PDA

View Full Version : how to couple



travelingman
November 29th, 2006, 08:45 PM
i'm haveing trouble in getting my engine to couple o a string concest. it stops and message says block in use by another train. my version is 2006. can you help???

Kelly88
November 30th, 2006, 04:38 AM
i'm haveing trouble in getting my engine to couple o a string concest. it stops and message says block in use by another train. my version is 2006. can you help???

I find this is normaly a signaling problem, try using the couple at trackmark rule it sometimes solves the problem

Bill69
November 30th, 2006, 04:59 AM
Hi travelingman,

Yes when coupling to a consist behind a signal the loco must come to a full stop before continuing at no more than walking pace to couple.
This is in line with railway regulations. Sometimes if your signaling is not right the loco will not continue, but even if you use the couple at trackmark command it will still come to a full stop about one hundred metres from the consist and then continue at walking pace. There are other commands on the DLS, such as couple behind signal, Couplz to "named vehicle" etc. But try waiting about half a minuite after the loco stops.

Cheers,
Bill69