PDA

View Full Version : change progressive mesh to LOD



nahgallaco
January 21st, 2012, 06:06 AM
How do I do this?
I have found this question on the Forum but can't find the answer.

rastis
January 21st, 2012, 06:19 AM
G'day! :wave:

PEV's tool PM2IM will convert Progressive meshes to Indexed Meshes. Which will work all the same.

Cheers! :)

Jake.

johnwhelan
January 21st, 2012, 08:37 AM
You can change .pm to .im with Pev's tools but without the Blender, GMAX, or 3DS source you won't be able to create the lower level of detail meshes for lod.

Only the content creator can do this.

Cheerio John

nahgallaco
January 21st, 2012, 06:23 PM
It hasn't worked for me.
I have forced this loco through several incarnations of Trainz but it looks like progress has finally caught up with me.
Maybe a new GS-4 will appear to supplement the lack of steam in TS12.
Thanks guys.

bl4882
January 21st, 2012, 07:10 PM
It's already been done. You can pick it up at Lilb's Creations here (you have to join but it is free).

http://lilbscreationz.freeforums.org/index.php

It is very well done and works in TRS2009 and up.

Bernie

Dinorius_Redundicus
January 21st, 2012, 07:30 PM
It hasn't worked for me.
I have forced this loco through several incarnations of Trainz but it looks like progress has finally caught up with me.
Maybe a new GS-4 will appear to supplement the lack of steam in TS12.
Thanks guys.

Do you mean the conversion of .pm meshes to .im didn't work, or that you've done that and the loco doesn't work? PM2IM will reliably convert .pm to .im, but the config.txt also needs to be amended with mesh-tables that point to .im files instead of .pm. Did you do that?

nahgallaco
January 22nd, 2012, 07:58 PM
I used the conversion but I wasn't aware I had to change the config file.
Thought it was all automatic.
What do I have to do to the config file?

Bernie.
Joined up - Looked for the GS4 but couldn't download.
Seems to be a problem with the site.

johnwhelan
January 22nd, 2012, 09:13 PM
I used the conversion but I wasn't aware I had to change the config file.
Thought it was all automatic.
What do I have to do to the config file?

Bernie.
Joined up - Looked for the GS4 but couldn't download.
Seems to be a problem with the site.

Currently the config.txt file looks for a .pm file, so that needs to be changed to a .im file. However you are running TS12 so you also need a mesh table entry something like:

mesh-table
{
default
{
mesh "asset_body/body.im"
auto-create 1
}
}

Have a look at <kuid2:217096:300004:1> you may also need to change the bogey entries in the config.txt file.

If you are changing to lod then you'll need the lod meshes, look at <kuid2:58422:1082:2> and you'll see the mesh reference is .LM this refers to a separate file xyz.lm.txt which contains pointers to the lod meshes.

Cheerio John

nahgallaco
January 22nd, 2012, 10:48 PM
Good work boys. I now have the loco running without errors or warnings.
I didn't realise that the "pm" within the quotes in the mesh line had not changed automatically
Changing this to "im" fixed the problem.

PEV
January 23rd, 2012, 07:39 AM
Good work boys. I now have the loco running without errors or warnings.
I didn't realise that the "pm" within the quotes in the mesh line had not changed automatically
Changing this to "im" fixed the problem.

We only have this feature working in AssetX.

All the PM2IM tool does is remake the mesh and re-name it. The user has to alter the config.txt.

I have, at last, developed a bullet proof config.txt parsing routine so some of little niceties like this may be added in the future.

RPearson
January 23rd, 2012, 12:46 PM
...
Joined up - Looked for the GS4 but couldn't download.
Seems to be a problem with the site.
Nahgallaco, try this site, both lilb's GS4 and AC-12 are available for down load in the "Completed Projects" section:

http://www.steamtrainz.org/

Phil Skene has an update to lilb's AC-12 linked to in this post if you're interested:
http://forums.auran.com/trainz/showthread.php?t=84448

nahgallaco
January 23rd, 2012, 07:39 PM
Great.
Thanks.
Got the Cab Forward while I was at it.
I had to leave my previous one behind in 2006 because I couldn't get it to upgrade.
Now I have it again thanks to your information.
Learned a lot this Thread.
Thanks all.
Stuart.