by Griphos; March 19th, 2018 at 10:09 PM.

  15. #30
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    United States of America, Wyoming, Evanston
    Posts
    165

    Default

    Quote Originally Posted by Griphos View Post
    I have these same missing assets. I checked to see if I have those two flatcars, and I do. I checked the config file on both, and they do list these unknown and missing assets as commodities. I cannot find where to get them anywhere on the internet.

    Could I just edit the config to delete those entries under "allowed products" to clean up the session?

    EDIT: So, I did that for those two cars, and then removed those entries from the kuid table of the session, and that seemed to fix it. Showing no missing dependencies now.
    Glad you fixed things, Griphos. After numerous filtering of dependencies and dependants, I think I got those commodities when I purchased the Fall Harvest-Harvest route. If a person has that route then I don't think there are any problems with the cars but if they don't, well, then they might have to do what you did.

    Again, it's disappointing that a car on the DLS has a "built-in" commodity that is not available to everyone. I try to make sure the sessions I build are accessible to everyone but seem to fail in some way every time. Thankfully, a lot over clever folks out there help to fix things. The problem is that there are a lot of Trainz users that don't have the knowledge or don't want to take the time or whatever to fix the sessions and just give up when things don't work correctly. Can't say that I blame them a bit either.

    I've learned to expect the various problems and try to foresee the most obvious ones but am continually surprised by new ones all the time. Will I ever build a sessions which will work the first time for everyone? Nope. Not going to happen with the almost limitless variety Trainz builds, content, computer rigs, etc. When I put out a session, I now know what to expect so I don't get too excited anymore. I just get T:ANE's CM fired up and start working on what's going on.

    But most everyone will notice that, as long as the cars are in the route, all the sessions do "work". I.e., the instructions, nav points, etc. are correct and the sessions proceed to the end. I test the sessions after even a minor change of nav points, new tackmarks or cars because an error can creep in that blows up the whole session. I have sheets and sheets of instructions for a session and it still takes numerous modifications to get everything to "work" correctly. And, yes, I can get sick of even the best route after the numerous run throughs of the session. One of the big reasons I limit, to some extent, the length of the sessions is the testing time needed. Anything over an hour and I start losing concentration and start making stupid mistakes (speeding, wrong switch throws, etc.) after the tenth run through. Oh, it's been live and learn.

    Take care and have fun with the sessions,
    Don Bennett Evanston, WY USA Windows 10 T:ANE Deluxe 90955

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •