.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: Franklin Avenue Industrial

  1. #16
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,185
     

    Default

    Fired up Monday morning local in Tane SP4 and TRS19 Plus and the first things I see is that the opening "Tasks" are wrong in '19. (The single line tasks at top right of screen, not the main dialog info.)

    Tane correctly says "Couple to the Gondola" and secondly "Couple to the Boxcars"
    '19 says "Gondolas" and then "Uncouple loaded Gondolas" which is wrong.

    So something is weird in '19 at session start. If you simply click on "Gondolas" the msg goes away and you then get the same two proper tasks as in Tane.
    Win10: ASUS B450M-A/CSM, GTX 1060-6 Windforce
    TRS19 SP1(plus), 106618(plus), 106618(+beta)


  2. #17
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,185
     

    Default

    I've found that the onscreen tasks are in error. When the onscreen task says "Spot the Reefer" it has by-passed/skipped several required tasks. Spotting the reefer is actually much further into the session. When done, I'll try to come up with step by step instructions. Slow going - I have found that with this session if you pause or quit and come back things stop working and you get no icons and no way to complete tasks.

    More to follow.
    Win10: ASUS B450M-A/CSM, GTX 1060-6 Windforce
    TRS19 SP1(plus), 106618(plus), 106618(+beta)


  3. #18
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,185
     

    Default

    I conclude that the session order and the session instructions conflict. There are other problems also. The "spot the refer" action is never executed in game. Unlike all other movements there is no nav icon set, no uncouple, nor points awarded for the action.

    You can actually complete the session by ignoring the short on screen instructions (steps). If you simply follow the icons to where they take you and deduce what cars to leave (pretty easy) the session will run to end, however, there never is a call or direction in game to actually "spot the reefer" at cold storage. When the game ends the reefer is still coupled by itself to the loco's.

    Findings have been sent to N3V support.
    Win10: ASUS B450M-A/CSM, GTX 1060-6 Windforce
    TRS19 SP1(plus), 106618(plus), 106618(+beta)


  4. #19
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    21
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Hi 1611mac, Thanks for your efforts (from another mac..) ..and your digging into this helps me. Interesting the original designer of the Monday morning session actually told in his YouTube canal, that he would like to have more general instructions and leave out the detailed "icons"...so somehow the session has ended up being in between icon driven and instruction driven..if you get my point.

    I will definitely try to run the session as you says using the "icons" to guide ..but I actually remember from one of my very first attempts to run the session (think it was in Trainz2019) that there were some instructions where to spot the reefer ...but these has since gone..Mysteries....

    I have also downloaded your session and will run it asap.

  5. #20
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,185
     

    Default

    The creator make great routes. But somewhere between the creation of this session and the end user, something weird happened with this session.

    To be clear on "spot the reefer." There is an instruction (task) that comes up telling you to "spot" the reefer at Cold Storage. But when it comes time to do so there are no icons, (place here, uncouple, next task, etc) for the task.

    Looking through the session commands (edit session) I find no command associated with spotting the reefer and no place where points are awarded like there are for every single other task.

    So just ignore the task commands and follow the icons to run the session to end. Like I said, you'll have the reefer left over still attached to your loco.
    Win10: ASUS B450M-A/CSM, GTX 1060-6 Windforce
    TRS19 SP1(plus), 106618(plus), 106618(+beta)


  6. #21
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    21
    Blog Entries
    1
     

    Default

    Thanks again, and your'e right, the creator makes great routes...and it's weird. Just tried to run the session, but did follow instructions to spot the reefer at the Cold Storage (without any icons and no points..) then later, there comes an icon telling that the reefer should be collected again...but after that the session stops interaction...Will try your advice later tonight and completely ignoring the "session instructions".

  7. #22

    Default

    Hi there,

    Sorry that I'm just seeing this now. I rarely visit the forums these days.

    A few things to keep in mind with Franklin Ave and the Monday session. The original route was built in TS12 before N3V approached me about including it in game. The final version of the route and session (Monday Morning Local) was built and finalized in TMR17, exclusively for TMR17. This was all done back in 2015/16 and I'm not sure the Trainz store existed in the state it is now. As far as I understood it at the time, the route and session were only to be included in TMR17. I was never asked to port or support the map or session into TANE or 19. I also haven't run either since then so if any bugs have developed over the years I haven't been made aware of them.

    That said, if I had to take a guess, it sounds like the scripts aren't detecting the proper rail cars as they're spotted. This could be because all of the JR content used has been added to the DLS and in doing so, some kuids and scripts have been slightly altered. It's also likely that the evolving build numbers from TMR17 to TRS19 has something to do with it.

    N3V might say that the route and sessions are compatible with 19 but I can go on record as saying that I've never been asked to test and confirm that myself. Chances are that in order to get it working properly, the entire session would have to be rebuild in TANE or 19. I'm sure a lot also has to do with Monday Morning being the first session I ever programmed so there's a high probability I screwed something up somewhere in there lol.

    Best thing to do is to probably submit a support ticket to N3V with the specific issues you're having. If I can find the time I'll try to take a look at it over the weekend and see if I can shake out some bugs.

    Best,

    AM


  8. #23
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    USA - North Carolina
    Posts
    1,185
     

    Default

    ApproachMedium -
    Just as info... I've looked at the session and traced all session command steps and something is just wrong. Perhaps someone tried to edit your session making it compatible with newer versions and it got messed it up. There just isn't any commands addressing the spotting of the reefer.

    Please don't worry about this on my account. I ran the session through OK ignoring the reefer. (I just followed the icons.) But I would think N3V would either fix the session or not include it in the route package.
    Win10: ASUS B450M-A/CSM, GTX 1060-6 Windforce
    TRS19 SP1(plus), 106618(plus), 106618(+beta)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •