PDA

View Full Version : bxmike88's M7 Engine Sounds are dreadful with MUs



Scottbe8
January 23rd, 2012, 04:27 PM
I cloned Auran's M7A and replaced the default engine sounds with bxmike88's sounds. What I got was literal ear rape. I'll have a video up in a moment to show you. Does anyone have a better version or a way to fix this one?

EDIT: http://youtu.be/Rlmlh0Gckl0

malikrthr
January 23rd, 2012, 08:26 PM
I am not really sure. He made 2 versions of the M7 sound. Maybe someone could make another engine sound for the M7. I wonder if an M8 engine sound is being made. I think there is a horn from an M8 available.

Scottbe8
January 24th, 2012, 01:19 AM
I think there is a horn from an M8 available.

I tried that. I get the same ear rape as the engine sounds. Now I just use the RF Leslie S2M (which, by the way, I modified to have a "Watch the Gap" announcement instead of the M1/M2/M3/M4/M6 door closing sound).

stovepipe
January 24th, 2012, 02:13 PM
Is this in TS12?

Sounds need a couple of tags adding to work properly in TS12.

Scottbe8
January 24th, 2012, 08:58 PM
Is this in TS12?

Sounds need a couple of tags adding to work properly in TS12.
I'll have to study this further, it seems. I'll report back with my findings.

cascaderailroad
January 24th, 2012, 09:43 PM
Any engineer or conductor would need to wear these:
http://www.joeydevilla.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/08/headphones.jpg

Scottbe8
January 24th, 2012, 10:08 PM
Upon further investigation, I have found that nothing in my arsenal can make these sounds work in TS12. Not even specifying up and down times. So I did away with them altogether and reverted back to the built-in enginesound and normal sound-script.

norfolksouthern37
January 24th, 2012, 10:41 PM
have you tried looking at the sampling of the wav files? it sounds like its probably that.

Scottbe8
January 24th, 2012, 11:55 PM
It probably is. The WAV files are high-pitched as is. Auran's electric engine sound asset has WAV files at 176 kbps, as do all confirmed working engine sound assets. bxmike88's sounds I believe are at 1 Mbps (determined through some crude calculations). Maybe he just needs to downgrade his samples to make them compatible with Trainz?