.
Results 1 to 14 of 14

Thread: Filmed a trainz vid,can't find it,can't upload it,help.

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    706
     

    Default Filmed a trainz vid,can't find it,can't upload it,help.

    It was so easy before windows 8.....does anyone know how i can find my video and what format do i use for uploading.........i used bandicam..........thanks.
    Last edited by hotgrove; November 8th, 2013 at 06:06 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, California, Del Mar
    Posts
    413
     

    Default

    I believe for Bandicam should tell you where to save the footage after you're done recording it. For uploading, are you referring to YouTube? If so, .wmv is a pretty good choice. You can achieve 1080p with this, and seems to upload the fastest for me.

    GDennish
    Last edited by GDennish; November 8th, 2013 at 11:45 PM.
    Creator of TRS19 QR PB15, TRS19 Class 37 Cab, TRS19 Class 47 Cab
    Admin of: https://www.sodorworkshops.com/

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,559
     

    Default

    Check your Documents/Videos or just the Documents folder.

    John
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    706
     

    Default

    Thanks for the help folks.....i found my video by accident however............it seems to have a mind of its own........i followed instructions and started fiming in tracking mode for the full ten minutes......i sat back and let it record......on playback i have just over 5 mins of erratic filming with the camera jumping all over the place ?..............i will try it once more.........thanks again.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    706
     

    Default

    Tried it again.....can't find video.....not in any folder whatsoever.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,559
     

    Default

    Hotgrove,

    I should ask what are you using to record with? That would have helped.

    If you are using FRAPS, I believe it puts it in the C:\FRAPS folder. I can't remember because it's been awhile since I used the application. Others have a thing for the C:\Users\{Your login}\Documents\Videos.

    If you are using FRAPS, try setting the video resolution down a bit. If I recall from the past, I had the same issue and this is how I resolved it. By default it wants to create a video equal to the resolution you are running at. Try something a bit lower and check the results.

    John
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Worcestershire
    Posts
    30,798
    Blog Entries
    22
     

    Default

    I'm also wondering if permissions may be a problem, especially if it's not set to run at Windows startup.

    Shane
    Shane Turner
    Technical and DirectX Advisor - Not affiliated with N3V

    My Forum -- PevSoft Tools -- Tutorial List (inc DirectX) -- My Utilities --TrainzTutorials.com

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, California, Burbank
    Posts
    2,176
    Blog Entries
    4
     

    Default

    Quote Originally Posted by JCitron View Post
    Hotgrove,

    I should ask what are you using to record with? That would have helped.
    It's in the first post, Bandicam.

    Or should I say?

    It's in..............the first post...............bandicam


  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,559
     

    Default

    Quote Originally Posted by frogpipe View Post
    It's in the first post, Bandicam.

    Or should I say?

    It's in..............the first post...............bandicam
    Doh. I realized that after I had posted and I had read that last night.

    There shouldn't be a reason to run the application at start-up, however, it could very well be permissions causing issues.

    I would check that and the resolution. I noticed with FRAPS that if I set the video resolution too high, I recorded a slideshow particularly when Trainz got to some built-up areas where Driver gets a bit stuttery anyway as this only made things worse.

    John
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  10. #10
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    706
     

    Default

    The help is much appreciated guys.....once again i've stumbled upon it......not sure if there was anything i could do to improve the quality however i eventually got it posted......over 5 hours wait for 10 mins viewing..........thanks again.

  11. #11
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    706
     

    Default

    Quote Originally Posted by frogpipe View Post
    It's in the first post, Bandicam.

    Or should I say?

    It's in..............the first post...............bandicam
    I don't type like this through choice.The site won't allow me to start a fresh line.Don't know why.

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United Kingdom, Worcestershire
    Posts
    30,798
    Blog Entries
    22
     

    Default

    You probably just need to change your forum settings or turn on Compatibility mode in your browser.

    Shane
    Shane Turner
    Technical and DirectX Advisor - Not affiliated with N3V

    My Forum -- PevSoft Tools -- Tutorial List (inc DirectX) -- My Utilities --TrainzTutorials.com

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Haverhill
    Posts
    25,559
     

    Default

    It's the compatibility mode in the browser. See I can read the posts before I post!

    John
    John
    Trainz User Since: 12-2003
    Trainz User ID: 124863
    T:ANE Build: 94829
    TRS2019: 98592

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    United States of America, Massachusetts, Malden
    Posts
    1,286
    Blog Entries
    12
     

    Default

    The two most common formats for video probably are WDM and MP4. MP4 being the most common and it's the format acceptable to U-Tube.
    Trainz 2012 Engineers Edition: build 61388
    TaNE build 82718
    You may, but are not obligated to, ignore this post!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •