PDA

View Full Version : filling the screen



waterfall487
July 16th, 2012, 06:44 AM
Hi i have trainz 2006, 2009, 2010, and 2012. trainz 2009 is the only one that fills the screen
all the other versions have a boarder each side.
what am i doing wrong ?.

shaneturner12
July 16th, 2012, 06:46 AM
Hi waterfall487,

Is the resolution in the Trainz Options box (accessible by clicking Options on the Launcher) set correctly?

Shane

mezzoprezzo
July 16th, 2012, 06:56 AM
Hi i have trainz 2006, 2009, 2010, and 2012. trainz 2009 is the only one that fills the screen
all the other versions have a boarder each side.
what am i doing wrong ?.

(My emphasis in red)


You are charging too little rent.

Put up the prices and they will soon leave!;)


Cheers
Casper
With apologies! :o

cascaderailroad
July 16th, 2012, 07:09 AM
I like running Trainz "Windowed" by changing the Trainzoptions line from the default line " -fullscreen", to be "-windowed" .
This does leave a border even when I set my PC sereen resolution to 1280 x 800 (unless I select my native monitor screen resolution od 1440 x 980, then windowed fills the screen and can not be minimised).
The default resolurtion of Options/Display is 1024 x 768 setting in Open GL ... I set it to DirectX ... and trainzoptions line to -fullscreen .

waterfall487
July 16th, 2012, 07:21 AM
Hi waterfall487,

Is the resolution in the Trainz Options box (accessible by clicking Options on the Launcher) set correctly?

Shane
​all sorted, many thanks.

shaneturner12
July 16th, 2012, 07:24 AM
It's OK.

Shane