PDA

View Full Version : How can I have more passengers appear on a functional platform?



Nozomi329
May 7th, 2017, 04:04 AM
Each of my trains can carry more than 1000 passengers, but the "station basic" asset can have no more than 80 passengers on the platform at the same time. The AJS stations can hold up to 70. The largest one I've seen is the metro station in the built-in Municipal Transit Railroad. That one can have about 120 passengers on the platform at once.

So is there any functional station with larger passenger volume? Or is there some way to have more passengers on the original platforms?

I've tried to change the numbers in the config files, which apparently did not work. So I guess the passenger volume is limited by the points on the platform model where passengers could spawn.

I've also tried to connect multiple platforms together and stop my train on all of them. This seems to be OK with the "station basic", but not available with the AJS ones.

Anyone has experience with this please help me. Thank you.

pware
May 7th, 2017, 06:03 AM
I think the number of passengers at an existing station depends on the number of attachment points built into the objects mesh. If an existing station platform has a maximum of, say, 70 people then that means there are 70 attachment points. To add more passengers you would need to increase the number of attachment points - I do not know if that is possible without having the original source mesh from the creator.

oknotsen
May 7th, 2017, 06:16 AM
I guess the passenger volume is limited by the points on the platform model where passengers could spawn.To my knowledge that is the maximum number shown.
A larger queue should mean they are not showing but will still load.

Bill69
May 7th, 2017, 07:24 AM
Or you can load up your train with passengers in surveyor before you start the session.
Maybe even during the session if you bring out the rolling stock tab.

Cheers,
Bill69

davesnow
May 7th, 2017, 08:27 AM
Can you not add more attachment points using the "Attachment Maker" program (http://trainz.shaneturner.co.uk/tutorials/index.php/home/utilities/pevsoft-trainz-tools/attachment-maker) ? Of course, you'd need to add the additional attachments in the Config file, too.