PDA

View Full Version : Sound Issue



centro323
December 7th, 2007, 03:31 PM
Hi there. Need some help please.

When drivng in trainz I often find that the sounds cut out on my locomotive's (especially the BR HST) or alter volume. If I have more than two loco's on a train then the sounds seem to share with each other (mixed sounds from each loco).

Any help please?
Thanks

Euphod
December 7th, 2007, 05:53 PM
Once again, drop your sound hardwae acceleration down to about 3/4 if you have it set on full. Consider buying a quality sound card, such as a Creative XFi if you really want to deal with the problem.
Ed

centro323
December 9th, 2007, 09:52 AM
Ok thanks.
How do I do this?

Hot_Box_Detector
December 9th, 2007, 10:56 AM
What operating system are you using? What version of Trainz?

centro323
December 9th, 2007, 11:41 AM
It's TRS2006
I'm running it under Windows XP
Hope that helps

Hot_Box_Detector
December 9th, 2007, 06:34 PM
Centro: There are/were known sound issues with 06. Funny thing is, I went back to '04 and am experiencing the same sound problem.

Euphod: As far as quality sound cards go, mine cost $1295.00USD and has 6 Analog Devices Sharc processors onboard for professional recording. It has no effect on the intermittent sound problem at all. TRS'04 sounds fine
on my older machine running Win 2000. I'm begining to think this is XP related...at least in my case. :o

centro323
December 11th, 2007, 01:55 PM
How do i drop my sound hardware accelaration to 3/4 then?

lornyk5
December 11th, 2007, 02:08 PM
Start>Run>type:dxdiag>hit Ok, under sound tab use slider to change it to 3/4, then hit exit.:)

centro323
December 11th, 2007, 05:44 PM
Thanks. Sounds a bit better now. Get the odd jump but it's better than before.

sunny84
December 31st, 2008, 04:50 PM
Hi with my new AMTRAK P42DC, the engine sound is louder than the horn. How do I switch it so that the Horn is louder than th engine?

Engine came from Protrainz,

Horn sound: ? If you want to know the horn I am using is the real P42DC horn from mtrak and VIA Rail Canada.

Its Kuid is:
160048:1159

Can someone help me please?

Thanks

SuperFudd
January 1st, 2009, 02:03 AM
I changed video cards tonight and so had the sound problem where the horn/whistle could barely be heard outside the cab so I again reset the video card latency to 64. It was 200+. I used the "latency tool" program mentioned in this forum. problem solved, again.