PDA

View Full Version : Strange signal behaviour in TS12 (61388)



chopperaddict
July 25th, 2015, 09:29 AM
On my "Bad Spiralz" route, I have a reasonably complex through station handling both up and down main line traffic, but also a quite active branch line. I will be the first to admit that I am no expert at signlling, but I mananged to signal the branch so it is fully automated with trains running in both directions, some stopping at passing stations, others not, and one single coach shuttling back and fprth along the full length to really confuse things.

In the main line section of the station, I have adopted a strategy of not using overkill. I have signals at the FAR end of each platform, then moving back toward the approach lines, the only previous signal is at the end of the relevant approach line. This means there is a complex of points between those two signals. The signal at the approach end is an 08 2 aspect, to avoid getting any cautionary proceeds, as my intention was to have the trains WAIT until the previous occupant (if present) clear the signal at the end of the platform, which would then clear the 08 holding the train thus letting it come across the no mans land of points into the now newly vacated vacant platform / section.

However, the waiting trains still seem to get a green from time to time, which lets them move forward and then STOP on the points area, potentially blocking the trains coming out of the station in the opposite direction, which causes a Mexican standoff..

I just know I am being naive, but it someone can point me in the right direction that would be really wonderful.

Ian

p-dehnert
July 25th, 2015, 10:31 AM
The AI is constantly switching the junctions to get a free path to the destination. Whenever the is any free path, the signal shows green, not knowing it's the wrong destination.

Peter