PDA

View Full Version : Searchlight troubles



mnrr
July 17th, 2013, 06:51 PM
I just started installing signals on my route but I'm having some strange issues. I am using the searchlight 8 gantry smart signals for an interlocking and I have the track speed set to 70 mph the entire lenght. However, as soon as a train reaches the signal the speed is dropped to 45 mph. Is there a way to fix this?

AmtrackFan
July 17th, 2013, 09:12 PM
Hit properties on the signal and it should come up to the properties and dis-allow restricting speeds.

jointedrail
July 18th, 2013, 08:07 AM
Yes these signals also control speed dependant on the aspect. You will want to make sure that signal knows what the straight path is so that it can give you a "Clear" signal at authorized max speed. What aspect does it display when you approach it?

mnrr
July 18th, 2013, 02:52 PM
I get a medium clear signal (red/green/red). This is what it shows under properties.

http://hostthenpost.org/uploads/8c95d03c2076127c0d65e18f85355421.jpg

JohnnyC1
July 18th, 2013, 03:57 PM
A medium clear on 70 mph line will drop you speed to 45, that is what it is deigned to do, if you want 70 mph speeds change the signal type.

John

jordon412
July 18th, 2013, 04:24 PM
There's a simple solution to this problem: add an invisible speed sign that shows 70 mph past the signal. If the signal is for a series of switches, place the sign after the last switch.

norfolksouthern37
July 18th, 2013, 04:36 PM
A medium clear on 70 mph line will drop you speed to 45, that is what it is deigned to do, if you want 70 mph speeds change the signal type.

John


nevermind....

Chadd04
July 20th, 2013, 08:29 AM
I have a question about some signals too. On the reading and norther route at Mahanoy Jct. the signals show to color, there just grey. I've never had any trouble with these signals b4 and its just the No. 4s, the other signals work fine, can anyone help. Sorry mnrr for high jacking your thread.